• 9.380.694 stemmen

Nonkels - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Nonkels

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur en 09 minuten

Ontwikkeld door: Jelle De Beule, Koen de Poorter en Rik Verheye

Met: Jelle De Beule, Rik Verheye en Wim Willaert

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 29 april 2022

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Nonkels

Ergens diep in West-Vlaanderen, op een verkaveld stuk grond, wonen de gebroeders Persyn. Kunstgrassen-handelaar Willy en zijn vriendin Delphine, zijn werkloze broer Luk en diens vrouw Carine en de oudste van de drie, eenzaat Pol. Alles gaat zoals het gaat. Tot hun gezapige leventje overhoop wordt geschud wanneer de Afrikaanse vluchteling Innocent op een dag aan hun deur staat en er op rekent dat hij kan blijven.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Suupraais

29 april 2022 (34 minuten)

2. 2. Bakbanaan

29 april 2022 (35 minuten)

3. 3. Mammie

4. 4. Gunther

5. 5. Sorry

29 april 2022 (29 minuten)

6. 6. Brussel

29 april 2022 (31 minuten)

7. 7. Innocent Moet Blijven!

29 april 2022 (26 minuten)

8. 8. Aubergine et Tartine

29 april 2022 (32 minuten)

avatar van Esteban

Esteban

Verrassend plezante bedoening, ook al heeft het niet veel om het lijf. Gedateerde humor met personages die écht niet meer kunnen, zo viel hier en daar te lezen. Bwoah, ik hoef enkel naar mijn buren te kijken bijvoorbeeld, en ik zie deze fictieve karakters in levende lijve. Nonkels zet een typisch soort Vlaming een beetje in z'n onderbroek, zonder dat wijzende vingertje. Zo kan het ook. De transformatie van Jelle en Rik kan geen seconde overtuigen, maar dat maakt weinig uit. Wim Willaert steelt wat mij betreft opnieuw de show, ook Isabelle Van Hecke is smullen. We hebben allemaal wel zo'n tante in de familie, denk ik.

avatar van AOVV

AOVV

Leuke reeks met soms wat al te groteske personages (Rik Verheye zet dat soort typetjes altijd neer), maar gewoon geslaagde humor wat mij betreft. Willaert laat weer 'ns zien wat voor goeie acteur hij toch is, wat niet enkel kolder maar ook mooie, gevoelige scènes oplevert (de aflevering met Mammie, zijn oprechte genegenheid voor Innocent), en ook Isabelle Van Hecke zet een geweldige rol neer, als dominante tiranneske vrouw van Luc (De Beule), die dan weer een brave, wat sullige kerel is). Verder vind ik het ook een goed verhaal, met wat clichèmatigheden en stereotypen maar goed, dat soort uitvergrotingen werkt uiteindelijk wel, als ze op een goeie manier worden gebracht. Heb hier alleszins van genoten!

3,5 sterren

avatar van Morning-after-pi

Morning-after-pi

Uitgangspunt is origineel en verhaallijn zeer vermakelijk. Helaas zijn Jelle De Beule en one trick pony Rik Verheye ,door telkens hetzelfde typetje uit de kast te halen, bloedirritant. Het uitzonderlijke talent van Wim Willaert maakt dat hij nog net wegkomt met de recyclage van zijn Eigen Kweek typetje. Sterren van de show voor mij zijn Isabelle Van Hecke en Emilie De Roo. Ook Silke Thorrez speelt nog met een zekere natural. Helaas is ook Blaise Alfonso als Innocent niet meteen van onvergetelijk niveau. Jammer. Had veel meer ingezeten bij betere casting. Als ik vergelijk met het recente Baraki uit Wallonië, wint deze laatste overduidelijk de battle van de lachspieren.