• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.908 stemmen
Avatar
 
banner banner

Een Goed Jaar - Seizoen 1 (2020)

3,74 19 stemmen

Show titel: Een Goed Jaar

IMDb beoordeling: 6,9 (171)

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 49 minuten

Ontwikkeld door: Pierre De Clercq en Jean-Claude Van Rijckeghem

Met: Boris Van Severen, Jurgen Delnaet en Joke Devynck

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 23 juli 2020

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

  • On Demand:

  • Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Een Goed Jaar

Erik en Lenny, twee mannen die in zwaar weer verkeren, vinden in een huis in de Ardennen per toeval een verborgen kelder uit de Tweede Wereldoorlog. Ze treffen er wapens, vervalsingsapparatuur en een paar flessen wijn aan. Aangezien ze allebei dringend geld nodig hebben, vervalsen ze een brief en overtuigen hiermee een Brusselse antiquair ervan dat de wijn van de Führer was geweest. Er blijken echter veel meer en schimmiger personen geïnteresseerd te zijn in de flessen dan ze hadden verwacht. Hun zwendel loopt al snel helemaal uit de hand.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

  1. 1. Lieber Guderian

    23 juli 2020 (45 minuten)

    De ontslagen ingenieur Erik erft een huis in de Ardennen. Hij kan de erfrechten niet betalen en vraagt inbreker Lenny om hem te helpen alles van waarde uit het huis te halen. Per toeval ontdekken ze een verborgen kelder met wapens en wijn. Ze besluiten de wijn te verkopen als wijn van Hitler in de hoop er flink aan te kunnen verdienen.

  2. 2. In Vino Veritas

    30 juli 2020 (43 minuten)

    Erik en Lenny overvallen antiquair Tristan die hen heeft bedrogen. Ze eisen de royale winst op en verdelen het geld met Tristans assistente, Judith, die al een volgende koper op het oog heeft. Tristan ontdekt dat Erik en Lenny de boel hebben belazerd en vertelt dit aan zijn kopers: de crimineel Duco en zijn verloofde, Rosy.

  3. 3. Een Kelderrestje

    6 augustus 2020 (45 minuten)

    Judith en Erik verkopen een fles Château Rycler met de brief van Hitler aan een sterrenchef met een exclusieve wijnkelder. Zijn vrouw twijfelt aan hun verhaal en wil de kelder zien. In het verlaten landhuis lijken Lenny en zijn gevangene, Rosy, het steeds beter met elkaar te kunnen vinden. Tot Rosy zijn pistool bemachtigt...

  4. 4. De Tank van Patton

    13 augustus 2020 (45 minuten)

    Erik heeft een koper: een rijke verzamelaar van spullen uit WOII. Hij is de vader van Sven Tieleman, Eriks ex-baas, die het heeft aangelegd met Eriks vrouw. Intussen licht bendeleider Michel de kopstukken van zijn misdaadorganisatie in over Duco's bedrog en diens vlucht naar het buitenland. De mannen twijfelen aan het verhaal.

  5. 5. Het Probleem Patrick

    20 augustus 2020 (43 minuten)

    Na Nathans verraad besluit Judith ermee te stoppen. Ze keert terug naar 'Tristantiek'. Rosy verklaart haar liefde aan Lenny. Erik leidt zijn dochter Fleur trots rond in het landhuis. Hij vertelt haar dat hij er gaat wonen, zodra hij de erfrechten heeft betaald. Lenny's broer tipt zijn vriend Patrick, een zware jongen, dat Lenny goede zaken doet.

  6. 6. Château Porte-Malheur

    27 augustus 2020 (44 minuten)

    Een dame laat Erik en Lenny weten dat ze veel geld wil betalen voor de wijn van Hitler. Beide mannen verheugen zich op de aanzienlijke som die ze voor hun laatste fles zullen ontvangen. Tot Lenny per ongeluk de fles aan scherven laat vallen. Erik en Lenny vragen Judith of ze een wijnfles kan vervalsen, zodat de verkoop alsnog door kan gaan.

  7. 7. Party Box

    3 september 2020 (43 minuten)

    Rosy vraagt Lenny om na de ceremonie samen te vertrekken. Zij wil voor altijd breken met het criminele milieu. Maar Zias en zijn kompanen willen eerst van Lenny horen wat zijn aandeel was in Duco's dood. Erik overhandigt Sven al het geld dat hij verdiende met de oplichting. In ruil vraagt Erik om zijn dochter Fleur te mogen blijven zien.

  8. 8. Propere Handen

    10 september 2020 (41 minuten)

    Erik, Lenny en Judith brengen de zes flessen met de brief van Hitler naar Alexander Sebastian in een Brussels luxehotel. Ze ontvangen het afgesproken bedrag. Ondertussen wacht Rosy gepakt en gezakt op Lenny. Alexander komt erachter dat hij is opgelicht en zint op wraak.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

  • 359 berichten
  • 654 stemmen

Leuk om te zien.


avatar van Corcicus

Corcicus

  • 2551 berichten
  • 3556 stemmen

Goede misdaadkomedie met een uitstekende cast. Boris Van Severen speelt zijn Gents rolletje op hilarische wijze, zo naturel. Ook de anderen zetten overtuigende personages neer, behalve misschien die karikaturen in de cocaïnebende. Leuke en verassende ontwikkelingen doorlopen het plot zodat de serie onderhoudend blijft.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.