• 9.378.415 stemmen

Shadowplay - Seizoen 1 (2020)

Alternatieve titel: The Defeated

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Måns Mårlind, Måns Mårlind en Måns Mårlind

Met: Taylor Kitsch, Michael C. Hall en Logan Marshall-Green

Oorsprong: Frankrijk / Canada / Duitsland

Datum van release: vrijdag 30 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Shadowplay

Max McLaughlin is een Amerikaanse agent die in de zomer van 1946 in Berlijn arriveert om te helpen bij het opzetten van een politiemacht in de chaotische nasleep van de oorlog. Max zijn doel is om "Engelmacher" Gladow, de Al Capone van het naoorlogse Berlijn, neer te halen. Tegelijkertijd onderneemt Max een geheime kruistocht om zijn vermiste broer te vinden, die ondergedoken ex-nazi's vermoordt. Zonder dat Max het weet, wordt hij echter gebruikt als pion in wat het daadwerkelijke begin van de Koude Oorlog is.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. First Trick

30 oktober 2020 (47 minuten)

Kort na zijn aankomst in Berlijn wordt Max geconfronteerd met het geweld dat de stad teistert. Elsie richt het vizier van het district op een ongrijpbare bendeleider.

2. 2. Brother of Edmund

30 oktober 2020 (44 minuten)

Max en Elsie onderzoeken de moord op twee Amerikaanse soldaten. Karin raakt steeds meer in de ban van de Engelenmaker. De Russen doen een brutale zet.

3. 3. Rainbows

31 oktober 2020 (43 minuten)

Moritz zet zijn barbaarse wraakactie voort. Max komt meer te weten over het trauma dat Moritz in de oorlog heeft opgelopen. Elsie richt haar verdenkingen op Karin.

4. 4. Nakam

31 oktober 2020 (42 minuten)

Izosimov maakt gebruik van Elsies kwetsbaarheden om haar over te halen tot medewerking. Gad helpt Max voorzichtig een samenzwering te ontrafelen.

5. 5. Bellyful

1 november 2020 (45 minuten)

Karin wordt in het nauw gedreven en doet een wanhopige ontsnappingspoging. Tom zet Max op het spoor van een vermoedelijke verrader. Moritz kwelt een andere gevangene.

6. 6. Blessed

1 november 2020 (48 minuten)

Elsie en Max bereiken een doorbraak in de zaak, maar Karin helpt de Engelenmaker ze een stap voor te blijven. Elsie neemt een riskante stap om Leopold te beschermen.

7. 7. Mutti

2 november 2020 (44 minuten)

Max ontdekt de waarheid over de geheime vluchten en stelt Moritz een ultimatum. Karin en de Engelenmaker beramen een dodelijke aanval op het district.

8. 8. Homecoming

2 november 2020 (46 minuten)

Max en Elsie vinden de verblijfplaats van de Engelenmaker, maar de schurk geeft zich niet zomaar gewonnen. Moritz richt zich op Tom en lokt een confrontatie met Max uit.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Aardig maar het is allemaal net niet...

Interessant thema maar er had veel meer ingezeten. 95% wordt Engels gesproken en daar gaat het al mis. Verder had het er mistroostig uit moeten zien meer ellende en wanhoop.

avatar van Toontje G

Toontje G

Ellende en wanhoop genoeg zou ik zeggen. Mooi opgenomen, goed geacteerd. Kortom van begin tot het eind boeiend.

avatar van Diederik58

Diederik58

Uitstekende spannende serie met verschillende verhaallijnen.

Jammer dat blijkbaar alle Duitsers goed Engels spreken. Volgens mij heeft dat wel twee generaties geduurd voordat de meeste Duitsers Engels kunnen spreken.

De Russen zijn over de top als bad guys geacteerd. Maar buiten dat vind ik de sfeer uitstekend. Naoorlogs kapot gebombardeerd Berlijn dat verdeeld is in vier sectoren en de burgers die proberen te overleven.

Moord, wraak, liefde, romantiek, extreme wreedheid, geschiedenisles. Het zit allemaal in de serie. En of het allemaal klopt, weet ik niet.

Nina Hoss acteert uitstekend. Sowieso spelen de Duitse acteurs prima.

Mooie serie over een naoorlogs Berlijn.

avatar van stevebravo

stevebravo

Ik vind deze serie een vorm van geschiedvervalsing met kenmerken van propaganda.

Het is onethisch om op zo een manier geld te verdienen.

Ik ben van mening dat je geen fictieve verhalen/films moet maken over de meest gruwelijke periode uit onze geschiedenis.