• 10.791 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.268 gebruikers
  • 8.985.301 stemmen
Avatar
 
banner banner

Sergio & Axel: Van de Kaart - Seizoen 1 (2019)

3,69 8 stemmen

Show titel: Sergio & Axel: Van de Kaart

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 17 minuten

Met: Axel Daeseleire en Sergio Herman

Oorsprong: België / Nederland

Datum van release: woensdag 9 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sergio & Axel: Van de Kaart

Sergio Herman en Axel Daeseleire trekken samen op culinaire roadtrip naar Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Noorwegen, naar landen die doen watertanden. In elk land dompelen ze zich onder in de couleur locale. Voor de ene een nog grotere ontdekking dan voor de andere.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

  1. 1. Thailand

    9 oktober 2019 (58 minuten)

    De culinaire roadtrip van Sergio en Axel start in Thailand, volgens Axel een culinair bordeel voor Sergio. Op een lokale nachtmarkt beleeft de chef een eerste cultuurshock als hij de ratten tussen de kraakverse producten ziet lopen. Het duo ziet ook - en ruikt vooral - hoe traditionele vissaus wordt gemaakt en gaat in het Zuiden back to basics in de wijde natuur. Durven de stoere boys ook een echte Thaise tattoo te laten zetten, met een bamboestok en ijzeren pin? Tijdens de lange tocht wordt hun culinaire bromance ook nu en dan op de proef gesteld. Vooral in een oncomfortabele nachttrein, zo blijkt.

  2. 2. Mexico

    16 oktober 2019 (54 minuten)

    Axel neemt Sergio mee naar een land dat voor hem onbekend terrein is: Mexico. Volgens Sergio het land met één van de meest onderschatte keukens ter wereld. En die keuken houdt veel meer in dan taco's, guacemole en fajita's. In het ruige binnenland ontdekt het duo hoe traditionele tortilla's worden gemaakt. Op 3.000 meter hoogte in de bergen ontdekken Sergio en Axel een heel bijzonder diertje: "een mier met honing aan zijn gat". Een ongelofelijke smaakbom...

  3. 3. India

    23 oktober 2019 (53 minuten)

    De derde reis voert Sergio en Axel naar India, het land van de specerijen. En dat zal hun gestel geweten hebben. Beginnen doen ze in de drukke hoofdstad Delhi, waar ze mee koken en eten in één van de grootste tempels van het land. Met een lokale nachttrein reizen ze door naar het zuiden, waar ze als maharaja's in India worden ondergedompeld in weelde. Het duo plukt mee speciale pepers op een gigantische kwekerij, waarna Sergio met nieuwe inspiratie een Indisch menu in elkaar bokst.

  4. 4. Noorwegen

    30 oktober 2019 (54 minuten)

    Sergio Herman en Axel Daeseleire reizen naar de enige Europese bestemming in hun culinaire wereldreis: Noorwegen. De woeste en wilde Noorse landschappen zijn voor avonturier Axel kinderspel, maar voor Sergio volledig uit zijn comfortzone. De twee gaan zeewier plukken tussen de rotsen, op wilde Noorse zalm vissen en halen eeuwenoude schelpen van diep onder de zeespiegel. Europa heeft avontuur, natuur én producten waar het duo het bestaan niet van afwist.

  5. 5. Libanon

    6 november 2019 (48 minuten)

    Sergio en Axel bewandelen het niet-toeristische pad en reizen naar Libanon. Zonder veel verwachtingen, maar met een portie argwaan laten ze zich leiden door het Midden-Oosterse land. Bij een familie thuis ontdekken ze de échte Libanese keuken, ze worden met verstomming geslagen door eeuwenoude tempels en proeven diep in de bergen de beste kaas die Sergio ooit at. Libanon, een land van onderdrukking en gevaar of de verborgen parel langs de Middellandse zee?

  6. 6. Japan

    13 november 2019 (56 minuten)

    Tijdens hun laatste reis ontdekken Sergio en Axel de keuken en soms bizarre cultuur van Japan. Het duo dineert met één van de weinige geisha's die het land nog heeft, bezoekt een nachtelijke tonijnveiling en mag plaatsnemen bij de beste sushichef van de wereld. Hier komt perfectionist Sergio volledig aan zijn trekken, want letterlijk alles doen de Japanners goed. Het land van de rijzende zon heeft veel verschillende gezichten en verborgen kantjes en Sergio en Axel gaan ze nooit uit de weg. Het klinkt als een trip om nooit te vergeten, maar kunnen de torenhoge verwachtingen van de chef ingelost worden?

  7. 7. Zeeland - Afsluitende Service

    20 november 2019 (54 minuten)

    Sergio en Axel maakten zes onvergetelijke reizen. Ze proefden culinaire hoogstandjes in Thailand, Mexico, India, Noorwegen, Libanon en Japan en ontdekten er de lokale specialiteiten. In elk land verzamelde Sergio de beste ingrediënten, waarmee hij nu een menu op tafel tovert, zoals alleen hij dat kan. Samen met Axel nodigt Sergio 40 gelukkige winnaars uit om daarvan te komen proeven tijdens een uitzonderlijke service in zijn restaurant AIRrepublic in Cadzand. Een 6-gangenmenu waarin hij alle opgedane inspiratie en ervaringen van zijn wereldreis samenbrengt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van kos

kos

  • 46075 berichten
  • 8459 stemmen

Echt heel vermakelijk en bijzonder met een perfecte compilatieafsluiter.


avatar van depri83

depri83

  • 6690 berichten
  • 1311 stemmen

Kwam hier eigenlijk te laat achter. De laatste (weet ik nu) 2 afleveringen gezien, wilde ik de rest terugkijken op NPO start maar daar ben ik voor de eerste 2 afleveringen dus alweer te laat voor...

Erg grappig en een goed duo, het accent en het Steenkolenengels van Sergio bijzonder vermakelijk, ey!


avatar van T.O.

T.O.

  • 2206 berichten
  • 2462 stemmen

Soms iets teveel clichés (Japan) en de bromance van de heren lijkt af en toe wat dik aangezet, maar de makers weten de landen en keukens wel echt prachtig in beeld te brengen. De intensiteit en beroepsdeformatie van Herman is ook een mooie plus.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.