• 9.377.956 stemmen

Tales from the Loop - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Tales from the Loop

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 08 minuten

Ontwikkeld door: Nathaniel Halpern

Met: Daniel Zolghadri, Jonathan Pryce en Rebecca Hall

Datum van release: vrijdag 3 april 2020

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk seizoen 1 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tales from the Loop

De stadsbewoners die boven 'The Loop' wonen ervaren dingen die voorheen alleen in het rijk van sciencefiction te bewonderen waren. Dankzij een speciaal gebouwde machine zijn de mogelijkheden nu eindeloos. De bewoners zijn nu in staat om de mysteries van het universum te ontsluiten en te verkennen. Dit levert kennis en veel waardevol materiaal op om te onderzoeken.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Loop

3 april 2020 (53 minuten)

Een jong meisje dat in een kleine stad woont, is nieuwsgierig naar het mysterieuze werk dat haar moeder onder de grond verrichtt bij een faciliteit die de Loop heet.

2. 2. Transpose

3 april 2020 (53 minuten)

Een ontdekking in het bos geeft twee tienerjongens de kans om uit hun dagelijkse leven te stappen.

3. 3. Stasis

3 april 2020 (57 minuten)

Een verliefd tienermeisje wil ervoor zorgen dat het moment eeuwig blijft duren.

4. 4. Echo Sphere

3 april 2020 (52 minuten)

Een jongen komt een mysterieuze structuur tegen die bekendstaat als de Echobol en moet leren wat bestaan inhoudt.

5. 5. Control

3 april 2020 (55 minuten)

Om zijn familie te beschermen, maakt een man een ongebruikelijke keuze.

6. 6. Parallel

3 april 2020 (57 minuten)

Een man betreedt een onbekende wereld op zoek naar liefde.

7. 7. Enemies

3 april 2020 (51 minuten)

Een reis naar een mysterieus eiland leidt tot een monstrueuze ontdekking.

8. 8. Home

3 april 2020 (50 minuten)

Een jongen zoekt zijn vermiste broer om zo het verleden terug te halen.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Toch wel een beetje nieuwsgierig!

Esteban

Toch wel één van mijn 'most anticipated' dit jaar. En als ik de reviews mag geloven, brengt het tot dusver al waar ik op hoopte.

avatar van Rmie

Rmie

Jammer dat ik dit niet kan zien daar ik geen creditkaart heb en dit ook niet een gaat aanschaffen. Amazon pfffff.

avatar van Knaai_mm

Knaai_mm

Twee afleveringen gekeken; de verhaallijn is niet echt spannend en het tempo laag. De locatie en sfeersetting zijn echter prima. Wat me wel stoort is dat het terugkerend muziekthema van Paul-Leonard Morgan erg veel weg heeft van de muziek van Max Richter uit The Leftovers (The Departure). Wellicht moet ik even doorbijten en de rest afkijken; het grijpt allemaal uiteindelijk in elkaar.

Knaai_mm schreef:

Omdat Max Richter zijn fabulastische score(s) voor The Leftovers misschien wel mijn favoriete TV-serie soundtrack aller tijden is, toch eens gaan luisteren. Erg veel weg heeft van ... is dan nog zacht uitgedrukt. Het lijkt bij momenten haast een kopie. Wondermooi, dat wel.

avatar van Knaai_mm

Knaai_mm

Spacejet schreef:

Beide heren zijn tevens behoorlijk schatplichtig aan Philip Glass (die overigens ook een deel van de muziek samen met Morgan van Tales from de Loop heeft gemaakt). In zijn Metamorphoses en Glassworks zitten al thema's die als basis kunnen dienen van Richter's en Morgan's creaties.

avatar van ZAP!

ZAP!

Rmie schreef:

Amazon.nl gaat ook niet? Volgens mij kan je daar met iDeal betalen...

Knaai_mm schreef:

Dat Philip Glass -die ik absoluut kan waarderen- er aan meegeschreven had, had ik al ontdekt. Bekend met zijn Metamorphosis en Glassworks, maar Ik hoor daar niet echt treffende gelijkenissen met het werk van Richter. 't Zit een béétje in dezelfde richting, maar het eindresultaat is toch heel anders. Althans naar mijn gevoel. Glass heeft wel enorm de neiging zichzelf vaak te herhalen en slechts lichte varianten op eerder werk te maken. En dat is prima, ik hoor 't graag. The Hours, één van mijn favoriete scores, luister ik regelmatig. Maar de gelijkenis met Richter z'n werk is toch wel pakken minder dan de gelijkenis tussen The Leftovers en Tales form the Loop in dat ene thema. Dat is toch wel bijna één op één bij momenten. Al stoort mij dat niet. De rest van de Loop-score wijkt genoeg af. Ik luister 't sowieso graag. Mooie score.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Zorgvuldig opgebouwde en prachtig vormgegeven SF-serie over de mensen die wonen en werken rondom 'The Loop', een machine die de geheimen van het universum kan ontsluiten. Verwacht echter geen spektakel en duidelijke antwoorden; de nadruk ligt op de personages, die allemaal bijzonder fraai worden uitgewerkt. Bepaalde dingen grijpen als een puzzel in elkaar, andere juist weer niet. De toonzetting is melancholisch en richt zich vooral op het fenomeen tijd, in al zijn vormen. Niet alle afleveringen zijn even boeiend, maar na het zien van de aangrijpende finale was ik toch wel behoorlijk onder de indruk.

Esteban

Goed om te lezen, het ligt in de lijn van wat ik verwacht en waar ik op hoop.

Rmie schreef:

Ik heb ook geen creditcard maar kan het toch kijken. Ik heb de eerste maand gratis gehad en daarna betaald met ideal. Ik wist ook niet dat het ging, maar echt waar dat kun je met ideal betalen, 2,99

trouwens, toen ik na de gratis proefperiode wou verlengen kon ik dat enkel met creditcard. Een maand later kreeg ik weer een mailtje van Amazon of ik de betaling wou bijwerken, toen kon ik wel met ideal betalen. Wel vreemd

mcdaktari

Ik was gisterenavond aan Tales From The Loop begonnen en heb net de laatste aflevering gezien. Dit zijn nou echt de series die ik graag zie. Sciencefiction en mysterieus is voor mij een perfecte combinatie. Als er hier toevallig iemand is die me nog enkele tips kan geven van soort gelijke series, dan hoor ik het graag. Maar heb er inmiddels al heel wat gezien, maar tips zijn altijd welkom.

avatar van horizons

horizons

Traag, vaak te traag maar over algemeen gezien intrigerend genoeg om af te kijken.

avatar van david bohm

david bohm

Erg fijne en fraai vormgegeven serie. De ene aflevering sprak me meer aan dan de andere maar bij vlagen is het echt volop genieten.

avatar van movie freak84

movie freak84

mcdaktari schreef:

The expanse vind ik toch wel echt een dikke aanrader , weet niet of je die al hebt gezien?

movie freak84 schreef:

Ja dat is ook een vette serie. Bedankt