• 9.381.104 stemmen

Factcheckers - Seizoen 1 (2019)

Show titel: Factcheckers

Afleveringen: 9

Speelduur: 7 uur en 04 minuten

Met: Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken

Oorsprong: België

Datum van release: woensdag 13 maart 2019

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Factcheckers

We worden meer dan ooit overspoeld door informatie, berichten, weetjes, feiten. We lezen artikels, bekijken filmpjes, geloven ze of niet, en klikken verder. Maar wat is juist en wat is fout? Die belangrijke vraag drong zich op. Wat is er in tijden van snel nieuws, clickbait en sociale media nog waar en wat niet? Thomas, Jan en Britt gaan op onderzoek.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. Aflevering 1

13 maart 2019 (49 minuten)

In deze eerste aflevering: is een keyless car hacken kinderspel, val je echt af van tequila en is plassen in een zwembad gevaarlijk?

2. Aflevering 2

20 maart 2019 (48 minuten)

In de tweede aflevering: is het gemakkelijk om de bom van Zaventem te maken, worden kinderen hyperactief van suiker, en mag je gesloten mosselen nu wel of niet opeten?

3. Aflevering 3

27 maart 2019 (45 minuten)

In deze aflevering: met een simpel fluohesje kan je makkelijk de veiligheidscontroles omzeilen, onze groene stroom is niet altijd groen, en een lepel suiker is hét wondermiddel tegen de hik.

4. Aflevering 4

3 april 2019 (47 minuten)

In deze aflevering: kunnen hondenlikjes gevaarlijk zijn, kan je binnen de 2 weken leren om je adem 4 minuten in te houden, en klopt het dat een houtkachel meer fijn stof uitstoot dan 6 dieseltrucks?

5. Aflevering 5

10 april 2019 (43 minuten)

In deze aflevering: witte eieren zijn beter voor het milieu dan bruine, wasmachines eten sokken op en er zijn drie manieren om je bagage als eerste van de band te laten rollen.

6. Aflevering 6

17 april 2019 (48 minuten)

In deze aflevering: een jeansbroek kan je leven redden, je kunt snel geld verdienen met Instagram, en er zit sjoemelsoftware in strijkijzers.

7. Aflevering 7

24 april 2019 (48 minuten)

In deze aflevering: kan je Tripadvisor makkelijk om de tuin leiden, eten muizen het liefst kaas en zijn teleshopping-reclames te mooi om waar te zijn?

8. Aflevering 8

1 mei 2019 (48 minuten)

In deze aflevering: een e-bike kan je gemakkelijk opdrijven, zakkenrollen is kinderspel, en je kan zien of iemand liegt.

9. Aflevering 9

8 mei 2019 (48 minuten)

Thomas, Britt en Jan hebben 8 weken lang allerlei feiten gecheckt. Vandaag blikken ze terug op hun avontuur en tonen ze niet alleen de leukste, spannendste en meest opvallende momenten, maar ook niet eerder vertoond beeldmateriaal.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.