• 8.903.190 stemmen

Russian Doll - Seizoen 1 (2019)

Show titel: Russian Doll

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur

Ontwikkeld door: Natasha Lyonne, Amy Poehler en Leslye Headland

Met: Natasha Lyonne, Greta Lee en Yul Vazquez

Datum van release: vrijdag 1 februari 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Russian Doll

Russian Doll volgt een jonge vrouw genaamd Nadia die als eregast op een feest wordt uitgenodigd op een avond in New York City. Het blijkt al snel dat het een schijnbaar onontkoombaar feest is. Nadia wordt 's ochtends nooit wakker en belandt ook nooit in bed. Sterker nog, ze komt nooit thuis van het feest. In plaats daarvan sterft ze, op steeds een hilarische en bizarre manier.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Nothing in This World Is Easy

1 februari 2019 (30 minuten)

Op de avond van haar 36e verjaardag komt Nadia voortijdig aan haar einde, maar vervolgens belandt ze weer op het feestje dat haar vrienden voor haar gaven.

2. 2. The Great Escape

1 februari 2019 (30 minuten)

Nadia is in de war en heeft een kater. Ze probeert te reconstrueren wat er de vorige avond is gebeurd. Ze spoort Wardog op, de drugsdealer met de Israëlische joints.

3. 3. A Warm Body

1 februari 2019 (30 minuten)

Nadia's zoektocht naar aanwijzingen voert haar naar een Talmoedschool, maar ze heeft Johns hulp nodig. Terwijl ze Havermout zoekt, raakt ze bevriend met een dakloze man.

4. 4. Alan's Routine

1 februari 2019 (30 minuten)

Alan bereidt zich, zorgvuldig als altijd, voor op een rendez-vous met zijn vriendin. Ondertussen brengt Nadia's nieuwste ontdekking haar van haar stuk.

5. 5. Superiority Complex

1 februari 2019 (30 minuten)

Alan is in de war door de veranderingen in zijn routine en verschijnt op Nadia's verjaardagsfeest. Nadia probeert het goed te maken met John. Alan spreekt Mike aan.

6. 6. Reflection

1 februari 2019 (30 minuten)

Nadia en Alan proberen uit te vinden hoe ze met elkaar zijn verbonden. Alan kan zich de eerste keer dat hij doodging niet herinneren, dus Nadia volgt hem de hele avond.

7. 7. The Way Out

1 februari 2019 (30 minuten)

Terwijl het heden duidelijk begint te worden, wordt Nadia geplaagd door haar problematische verleden. Alan is bang dat ze geen tijd te verliezen hebben.

8. 8. Ariadne

1 februari 2019 (30 minuten)

Nadia en Alan zoeken elkaar en lopen elkaar eindelijk tegen het lijf bij de deli. Er klopt iets niet, maar ze laten elkaar niet in de steek.

avatar van brawljeff

brawljeff

Vanaf 1 februari te zien op Netflix!

avatar van Shaky

Shaky

Krijgt 4,5* van de Rolling Stone. Ze noemen de show en Lyonne spectaculair. Nu ben ik toch wel een beetje benieuwd.

‘Russian Doll’ Review: Natasha Lyonne Is a Revelation – Rolling Stone - rollingstone.com

Niks beters te doen dan het Groundhog day concept uit te melken...?

avatar van Esteban

Esteban

Waarom niet? Groundhog Day was ook niet eerst. Het concept is een loop in de tijd waarbij dezelfde dag steeds opnieuw langskomt, daar kan je alle kanten mee op in veel verschillende genres. Dankzij enkele reviews alsnog benieuwd geworden naar deze.

DionneDarko

Het begint al leuk maar vind het tot nu toe met elke aflevering nóg leuker worden. Op naar aflevering 4.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

DionneDarko schreef:

Begon wel leuk, maar het einde was maar vreemd en onduidelijk.

DionneDarko

Daar ben ik nog niet, nog 3 afleveringen te gaan... Ben benieuwd. Hoop niet dat k het met je eens ben. Zou erg jammer zijn. Ik kom erop terug als ik 'm af heb.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

• 2073 stemmen

renzoroy_mm schreef:

Begon wel leuk, maar het einde was maar vreemd en onduidelijk.

Wat vond je onduidelijk aan het einde?

DionneDarko

Vond het ook niet onduidelijk hoor. Was niet teleurgesteld.

Al denk ik niet dat er een 2e seizoen van komt? Aangezien het best een afgerond verhaal is...

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Nee ik voelde het niet, weinig moeten lachen, weinig echt verbazing gehad. Hoofdrolspeelster speelt wel wederom goed (misschien wel beste personage uit OITNB voor mij) maar al bij al erg magertjes vond ik.

avatar van donmarko22_mm

donmarko22_mm

Erg fijn tussendoortje, die je er in no time doorheen jaagt. Alleen in aflevering 7 raakte ik de draad even kwijt, toen er steeds meer mensen verdwenen.

Kan iemand dat nog even uitleggen?

Leuke verrassing op Netflix

hatebreeder

Hier net de eerste van gekeken en die was zeker goed te doen. Op naar de tweede!

hatebreeder

En inmiddels 4 afleveringen gezien. Kijkt bijzonder lekker weg. Hele leuke serie.

hatebreeder

Seizoen helemaal gezien. Begin was erg goed maar op het laatst vond ik het helaas iets minder worden. Verder op zich wel een leuke serie om gezien te hebben.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1965 berichten

Kan me inderdaad moeilijk voorstellen dat ze hier een tweede seizoen van maken. Voelt erg afgerond - en lijkt me ook wel goed zo. Fijne combinatie van stijlen dit, soms vooral komisch, soms serieus, soms licht, soms wat zwaarder. Het heeft een prettig eigen sfeertje daardoor, en het wil gelukkig ook niet al te veel: de korte tijdsduur van de afleveringen werkt goed, en het is fijn dat ze het allemaal niet al te veel rekken.

avatar van flaphead

flaphead

Lekker eigenaardige serie met een hoop cynisme en lompheid. Een beetje open mind moet je ook wel hebben, gezien het uitgangspunt van de tijdlus. En dat is zeker niet nieuw en origineel, maar hoe het wordt uitgewerkt wel.

Zit zeker ook wat drama overheen gegoten, maar hoe het wordt gespeeld zit dat niet erg in de weg. Op aflevering 7 na, wat een gruwel was dat, toen werd het wat te serieus en moralistisch. Gelukkig wordt dat in de laatste aflevering niet helemaal doorgezet, al zit er natuurlijk wel wat in om mee te geven. Naar het einde toe ligt de nadruk ook wel wat meer op de sci-fi en 'wetenschappelijke verklaringen'.

avatar van Karst

Karst

Vreselijk irritante serie met bijbehorende acteurs. Niet grappig, niet interessant, niet te harden.. Next!!