• 11.521 nieuwsartikelen
  • 163.835 films
  • 10.482 series
  • 30.483 seizoenen
  • 619.042 acteurs
  • 194.215 gebruikers
  • 9.043.459 stemmen
Avatar
 
Vanaf half januari mogelijk proeven met meer publiek in bioscopen
Foto: © ANP

Vanaf half januari mogelijk proeven met meer publiek in bioscopen
Foto: © ANP

De Nederlandse overheid wil, als de situatie het toelaat, vanaf half januari gaan experimenteren met meer publiek bij bioscopen, concerten en andere grote evenementen. Dat meldt NOS. Staatssecretaris Keijzer heeft hierover vrijdagochtend overleg gepleegd met de evenementenbranche. 

Als de situatie het toelaat, staat de Nederlandse overheid ervoor open om vanaf half januari proeven te doen met meer publiek bij filmvertoningen, concerten en andere evenementen. Dat meldt NOS. De evenementenbranche had eerder al een aantal verschillende scenario's aangedragen waarin bovengenoemde evenementen veilig getest kunnen worden. Staatssecretaris Keijzer is nu met twee van die voorstellen akkoord gegaan. Zo mogen alle situaties waarbij zitplaatsen aan gasten kunnen worden toegewezen, worden getest. Hiertoe behoren onder meer voetbalwedstrijden, filmvertoningen en concerten met vaste zitplaatsen.

Verschillende factoren

Dit alles zal worden uitgevoerd met toezicht van onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft, die momenteel gegevens verzamelen over het besmettingsrisico in verschillende binnen- en buitensituatie's. Er wordt daarbij rekening gehouden met verschillende factoren, waaronder het gedrag van bezoekers, de luchtkwaliteit van het gebouw, mondkapjes enhet desinfecteren van de handen, maar ook welke weerslag de testen zullen hebben op de kwetsbare groepen, en daarmee indirect de zorgsector. Ook is een belangrijke voorwaarde dat de testen worden uitgevoerd in een regio waar het risiconiveau op dat moment 1 is. Keijzer is blij met de ontwikkeling: "Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan," zo zegt hij.

De stijging van de hoeveelheid coronabesmettingen loopt de laatste paar dagen weer langzaam terug, waardoor de gedeeltelijke lockdown van de afgelopen twee weken, hoogstwaarschijnlijk vanaf dinsdag weer wordt teruggedraaid. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de bioscopen dan zo goed als zeker weer voor 30 man per zaal open kunnen. 

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

  • 8270 berichten
  • 1082 stemmen

Veel minder dan nu kan ook niet.