menu

Mijn Updates +
Film / Algemeen / Filmclichés

zoeken in:
avatar van Shinobi
geplaatst:
In films over tijdreizen worden bepaalde momenten altijd uitvergroot, zoals het laten vallen van een object, tegen iemand aanstoten en ga zo maar door. Bij het teruggaan in de tijd kan hier vervolgens op geanticipeerd worden door de hoofdpersoon.

avatar van Apollinisch
geplaatst:
Keepthechange1980 schreef:
Iemand valt in het zwembad. Hij vraagt iemand om hem eruit te trekken. Iemand steekt hem een hand toe. Die pakt hij, en trekt dan diegene zelf ook het zwembad in.
Die heb ik echt nog nooit gezien.

avatar van Shadowed
geplaatst:
Apollinisch schreef:
(quote)
Die heb ik echt nog nooit gezien.


Ik ook zelden. Sowieso zie ik iemand er niet eerst invallen, en dit scenario lijkt me ook meer iets voor een romantische TV-serie.

avatar van Ebenezer Scrooge
geplaatst:
Iemand loopt de weg op, draait zich om, zwaait nog even gedag naar de camera en wordt dan plotsklaps aangereden door een bus of vrachtwagen.

Heb dit al zo vaak gezien nu, begint me echt de keel uit te hangen. Het ziet er in de meeste gevallen ook nog eens heel nep uit.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:

(afbeelding)

Tagline voor de film Bullet (2014):

'This time they messed with the wrong guy!'

Een van de meest cliché taglines die je voor zo'n film kunt hebben.

avatar van Flavio
Flavio (moderator)
geplaatst:
De auto-achtervolging die eindigt in een haventje met een open brug/ pier.

De surprise party waarbij tientallen vrienden uit het niets komen om het glas te heffen op de hoofdpersoon die net daarvoor had aangegeven geen feestje te willen

New Yorkse vrienden (dertigers of veertigers) die een potje squashen of honkballen en tegelijkertijd een relatieprobleem bespreken.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Animatiefilms met dieren:

Manou the Swift (2019)

Dat ze anno 2019 nog met dit soort dertien-in-een-dozijn-films durven te komen.

avatar van Graaf Machine
geplaatst:
kappeuter schreef:
Animatiefilms met dieren:

Manou the Swift (2019)


Speelfilms met mensen, dat is ook een cliché.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Zeker.

avatar van Ebenezer Scrooge
geplaatst:
Een persoon loopt een kroeg, herberg of zoiets dergelijks binnen en valt door zijn/haar kleding of uiterlijk nogal uit de toon, is iemand met een zekere reputatie of zegt iets wat de aanwezige klanten niet aanstaat en meteen slaat de sfeer om: alle hoofden draaien zich om, de muziek wordt uitgezet en er valt een doodse stilte... Zelfs het bier slaat dood.

Kan zo gauw niet op een film komen waarin dit gebeurt, maar heb het al heel vaak gezien in ieder geval. O, aan het begin van Terminator 2 zit een vergelijkbare scène: Schwarzenegger die naakt een kroeg komt binnengelopen. Overigens is het dan wel begrijpelijk dat de hele kroeg stilvalt haha...

I need your clothes, your boots and your motorcycle.

avatar van Kramer II
geplaatst:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=iksk0na0Syk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.De eerste twee minuten gaan over de befaamde Wilhelm scream, maar daarna een leuk stukje over dialoogclichés.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:46 uur

geplaatst: vandaag om 13:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.