menu

Film / Spoilers / Lilya-Spoilers + Discussie

zoeken in:
Mik
Weet niet hoe ik het uit moet leggen Jos sorry, maar dat was mijn gevoel bij die film. Afgezonderd van sommige scenes inderdaad.

Bij Lilya waren het vooral dialogen tussen 2 personen zonder veel achtergrond geluiden enz. In zo'n scene waarin Lilya Flink verkracht werd door al die mannen, was ineens rammstein te horen, naar mijn mening zou dit beter tot zijn recht (hele foute opmerking) gekomen zijn als dit met hele rustige muziek gepaart zou gaan. kun je je daar een beetje in vinden?

Mik, spoilers voor Lilja zijn ook zichtbaar voor mensen die wel Clockwork, maar niet Lilja gezien hebben.

Mik schreef:
Muziek keuze, Lutwig Van .. bedoel je? Nee ook niet. Dit had veel drukkere muziek moeten zijn, beetje chaos was imponerender geweest.


Is toch eerder functioneel, denk ik. Als je Alex naar "chaotische" muziek laat luisteren, maak je hem nog minder "maatschappelijk aanvaard". Het zou zijn status van iemand die buiten de gangbare normen van de maatschappij valt alleen maar bevestigen (anno 1971). Door een gewelddadige en criminele Alex (maatschappelijk niet aanvaard) naar Beethoven te laten luisteren (maatschappelijk zeer aanvaard), wordt de film toch wat dubbelzinninger.

Verder vind ik niet dat de klassieke muziek de vaart uit de film haalt of niet imponerend zou zijn. Maar dat is persoonlijke ervaring.

avatar van narva77
Thanks Mik, Lilja 4-ever hoef ik nu ook niet meer te zien!

Wat Mik schreef is volgens mij uitgebreid in recensies en besprekingen van de film genoemd. Is dat dan nog een spoiler?

tovenaar
narva77 schreef:

Thanks Mik, Lilja 4-ever hoef ik nu ook niet meer te zien!

Nou nou nou, als je dat nog niet wist van Lilja-4-Ever, dan weet ik niet waar jij de afgelopen weken hebt uitgehangen! Relax maar hoor, wat Mik zei was echt niet zo 'spoilerig'.

tovenaar schreef:

Relax maar hoor, wat Mik zei was echt niet zo 'spoilerig'.
Neemt niet weg dat het geven van spoilers van film X bij film Y niet kan.

tovenaar
Correct, maar er werd om verduidelijking gevraagd, dus ik denk dat ie het goed heeft opgelost. Misschien had ie er nog even voor kunnen zetten 'Pas op Lilja-spoilers', maar nogmaals, ik vind dit geen echte spoilers over Lilja-4-Ever.

Mik schreef:
Origineel, dat zeker ja, vooral voor die tijd. Helaas dat ik het nu inmiddels al vaker heb gezien. Dat scheelt vast een halfje (heel misschien een vol sterretje)
Dan zou je juist die andere films een sterretje minder moeten geven. Kan deze film er iets aan doen dat er later veel films kwamen die juist niet zo origineel waren.

Mik
EmDee schreef:

Neemt niet weg dat het geven van spoilers van film X bij film Y niet kan.


Heb je helemaal gelijk in Emdee. Het spijt me zeer, ik heb er niet bij stil gestaan, maar dan nog.. Heb jij niet opgelet bij de moviemeeting. We zijn toen toch echt naar Lilya geweest... :S (of neem je het voor anderen op? haha)

In ieder geval excuses.

avatar van narva77
En als ik "Lilya" nou nog niet heb gezien?

Mik
EmDee schreef:

Dan zou je juist die andere films een sterretje minder moeten geven. Kan deze film er iets aan doen dat er later veel films kwamen die juist niet zo origineel waren.


In theorie wel ja, maar het blijkt in de praktijk toch anders (in sommige gevallen heel spijtig inderdaad, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn).

tovenaar
narva77 schreef:

En als ik "Lilya" nou nog niet heb gezien?

Come on, net of jij niet weet waar Lilya over gaat?

Mik
narva77 schreef:

En als ik "Lilya" nou nog niet heb gezien?Dan had je maar mee moeten gaan met de movie meeting.

Ik blijf me niet verontschuldigen hoor, er gebeuren hier wel ergere dingen.

avatar van narva77
Oke, da's waar; er gebeuren wel ergere dingen. Ps, ik wil Lilya nog steeds zien hoor

tovenaar
Nu spreek je jezelf tegen Narva .. en inderdaad; er gebeuren wel ergere dingen .

Mik
Eind goed al goed zullen we maar zeggen.

Maar is er nog iemand die inhoudelijk wil reageren op de spoiler die ik typte die WEL over Clockwork Orange ging...

Edit:

Deze dus:

Die kerel wordt opgepakt, zit in de bak, gaat de bijbel lezen enz (allemaal fake) wil zo snel mogelijk uit de bak en dus doet ie mee aan die "behandeling". Hierdoor veranderd hij en wordt ie misselijk van geweld. Na de kwellingen die hij doorstaat als hij weer vrij komt probeert hij zelfmoord te plegen maar dat mislukt. Echter door die poging is hij wel weer bevrijd van die kwellingen, en dus is hij weer de "anti-christ" die hij eerst was.. wie het laatst lacht lacht het best

avatar van herman78
Die kerel wordt opgepakt, zit in de bak, gaat de bijbel lezen enz (allemaal fake) wil zo snel mogelijk uit de bak en dus doet ie mee aan die "behandeling". Hierdoor veranderd hij en wordt ie misselijk van geweld. Na de kwellingen die hij doorstaat als hij weer vrij komt probeert hij zelfmoord te plegen maar dat mislukt. Echter door die poging is hij wel weer bevrijd van die kwellingen, en dus is hij weer de "anti-christ" die hij eerst was.. wie het laatst lacht lacht het best..


Dat is ook ongeveer wat ik mij van de film herinner. De laatste keer dat ik hem zag was een jaar of 6 geleden. Ik zal proberen antwoord te geven op je vraag:

Kan iemand hier zich in vinden? Of totaal niet, ik hoor het graag.. Ik vind het namelijk gelul dat De hoofdpersoon daadwerkelijk veranderd door die behandeling, hij ziet juist dingen die hij tof vind, met muziek die hij ook tof vind op de achtergrond.. hoe kan ie dat nu erg vinden?

Ik weet niet meer hoe het allemaal precies zat, maar ik herinner mij dat ik het juist extra wrang vond dat hij door conditionering
zijn eigen favoriete muziek niet meer kan verdragen. Wat dat betreft, kreeg ik op dit moment van de film ook wel medelijden met Alex. En dat terwijl hij in het begin van de film een ventje is om een hekel aan het te hebben. Dat die conditionering op die wijze als jij beschrijft, plaats vond, heb ik voor lief genomen. Nooit bij nagedacht dat het onwaarschijnlijk zou kunnen zijn.

Enige reden zou voor mij die medicatie zijn, maar waarom blijft die kwelling dan als ie vrij is, en dus geen medicatie meer krijgt.. i don't get it. En als het allemaal nep was, waarom laat ie zich dan zo kwellen? Het is immers niet meer nodig omdat hij al vrij is..


Ik denk niet dat het allemaal nep was. Hij is gewoon geconditioneerd, met behulp van die medicatie.

tovenaar
Edit: even vooraf, dit bericht kan wat 'flame-achtig' over komen. Komt omdat me nog steeds dat gedoe bij Salo dwars zat. Na rectificatie van Herman's en mijn kant is dat niet meer het geval. [/edit]

herman78 schreef:
voordat ik hem ging zien had ik geen flauw idee waar hij over zou gaan.

Dan heb je hem waarschijnlijk al een tijd terug (voor het eerst) gezien. Ik denk dat nu, zéér veel mensen al wel weten dat .......... Ik wist het ook al lang vantevoren, het wordt ook in veel reviews en previews gezegd. Ik had er zelfs al wat beelden van gezien.

want je kunt met een beetje fantasie makkelijk uit de opmerking afleiden wat er met haar gaat gebeuren).

Kun jij dat uit al die recensies niet opmaken? Er wordt óveral in elke recensie gezegd dat "Er geen ontsnappen aan is voor Lilya", "Er is geen lichtpuntje te ontdekken in de film", "Wat een gruwelijkheden!" enzovoort enzovoort. Met een beetje fantasie kun je daar echt wel wat uit opmaken. Als je je even in de film had verdiept voordat je hem ging kijken (in deze tijd dan he, misschien niet als je hem op bijv. het IFFR had gezien of kort daarna), dan wist je het al lang. Ik denk dat Narva77 het stiekem ook wel wist als ie nadacht, maar gewoon even wilde demonstreren in het algemeen tegen spoileren bij andere films (en dat mag hoor Narva ).

Edit: Dit is een beetje geflame omdat ik me wat aangevallen voelde (maar ben niet zo lame om het nu spontaan te deleten )[/edit]:
Maar leuk dat je weer tegen mij begint hoor Herman, ik ben wel in voor een potje over en weer typen. Ps, ben je nog van plan te reageren bij Salo?
PS2, sorry voor het off-topic gebrabbel.

anders BLIJF je die spoiler herhalen gvd!

tovenaar
Hobbes schreef:

anders BLIJF je die spoiler herhalen gvd!

Jezus, relax een beetje man.

nee ik relax niet!

't is nou al 3 of 4 keer gezegd dat je NIET moet spoileren over een film bij een andere film en dan blijf je het gewoon doen! dat slaat toch helemaal nergens op.

ik hoef lilja nou dus voorlopig niet te zien, je wordt hardstikke bedankt zeg.

Jordy of Kapp, kan deze hele discussie zo snel mogelijk heir weg? voordat lilja voor nog meer mensen compleet verknald wordt?

tovenaar
Hobbes schreef:

nee ik relax niet!

Have it your way dude.

lekkere fijne reactie is dat.

fijn dat er nog mensen zijn die enkel aan zichzelf denken.

is 't nou werkelijk zó moeilijk om even een topic op het forum te openen? kunnen jullie mooi verder lullen en kan de rest de films bekijken op hún manier.

zowel narva, queto, herman en emdee zeggen er wat van en je flikt het zo nog een keer!

ik zou er vanavond eigenlijk naar toe gaan maar daar heb ik dus compleet geen zin meer in.

tovenaar
Helaas kan ik geen berichten verplaatsen naar een forum, maar hier kunnen verder berichten geplaatst worden die over Lilya gaan die nu bij A Clockwork Orange staan.

tovenaar
Hobbes schreef:
lekkere fijne reactie is dat.

fijn dat er nog mensen zijn die enkel aan zichzelf denken.
Demonisering continues .

is 't nou werkelijk zó moeilijk om even een topic op het forum te openen? kunnen jullie mooi verder lullen en kan de rest de films bekijken op hún manier.
Bij deze mijn excuses dat ik het nog een typte, maar dat was in een vlaag van verstandsverbijstering. Toen je reageerde heb ik hem ook meteen weggehaald.

ik zou er vanavond eigenlijk naar toe gaan maar daar heb ik dus compleet geen zin meer in.
Ga je daar mij nu de schuld van geven? Volgens mij was ik niet de eerste die hier mee kwam, dus val mij hier dan niet op aan. Ik snap je reactie heus wel, vandaar dat ik het ook weg heb gehaald nu. Meer dan excuses en weghalen kan ik je niet bieden.

tovenaar
Reactie staat in het forum bij de de Lilya-spoilers + discussie. Helaas kan ik geen berichten verplaatsen naar het forum, anders deed ik dat wel.

avatar van herman78
tovenaar schreef:
Dan heb je hem waarschijnlijk al een tijd terug (voor het eerst) gezien. Ik denk dat nu, zéér veel mensen al wel weten dat .......... Ik wist het ook al lang vantevoren, het wordt ook in veel reviews en previews gezegd. Ik had er zelfs al wat beelden van gezien.


Ik heb in maart gezien, geloof ik. Een week of 6, 7 geleden. Maar dan nog: buiten Moviemeter volg ik geen enkel filmforum en ik kijk ook geen TV. De enige plek waar een film voor mij 'verklapt' zou kunnen worden, is hier. En in de bioscoop zelf (als er een trailer langskomt).

Kun jij dat uit al die recensies niet opmaken? Er wordt óveral in elke recensie gezegd dat "Er geen ontsnappen aan is voor Lilya", "Er is geen lichtpuntje te ontdekken in de film", "Wat een gruwelijkheden!" enzovoort enzovoort. Met een beetje fantasie kun je daar echt wel wat uit opmaken. Als je je even in de film had verdiept voordat je hem ging kijken (in deze tijd dan he, misschien niet als je hem op bijv. het IFFR had gezien of kort daarna), dan wist je het al lang.


Ik lees geen recensies van films die ik nog niet gezien heb. Hooguit koppen, of de slotconclusie. Ik vind het prettig om zo onvoorbereid mogelijk de film in te gaan. Meestal lukt dat me goed, soms ook wat minder. In het geval van Lilja was ik dus helemaal blanco. Ik verwachtte weer een comedie/drama in de stijl van Moodyssons vorige films.

Ik denk dat Narva77 het stiekem ook wel wist als ie nadacht, maar gewoon even wilde demonstreren in het algemeen tegen spoileren bij andere films (en dat mag hoor Narva ).

Yup, daar heeft ie ook wel een punt. Jouw spoiler was nou ook weer geen enorme grote, maar stel je voor dat je hier het einde van Fight Club zou weggeven ofzo (misschien geen goed voorbeeld omdat veel mensen die film al gezien hebben).

Edit: Dit is een beetje geflame omdat ik me wat aangevallen voelde (maar ben niet zo lame om het nu spontaan te deleten ):
Maar leuk dat je weer tegen mij begint hoor Herman, ik ben wel in voor een potje over en weer typen. Ps, ben je nog van plan te reageren bij Salo?
PS2, sorry voor het off-topic gebrabbel.


Ik heb daar net op gereageerd. Maareh, je hoeft je niet aangevallen te voelen hoor. Het is echt niet persoonlijk bedoeld. Voor mij voelt het als toeval dat ik nu in 2 discussies met jou verwikkeld ben. Ik zag ook pas na het tijpen van mijn reactie in deze discussie dat het dezelfde jongen van de Salo discussie was.

meer verwacht ik ook absoluut niet

maar ik had met een groot geluk de eerdere spoilers gemist en was dus erg pissed dat ik um nu alsnog heb gelezen. vandaar.

maar we hebben het er niet meer over. zand erover.

avatar van herman78
Dan heb je hem waarschijnlijk al een tijd terug (voor het eerst) gezien. Ik denk dat nu, zéér veel mensen al wel weten dat .......... Ik wist het ook al lang vantevoren, het wordt ook in veel reviews en previews gezegd. Ik had er zelfs al wat beelden van gezien.


Ik heb hem in maart gezien, geloof ik. Een week of 6, 7 geleden. Maar dan nog: buiten Moviemeter volg ik geen enkel filmforum en ik kijk ook geen TV. De enige plek waar een film voor mij 'verklapt' zou kunnen worden, is hier. En in de bioscoop zelf (als er een trailer langskomt).

Kun jij dat uit al die recensies niet opmaken? Er wordt óveral in elke recensie gezegd dat "Er geen ontsnappen aan is voor Lilya", "Er is geen lichtpuntje te ontdekken in de film", "Wat een gruwelijkheden!" enzovoort enzovoort. Met een beetje fantasie kun je daar echt wel wat uit opmaken. Als je je even in de film had verdiept voordat je hem ging kijken (in deze tijd dan he, misschien niet als je hem op bijv. het IFFR had gezien of kort daarna), dan wist je het al lang.


Ik lees geen recensies van films die ik nog niet gezien heb. Hooguit koppen, of de slotconclusie. Ik vind het prettig om zo onvoorbereid mogelijk de film in te gaan. Meestal lukt dat me goed, soms ook wat minder. In het geval van Lilja was ik dus helemaal blanco. Ik verwachtte weer een comedie/drama in de stijl van Moodyssons vorige films.

Ik denk dat Narva77 het stiekem ook wel wist als ie nadacht, maar gewoon even wilde demonstreren in het algemeen tegen spoileren bij andere films (en dat mag hoor Narva ).


Yup, daar heeft ie ook wel een punt. Jouw spoiler was nou ook weer geen enorme grote, maar stel je voor dat je hier het einde van Fight Club zou weggeven ofzo (misschien geen goed voorbeeld omdat veel mensen die film al gezien hebben).

Edit: Dit is een beetje geflame omdat ik me wat aangevallen voelde (maar ben niet zo lame om het nu spontaan te deleten ):
Maar leuk dat je weer tegen mij begint hoor Herman, ik ben wel in voor een potje over en weer typen. Ps, ben je nog van plan te reageren bij Salo?
PS2, sorry voor het off-topic gebrabbel.


Ik heb daar net op gereageerd. Maareh, je hoeft je niet aangevallen te voelen hoor. Het is echt niet persoonlijk bedoeld. Voor mij voelt het als toeval dat ik nu in 2 discussies met jou verwikkeld ben. Ik zag ook pas na het tijpen van mijn reactie in deze discussie dat het dezelfde jongen van de Salo discussie was.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:59 uur

geplaatst: vandaag om 17:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.