menu

De Site / Gebruikers / Hoeveel zijn jouw sterren waard?

zoeken in:
avatar van Ajax&Litmanen1
geplaatst:
In het Nederlandse onderwijs is een 5,5/10 een voldoende. Op MM is voor mij elke ster een vol punt waard, dus 2,5 ster is bij mij een 5/10 en dus onvoldoende. Een 3/5 is dus voldoende. Maar ik merk dat er genoeg MM leden zijn die een 2,5 al als een voldoende tellen. Is soms wat verwarrend.

avatar van thunderball
geplaatst:
Helemaal mee eens.
Een vijf is in Nederland een onvoldoende, dus het is logisch wanneer een 2,5 dat hier ook is.

avatar van Fisico
geplaatst:
Aristocraat schreef:
(quote)


Wel gek, want er zijn toch vele komedies te bedenken die echt veel subliemer zijn dan sommige serieuze drama's.


Deze wat uit het oog verloren, mijn excuses...

Kan je wat voorbeelden geven? Ben altijd wel bereid om nieuwe pareltjes te ontdekken!

avatar van GoodOldJack
geplaatst:
Fisico schreef:
Als Belg is voor mij een 3,0* ook een voldoende
2,5* is zwak en 2,0* is onvoldoende. 3,5* is dan gewoon “goed”.


Dan ben je toch de uitzondering in België denk ik (niet dat daar ook maar enige probleem mee is uiteraard).

Maar dan is het dus denk ik wel zoals ik dacht, Nederlanders beschouwen door de band genomen 2,5* als niet voldoende, Belgen, door de band genomen als (net) voldoende.

avatar van Kurtz
geplaatst:
Niets tegen de Belgen uiteraard, maar is het ook niet veel logischer als 2.5* de hoogste onvoldoende markeert en 3.0* de laagste voldoende? Op die manier heb je een veel logischere tweesplitsing van de sterrenverdeling:

0.5* - 1.0* - 1.5* - 2.0* - 2.5*: onvoldoende
3.0* - 3.5* - 4.0* - 4.5* - 5.0*: voldoende

Het is natuurlijk allemaal muggenziften, maar het verschil tussen een voldoende en onvoldoende is toch de essentie van het beoordelen van een film. Het antwoord op de vraag: is het de moeite waard?

avatar van leatherhead
geplaatst:
Ben zelf Nederlands en beschouw 2,5* eigenlijk ook altijd als een nipte voldoende. Vind het niet per se evident om het schoolcijfer-systeem over te nemen bij het beoordelen van films. Daarnaast zijn er ook best wat users (al val ik daar dan niet onder) die principieel geen 5* uitdelen, waardoor 2,5* precies het middelpunt vormt.

avatar van thunderball
geplaatst:
Kortom: iedereen doet maar wat!

avatar van xgogax
geplaatst:
Weinig , daarom stem ik ook niet meer . Ik kan een minder gemaakte film hoger beoordelen dan een film die filmtechnisch nagenoeg perfect is . Maar mijn visie over cinema is continue aan het veranderen en daarom zijn mijn sterren bijna niks waard .
Wel is het zo dat ik al mijn favoriete films vijf sterren geef en dus is dat wel de juiste indicatie van mijn lievelingsfilms .

avatar van Kurtz
geplaatst:
Toch jammer, xgogax, ben erg benieuwd wat je over bepaalde films denkt waar je geen berichtje geplaatst hebt. Dat is zonder stemmen onmogelijk te achterhalen. En zoals thunderball zegt: we doen allemaal maar wat.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:29 uur

geplaatst: vandaag om 15:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.