menu

Overig / Algemeen / R.I.P.

zoeken in:
avatar van petey
De Britse regisseur J.Lee Thompson is naar nu bekend is geworden afgelopen vrijdag op 88-jarige leeftijd in Canada overleden. Thompson regisseerde meer dan 50 films, waaronder het origineel van Cape Fear, 10 to Midnight en St.Ives.
Een van zijn grootste successen was The Guns of Navarone uit 1961 met in de hoofdrollen Anthony Quinn en Gregory Peck.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Britse actrice Katrin Cartlidge is overleden. Ze is slechts 41 geworden.

Ze speelde o.a. in No Man's Land, Naked en Career Girls.
Zie bbc artikel.

FisherKing
Dam'n.. hier wordt ik niet vrolijk van.. Zo jong...

Menni
Oh man.. Laat ik hiér maar eens een minuutje stilte voor doen. Cartlidge behoorde tot m'n drie favoriete actrices. *hele diepe zucht*

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ik las 't vlak voordat ik naar bed zou gaan. Ik werd er droevig van.
Vorige maand had ik haar nog in een hele leuke rol gezien in No Man's Land.
Naked herinner ik me niet zo goed meer, maar Career Girls heel goed. Die beelden zitten nog op m'n netvlies.

avatar van narva77
Damn ik kende haar vooral van Career Girls van Mike Leigh, maar ook van andere films. Zij was een uitstekende actrice.

Hier word je niet vrolijk van, op 11 september. Wat een klotenieuws...

avatar van Yak
Yak
In Film > Cast en crew > Sergej Bodrov Jr.:

Kreeg dit van een vriendin, ik weet nu uit welke krant ze 't heeft.

TBILISI, 23 SEPT. In de Russische provincie Noord-Ossetië heeft een lawine naar schatting 100 tot 150 slachtoffers gemaakt. Onder de vermisten bevindt zich het 30-jarige Russische filmidool Sergej Bodrov jr., die in de Kaukasus de film 'De Ordonnans' opnam.

Vrijdagavond rond zeven uur brak een deel van de Malia-gletsjer bij de berg Kazbeg (5.033 meter) af. Een muur van ijs, modder, rotsen en boomstronken van negentig meter hoog raasde met een snelheid van honderd kilometer per uur door de nauwe, steile Karmadonkloof. Van de filmploeg die bij de kloof opnames maakte, zijn 49 mensen vermist. Beneden in het dal verwoestte de lawine 17 boerenhuizen, een kuurhotel en tientallen toeristenhutjes in het dorp Karmadon. Pas tien kilometer verderop kwam de zwarte ijsmassa tot rust. In het dorp Gizel, ruim dertig kilometer verderop, stuiterden nog ijsblokken zo groot als treinwagons langs de huizen.

De kans is miniem dat er nog overlevenden zijn. Wie niet verpletterd is, is inmiddels gestikt of bevroren. Het is onduidelijk hoeveel toeristen en bergklimmers onder het ijs liggen. De hete bronnen en rivieren van Karmadon trekken in het weekend veel toeristen en sportvissers uit de stad Vladikavkaz. Ook bevonden zich een patrouille grenswachters en enkele herders in de kloof. Vanochtend hadden de meer dan duizend reddingswerkers 24 lichamen geborgen.

Russische kranten speculeren dat de lawine veroorzaakt is door een pyrotechnisch effect. De filmploeg van Sergej Bodrov jr. had vrijdag om half zes de tweede dag van de opnames afgerond. Onder de vermisten bevinden zich zeven ruiters van het Noord-Ossetische paardencircus, maar hun leider, Machar Kokojev, ontkent dat er spektakel en explosies waren gepland. Een deel van de filmploeg wachtte in Karmadon op de bus, anderen sleepten apparatuur vanaf een heuvel naast de kloof naar beneden. Negen van hen overleefden de lawine. ,,Eerst klonk het geluid van een bergrivier, toen voelden we druk op onze oren. Maar het was aardedonker, we zagen niets'', zegt een assistent-grimeur.

Het Russische ministerie van rampenbestrijding onderzoekt momenteel hoe de rest van de gletsjer eraan toe is. Vandaag loopt de temperatuur op tot 25 graden. Uit angst dat de tien miljoen kubieke meter ijs smelt en er opnieuw stukken van de gletsjer afbreken is de omgeving geëvacueerd. Volgens professor Genri Koesov van de universiteit van Vadikavkaz veegde dezelfde gletsjer in 1902 onder meer het dorp Gela van de kaart. Een tweede lawine maakte toen korte metten met de reddingswerkers.

De vermissing van Sergei Bodrov jr. is een schok voor zijn Russische fans. Als acteur brak hij in 1996 door met zijn rol als jonge soldaat in de politiek gevoelige film 'Prisoner of the Mountains', geregisseerd door zijn vader Sergej Bodrov. Een jaar later maakte de film Brat (Broer) hem tot een jeugdidool. Bodrov speelde Danila, een Tsjetsjenië-veteraan die het hoofd boven water houdt als huurmoordenaar. De trage en flegmatieke killer Danila raakte een gevoelige snaar bij de Russische jeugd - Kommersant noemt hem vandaag de moderne belichaming van het Russische idee. In het eveneens razend populaire vervolg Brat-2 verlegde Danila zijn werkterrein naar Chicago. Bodrov leidde twee jaar lang een populaire talkshow, waar hij gasten ondervraagde in zijn ontspannen stijl. Vorig jaar maakte hij zijn debuut als regisseur met de zeer goed ontvangen gangsterfilm Zusters.

avatar van Macmanus
KLOTE, voor de andere slachtoffers ook KLOTE.

avatar van blabla
James Coburn.
BBC news.

neo (crew)
ben ik niet blij mee om blij mee om te horen

avatar van BoordAppel
He potjandorie toch.

Het valt me tegen dat er nog niemand op de site een post heeft geplaatst over Boudewijn Buch.
Ik vind het persoonlijk heel jammer. Op zijn Lassie-reclame na, mocht ik altijd graag naar m kijken. Vooral de laatste 2 seizoenen dat hij de achtergrond van een bepaald lied uitploos, vond ik heel mooi.

avatar van BoordAppel
Ik vond m bij Barend en van Dorp altijd wel leuk. Wat die gast wel nie allemaal in zn bibliotheek had staan zeg.

avatar van Yak
Yak
Het valt me tegen dat er nog niemand op de site een post heeft geplaatst over Boudewijn Buch.


Mijn oog viel vanmiddag op een krantenkop, ik wist nog van niks.

Ik vind het ook bijzonder jammer, ik vond het een innemende persoonlijkheid. En een goed schrijver.

avatar van Yak
Yak
Ik vond m bij Barend en van Dorp altijd wel leuk. Wat die gast wel nie allemaal in zn bibliotheek had staan zeg.


Precies! En hoe hij daar dat met z'n handschoentjes aan doorheen ging bladeren, de ene onzinnige wetenswaardigheid na de andere. Onlangs had hij Mein Kampf meegenomen, daar schijnt hij een stuk of zestien verschillende exemplaren van gehad te hebben.

avatar van Wolkenmeter
Ik heb hem nooit bij Barend en Van Dorp gezien (we kunnen dat niet bekijken in Vlaanderen) maar van z'n eigenzinnige reisreportages was ik een echte fan. Een groot verlies

FisherKing
Idd een groot verlies. Kon zeer enthousiast vertellen (een van de weinigen op TV) en had altijd leuke verhalen en weetjes. Grote schok toen ik het hoorde.

avatar van blabla
Grote schok toen ik het hoorde.

Hier dus ook.

mee eens, het was een bijzondere man. en hij was nog jong. ik vond zijn reisprogramma's altijd mooi.
groot verlies.....

avatar van Sjoerd
Ja, idd. Ik dacht eerst dat mijn vader een geintje maakte toen ie zei dat Buch was overleden... :S man, hij was pas begin 50.

Vond het altijd wel een fraai figuur, goed gevoel voor humor en altijd heel enthousiast en gepassioneerd. Groot verlies idd.

avatar van jay73
Het bericht van Buch's dood raakte mij ook. Ik genoot van zijn enthousiasme waarmee hij zijn collectie bij Barend en Van Dorp uitstalde.

FisherKing
ik vond zijn reisprogramma's altijd mooi.
Ja , ik ook. Daarin was ie ook uniek en veel beter dan de reisprogramma's van Michael Palin. Ook de uitzending met Barend en van Dorp vanavond was zeer indrukwekkend.

Mee eens, was vanavond weer "genieten", alhoewel dat woord in deze context wat minder gelukkig gekozen is.

Maar ik ben blij dat ik dit onderwerp ben begonnen. Hij heeft toch heel wat bij ons los gemaakt.

FisherKing
Klopt EmDee, bedankt voor dat.

avatar van kos
kos
ik vond zijn reisprogramma's altijd mooi.


Absoluut. Boudewijn zag je dan in zijn eentje staan op een stuk land aan de andere kant van de wereld waar je eerste gedachte bij was : wat doet ie daar in godsnaam? Absoluut niets te zien in de omgeving, alleen wat geisers die om hem heen brulde, geen mens te bekennen en een grondoppervlak als een maanlandschap. Dan zag je hem vervolgens stralen en zeggen: Wat is het hier fantastisch! Die rust! Het enige zalige plekje op aarde en je dacht bij jezelf: ja, daar zit wat in, het heeft inderdaad wel wat.

Haha, wat een fantastische kerel was het toch. Hij zal zeer gemist worden.

gimli f
Inderdaad erg jammer dat Boudewijn Buch gestorven is,

hij was een van mijn lievelingsfiguren wat betreft markante personen uit Nederland. Zijn fameuze programma over de meest onbekende eilanden van tien jaar geleden ongeveer, staat mij nog steeds bij! Zijn manier van vertellen was gewoon beeldend- letterlijk dan! We zijn er m.i. een heuse rasverteller mee kwijtgeraakt, en we hebben er al zo weinig.

Interessante, markante, innemende man was het. Zijn liefde voor Goethe en andere (Duitse) dichters en schrijvers kon ik niet delen, evenals zijn fascinatie voor de 2e W.O., onbekende Paraguyaanse dictators en het koppie van een jonge Mick jagger...

Maar toch, als ik er zo over nadenk: echt jammer dat we hem nooit meer zullen horen spreken, vertellen eigenlijk. Want wie kon de meest onbekende, nutteloze onderwerpen zo fraai presenteren als hij?

avatar van Macmanus
Ligt het nou aan mij of overlijden er de laatste tijd wel heel veel "bekendheden"

avatar van BoordAppel
Ligt aan jou.


Zijn fameuze programma over de meest onbekende eilanden van tien jaar geleden ongeveer, staat mij nog steeds bij!
Dan moet ik toch meer denken aan Van Vleuten en Van Muiswinkel. Dat hij dan op een totaal onbekend eiland met de betreffende bondscoach stond te lullen.

Ik denk: 2-0

Gast
geplaatst: vandaag om 11:20 uur

geplaatst: vandaag om 11:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.