menu

Overig / Algemeen / Sporttoto en -poules topic #2 (centraal topic)

zoeken in:
avatar van eRCee
geplaatst:
McSavah schreef:
Knechtend toch mooi 13e geworden in zijn GT-debuut.

Niet slecht inderdaad, hoewel toch wat overschaduwd door Hugh Carthy, Sivakov en zelfs Nans Peters.

Mijn opmerking was natuurlijk vooral bedoeld om de zoekende Nicolage Rico op het spoor van Demare te brengen. Sommige mensen hebben nu eenmaal een steuntje in de rug nodig.

avatar van Nicolage Rico
geplaatst:
Haha. Had Demare er vanaf het begin in staan. Verwachtte wel dat hij hem uit zou rijden, maar had toch mn twijfels. Anders had ik Ewan erin geslingerd (die zeker niet uit zou rijden, maar wel meer hoge noteringen zou hebben). Allebei was nog beter geweest...

avatar van otherfool
geplaatst:
Ik tel 22 MoMeHelden in de SportpoolsTourpool voorlopig, daar kunnen er nog wel een paar meer bij zeker! Kenners hebben nog zo'n 48 uur de tijd om zich in te schrijven...

Gelukkig is het wederom erg gemakkelijk om de juiste kluns te kiezen.

avatar van eRCee
geplaatst:
Inderdaad, schrijf je in, maar verwacht er niet teveel van zou ik willen adviseren na een zijdelingse blik op m'n eigen team.

avatar van Nicolage Rico
geplaatst:
otherfool schreef:
.
Gelukkig is het wederom erg gemakkelijk om de juiste kluns te kiezen.


Eerder de lastigste keer ever.

(Je weet dat je strafpunten krijgt als Porte valt en met de brancard naar huis keert hè?)

avatar van McSavah
geplaatst:
Zie inderdaad alleen evidente 1-punt klunzen, daarboven niet.

avatar van Knisper
geplaatst:
Ik heb een 2-punt-kluns.

avatar van Nicolage Rico
geplaatst:
McSavah schreef:
Zie inderdaad alleen evidente 1-punt klunzen, daarboven niet.


Zelfs die niet. Kunnen allemaal 50+ punten scoren.

avatar van otherfool
geplaatst:
Jongens, één naam springt er toch echt bovenuit... na de deadline zal ik het wel onthullen dan...

(al zou Knisper op het goede spoor kunnen zitten)

avatar van otherfool
geplaatst:
Uiteraard gaat het om Sonny 'subtopper' Colbrelli die misschien 2 maal 7e ofzo gaat worden.

avatar van TheBunk
geplaatst:
Het is juli. Het jaar is nipt over de helft. De zomer hangt in de lucht. La Grand Boucle vangt vandaag aan!

En ready or not, de mannen van het befaamde MoMeFiniWielerJaarSpel moeten er vandaag ook aan gaan beginnen.

Voor we naar de ploegenpresentatie gaan; hoe ziet de jaarstand eruit?

1 :: Teunnis :: 5891 punten
2 :: david bohm :: 5562
3 :: McSavah :: 4541
4 :: Montorsi :: 4290
5 :: Knisper :: 4229
6 :: MatthijsGr00t :: 4099
7 :: tovenaar :: 3875
8 :: otherfool :: 3837
9 :: moviefreak#1 :: 3649
10 :: AHWA :: 3315
11 :: TheBunk :: 3070
12 :: Finisterra :: 2700
13 :: Outsiders :: 918

That's right, de verschillen zijn al groot. De enige die in het spoor van Teunnis kan blijven is tot nog toe david bohm. Maar, dit is de Tour. En in de Tour kan alles.

De ploegen:

Teunnis - 12 coureurs
In de Tour kan alles, maar het meest waarschijnlijk is dat Teunnis alle andere ploegleiders als kleine meisjes huilend naar hun moeders laat rennen.

WAT. EEN. TEAM. In zowel kwantiteit als kwaliteit heeft Teunnis een ware sterrenformatie opgetrommeld om zijn niet geringe voorsprong flink uit te bouwen. Topsprinter Elia Viviani is DE man op het vlakke, Greg Van Avermaet, Michael Woods Wout van Aert en Alexei Lutsenko hebben een prima punch in huis en Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Patrick Konrad en David Gaudu moeten de punten in de bergen pakken.

TheBunk - 12 coureurs
Ook TheBunk heeft 12 renners mee, maar wellicht niet de punten pakkende kopmannen die Teunnis wel heeft. Maar, hij hoeft zich allerminst te schamen en kan misschien wat opschuiven in de jaarstand als alles op de juiste plek valt. Kopman is de aanvalslustige Thibaut Pinot. Hij krijgt steun van Simon Yates - die dit jaar als knecht voor zijn broer lijkt te rijden. Met Giacomo Nizzolo en Andrea Pasqualon heeft TheBunk twee rappe Italianen mee, die net achter de echte sprinttoppers zullen eindigen. Verder vooral rittenkapers zoals Pello Bilbao, Luis Leon Sanchez, Roman Kreuziger en Niki Terpstra. De Portugese tandem Jose Goncalves-Nelson Oliveira mag punten in de tijdrit sprokkelen.

moviefreak#1 - 11 coureurs
Het team van moviefreak#1 begint en eindigt met Peter Sagan aka Peter de Grote. Hij lijkt net weer in absolute topvorm en dat werd godverdulleme eens tijd! Met Christophe Laporte en Jasper Philipsen staan er bij dit team nog twee rappe mannen aan het vertrek. Tiesj Benoot heeft het in zich om het goed te gaan doen en met zijn team- en landgenoot Thomas De Gendt dient altijd rekening te worden gehouden. Het enige wat moviefreak#1 mist is een held in het hooggebergte.

AHWA - 11 coureurs
Het seizoen valt tot dusver wat tegen voor AHWA, maar daar kan hij de komende weken verandering in brengen. Zijn rennersbus is gevuld met elf man. In het hooggebergte aangevoerd door enigma's Romain Bardet en Rigoberto Uran Uran Etc. Mannen van wie de vorm nog niet helemaal duidelijk is maar die respectievelijk vreselijk hard omhoog kunnen fietsen en vreselijk lang omhoog kunnen aanklampen. Met Sonny Colbrelli iemand die een leuke spint in huis heeft en ook nog eens een heuveltje aankan. Daarnaast sterke rittenkapers als Magnus Cort, Bauke Mollema en Yves Lampaert, tijrijder Jonathan Castroviejo én de beste leadout van het hele peloton, Maximiliano Richeze.

david bohm - 10 coureurs
Voor david bohm is het te hopen dat Teunnis tijdens deze ronde niet in eens tip aan de horizon verandert. Maar, het kan ook helemaal de andere kant opvallen want bohm heeft een ijzersterk team in Brussel aan de start staan. Julian Alaphilippe is misschien wel de enige renner die - de tijdritten uitgezonderd - in elke etappe zou kunnen winnen. Met Maximilian Schachmann, Matej Mohoric en Gregor Muhlberger heeft hij nog meer renners die heuvels kunnen verteren en etappes kunnen winnen. Essentieel voor de ambities van dit team zullen de prestaties van Nairo Quintana zijn.

tovenaar - 10 coureurs
Met Egan Bernal heeft tovenaar een topfavoriet aan de start staan. Er is echter kans dat hij tweede viool moet spelen achter INEOS-teamgenoot Geraint Thomas. Met Emanuel Buchmann en comeback kid Fabio Aru heeft tovenaar echter nog meer ijzers in het vuur. In de sprints, zowel heuvelop als vlak, is het hopen op Matteo Trentin. Verder o.a. het JumboVisma trio Mike Teunissen, Laurens de Plus en Tony Martin.

McSavah - 10 coureurs
McSavah mist een kopman in de bergen maar heeft een team vol winnaars en rappe mannen. Alexander Kristoff heeft alle vrijheid om helemaal los te gaan, maar moet nog een beetje in vorm komen. Echter, hij doet het altijd goed in de Tour. Met Dylan Teuns heeft McSavah een geweldige puncher in huis en hij is niet de enige: wat te denken van Tim Wellens, Gorka Izagirre of Daryl Impey. En wat kunnen Gianni Moscon, Omar Fraile en Alessandro de Marchi?

Montorsi - 9 coureurs
Het team van Montorsi is misschien niet zo groot, maar wel ijzersterk. Met Michael Matthews voor de sprints en punches, Mikel Landa én Jakob Fuglsang voor het hooggebergte en Rohan Dennis voor de tijdrit doet hij altijd mee. Verder Soren Kragh Andersen, Jack Haig en good old Andre Greipel voor de sprint? En wat kan Warren Barguil? In potentie een puntenpakker van jewelste die net op tijd in vorm lijkt te zijn.

MatthijsGr00t - 9 coureurs
De grote (kleine) man bij het team van MatthijsGr00t zal Caleb Ewan zijn. In het kielzog van de sprinter hoopt dit team op Michal Kwiatkowski en Ilnur Zakarin. Uitstekende renners, maar of ze het deze Tour gaan laten zien is de grote vraag. Datzefde geldt voor Michael Valgren, Rui Costa en Fabio Felline. Met berggeit Jesus Herrada heeft MatthijsGr00t een fijne aanvaller in huis die kan verrassen.

otherfool - 7 coureurs
Het team van otherfool wordt aangevoerd door een ware Angelsaksiche brigade: titelverdediger Geraint Thomas, Adam Yates en Richie Porte. Kunnen ze allemaal op hun fiets blijven zitten - looking at you, Richie! - dan heeft hij goud in het hooggebergte in handen. Helemaal met de assistentie van Wout Poels, die in goede doen lijkt. Op het vlakken is het wat kariger. B-sprinter Niccolo Bonifazio en tijdrijder Stefan Kung moeten daar de meubelen redden.

Finisterra - 6 coureurs
De equipe van Finisterra is misschien niet groot, maar zit wel vol kwaliteit. Zijn vier kopmannen zijn er allemaal bij. Dylan Groenewegen mag het in de massasprints laten zien; Enric Mas in de bergen. En wat kan Alejandro Valverder laten zien? Verder in dit team Jasper Stuyven, Sergio Henao en Rick Zabel.

Knisper - 4 coureurs
In plaats van naar de Tour, heeft het overgrote deel de selectie van Knisper besloten lekker een all inclusive vakantie naar Marmaris te boeken. En zodoende staan er maar vier renners aan het vertrek in Brussel. Daniel Martin gaat de bergen op stoempen, Edvald Boasson Hagen sprint heuvelop. Met Tejay van Garderen weet je het nooit en Lilian Calmejane zal wat ontsnappingen mee willen pakken. Team Knisper gaat het zwaar krijgen, maar zou zomaar nog aardig wat punten kunnen pakken.


We zijn vertrokken! Succes.

avatar van eRCee
geplaatst:
otherfool schreef:
Uiteraard gaat het om Sonny 'subtopper' Colbrelli die misschien 2 maal 7e ofzo gaat worden.

De vorm heeft hij in elk geval nog niet echt geetaleerd, hoewel hij een goeie uitslag reed in het Italiaans kampioenschap. Vindt ook wel meerdere kansen op zijn maat. Dus ik heb het niet aangedurfd. De puntenverdeling was ook niet zodanig dat een dure kluns nodig is. Ik ben voor 0-punter Rowe gegaan.

avatar van Nicolage Rico
geplaatst:
Ik had de hele tijd een 0-punter als kluns. Tot vandaag. Zie De Gendt niet veel punten pakken.

En dan Kristoff. Die gaat gewoon 120 punten pakken en toch kreeg ik 'm er niet in gefietst. Nu al spijt.

avatar van eRCee
geplaatst:
Het ging bij mij tussen Matthews en Kristoff, maar dat interview in de ronde van Zwitserland deed de balans overhellen naar de Viking.

avatar van McSavah
geplaatst:
Kwiat als kluns hier.

avatar van eRCee
geplaatst:
Qua algemeen klassement vond ik het zo lastig voorspellen dat ik het maar bij drie gelaten heb. En Dennis als darkhorse, zou mij niet verbazen als hij een Tour gaat rijden a la Wiggins 2009. Eerder geloofde ik niet echt in z'n klassementsambities, maar wat hij in de Ronde van Zwitserland liet zien vond ik indrukwekkend qua klimvorm. (Blijft overigens een flutrenner, dat wel.)

(Enne, Kwiat is een veel te mooie renner om als kluns op te stellen. Ga je schamen.)

avatar van Nicolage Rico
geplaatst:
Had hetzelfde team als eRCee kunnen hebben, zie ik - minus Quintana. Had zelfs Rowe nog ff als kluns. Kruijswijk, Van Aert en Kristoff ook lang in m'n team gehad.

avatar van Nicolage Rico
geplaatst:
otherfool schreef:
Jongens, één naam springt er toch echt bovenuit... na de deadline zal ik het wel onthullen dan...

(al zou Knisper op het goede spoor kunnen zitten)


Heerlijk altijd, die klunzen van jou.

Kan je het voortaan eerder melden? Dan kan ik 'm in m'n normale team opnemen.

avatar van TheBunk
geplaatst:
Mesdames et Messieurs,

de vloek in huize Finisterra was oorverdovend toen zijn kopman Dylan G het Brusselse asfalt kuste en met die actie als een volleerd bowler het halve peloton omver kegelde. Verdwaasd bleef hij zitten en net zo verbijsterd keek wielerminnend Nederland naar de tv. Totdat Mikey T vanuit de rug van Colbrelli, de rug van Van Aert, de rug van Ewan en ten slotte de rug van Peter de Grote opdook en geel, groen, de ritzege en de harten van duizenden wielerfans won. Urenlang was er geen fuck aan, behalve op de mur en een tuimeling van Fuglsang, maar uiteindelijk was deze eerste etappe typerend voor de Tour de France. Blijf kijken en er gebeurt altijd iets bijzonders.

Dankzij Teunissen, Trentin, Naesen en Bettiol pakt tovenaar overtuigend de eerste gele trui in het MoMe Jaarspel. De rest is vandaag figurant.

Uitslag etappe 1 + Algemeen Klassement:
1 tovenaar 164
2 moviefreak#1 83
3 MatthijsGr00t 70
4 TheBunk 68
5 AHWA 50
6 Montorsi 42
7 Teunnis 34
8 Finisterra 15
9 McSavah 8
10 david bohm 0
10 otherfool 0
10 Knisper 0
10 Outsiders 0

Jaarstand:
1 Teunnis 5925
2 david bohm 5562
3 McSavah 4549
4 Montorsi 4332
5 Knisper 4229
6 MatthijsGr00t 4169
7 tovenaar 4039
8 otherfool 3837
9 moviefreak#1 3732
10 AHWA 3365
11 TheBunk 3138
12 Finisterra 2715
13 Outsiders 918

Morgen tijdrijden voor teamspelers en zondagsrust voor onze ploegleiders; maandag weer een echte etappe waarin punten te verdienen zijn.

We zijn los & een groet

avatar van otherfool
geplaatst:
Exact vijftig jaar geleden, waarde Volgers van de Tour, won Eddy 'de Kannibaal' Merckx voor een allereerste keer de Ronde van Frankrijk. En exact dertig jaar terug was het Erik 'de Breuk' Breukink die voor hen van Dietschen bloed het gele tricot, zij het voor slechts één dag, mocht dragen. Welnu, de 9 zit weer in het jaar, hoogste tijd voor het volgende straffe staaltje van iemand uit den Lage Landen: namelijk 'Mighty' Mike Theunissen die, het is heusch waar, Peter de Grote, het Kanon van Zilina, achter zich liet en de ritzege pakte met daarbij het Geel, het Groen, en een liefdesbetuiging van gansch een land, dat zolang heeft moeten wachten op die heilige Maillot Jaune.

Is op een historische dag als vandaag het grote SportPoolsSpel van ondergeschikt belang? Maar welneen! Het bikkelen der kenners is weer begonnen, en met een echt sprintersteam aan de start werd er meteen een topscore binnengehaald: Lanterne rouge kwam als vierde overall binnen en pakte ritzege en eerste geel:

1 Lanterne rouge 108
2 stinissen 89
3 Knisper 78
4 Finisterra 56
. lucdecoster 56
. jeroen dn urste 56
. Nole 56
8 joram van d 52
9 MatthijsGr00t 49
10 Sir Tinus 49

Door de perfide keuze van de TourDirectie een TTT in te lassen mag de gelukkige dagwinnaar zelfs zeker 2 nachtjes in het gele kleinood slapen, en wie weet wat daarna nog gaat komen. De SubLiga begon eveneens scherp met een vierde stek, al is dat klassement hevig verpest door één of ander commercieel teampje met liefst 330 deelnemers... ik mag hopen dat de MoMeHelden zich daar niet aan hebben bezondigd? Ten slotte werd er uiteraard ook een Lanterne Rouge uitgedeeld, en wel aan Paap die voorzichtig van start ging met amper 6 puntjes; het zal aan klunsje Sonny hebben gelegen zeker? Hoe dan ook, graag à après-demain!

avatar van otherfool
geplaatst:
De avonturen van Flipje op het Noord-Fransche platteland, waarde Volgers van de Tour, dat was het verhaal van vandaag: op het juiste moment bergop aanzetten en dan als een duivel naar beneden richting finish; er is dan simpelweg geen gelijke aan de nieuwe chouchou van de Galliërs die elkaar huilend van geluk in de armen vielen na eindelijk weer eens jaune voor één van hen. In de MoMeSubLiga van het grote SpoPoSpel ook straffe staaltjes te noteren: teams Nole en Finisterra hadden vrijwel elke relevante naam opgesteld en kwamen jandorie met een score om U tegen te zeggen op de proppen:

1 Nole 95
. Finisterra 95
3 stinissen 74
4 Lanterne rouge 71
. De Jantjes 71
6 jeroen dn urste 59
. VivaLaHop 59
8 StillIll 57
9 El Loco 56
10 eRCee 55

Hiermede deden beiden uiteraard een stevig zaakje in de strijd om het heilige geel, maar nog altijd moeten zij truidrager Lanterne rouge en eerste achtervolger team stinissen voor zich dulden. Exact 10 man zijn trouwens inmiddels door den 100-punten-grens heen gestoten:

1 Lanterne rouge 179
2 stinissen 163
3 1↑ Finisterra 151
. 1↑ Nole 151
5 2↓ Knisper 119
6 2↓ jeroen dn urste 115
7 8↑ De Jantjes 112
8 4↑ VivaLaHop 105
9 MatthijsGr00t 103
10 6↓ lucdecoster 101

Na ampel beraad heeft uw verslaggever besloten het volstrekt abjecte en commerciële 'Wieleroutfits' niet mee te rekenen in de SubLigaStanden: we staan derhalve gewoon tweede achter het al evenzeer afkeurenswaardige WielerFlits, want dat is nu eenmaal onze aartsvijand. De echte Lanterne Rouge blijft ondertussen in handen van Paap met 47 schamele puntjes. Morgen weer een klein heuvelske in de finale nabij Nancy met wederom de vraag: welke rappe mannen gaan dat nog overleven? Graag à demain!

avatar van TheBunk
geplaatst:
Mesdames et Messieurs,

Na een weekend geel-zwarte suprematie van de supermarktformatie was het vandaag tijd voor de puncheurs. En dus voor Flip. En dus voor david bohm, die daarmee Teunnis niet zenuwachtig kon maken, die zat namelijk in het wiel op twaalf puntjes achterstand. Leider tovenaar bolde solide en zonder ongelukken over de streep en zag zijn trui niet in gevaar komen - hij weet dat het er later deze Tour nog allemaal veel hectischer aan toe zal gaan.

Etappe 3:
1 david bohm 100
2 Teunnis 88
3 Montorsi 87
4 Finisterra 70
5 moviefreak#1 60
6 tovenaar 49
6 AHWA 35
8 Outsiders 25
9 TheBunk 15
10 otherfool 8
11 McSavah 2
12 Knisper 0
13 MatthijsGr00t 0

Algemeen klassement:
1 tovenaar 213
2 moviefreak#1 144
3 Montorsi 130
4 Teunnis 123
5 david bohm 100
6 Finisterra 85
6 AHWA 85
8 TheBunk 83
9 MatthijsGr00t 70
10 Outsiders 25
11 McSavah 11
12 otherfool 8
13 Knisper 0

Jaarstand:
1 Teunnis 6014
2 david bohm 5662
3 McSavah 4552
4 Montorsi 4420
5 Knisper 4229
6 MatthijsGr00t 4169
7 tovenaar 4088
8 otherfool 3845
9 moviefreak#1 3793
10 AHWA 3400
11 TheBunk 3153
12 Finisterra 2785
13 Outsiders 943

Morgen sprinten...

Blijft bowlingbal zitten op de fiets? & een groet

avatar van TheBunk
geplaatst:
Mesdames et Messieurs,

Wielrennen is een eenvoudig spel: grofweg 175 man fietst zich het snot voor ogen en na een kilometertje of pak 'em beet 200 wint er eentje van Teunnis.

Dylan had geen topsnelheid, Elia wel. En dus die won. Speciale shoutout naar Mikey, die 6e werd. In het MoMe Jaarspel won dus Teunnis, voor de zeventiende maal dit seizoen en hij komt dichtbij leider tovenaar

Etappe 4:
1 Teunnis 100
2 McSavah 80
3 Finisterra 79
4 moviefreak#1 75
5 MatthijsGr00t 70
6 tovenaar 50
7 TheBunk 35
8 Montorsi 29
9 david bohm 13
10 otherfool 8
11 AHWA 5
12 Knisper 0
13 Outsiders 0

Algemeen klassement:
1 tovenaar 263
2 Teunnis 223
3 moviefreak#1 219
4 Finisterra 164
5 Montorsi 159
6 MatthijsGr00t 140
7 TheBunk 118
8 david bohm 113
9 McSavah 91
10 AHWA 90
11 Outsiders 25
12 otherfool 16
13 Knisper 0

Jaarstand:
1 Teunnis 6114
2 david bohm 5675
3 McSavah 4632
4 Montorsi 4449
5 MatthijsGr00t 4239
6 Knisper 4229
7 tovenaar 4138
8 moviefreak#1 3868
9 otherfool 3853
10 AHWA 3405
11 TheBunk 3188
12 Finisterra 2864
13 Outsiders 943

Morgen iets meer heuvels & een groet

avatar van otherfool
geplaatst:
Voor het eerst, waarde Volgers van de Tour, een koninklijke sprint rechtdoor naar school en kantoor zonder valpartijen of anderszins ongemak: het gebikkel tussen de rappe mannen werd eerlijk gewonnen door Elia 'il Veggente' Viviani: andermaal prijs voor WolfPack 2.0. In de MoMeSubLiga betekent een sprintje uiteraard een overwinning voor het spurtersteam van Lanterne rouge, al kwamen Knisper en stinissen nog vervaarlijk dichtbij:

1 Lanterne rouge 129
2 Knisper 120
3 stinissen 119
4 AHWA 80
5 Gh8st 73
6 lucdecoster 70
7 TheBunk 69
8 Sir Tinus 67
. joram van d 67
10 Finisterra 63

Eenzelfde top 3, zij het in iets andere volgorde, vinden we terug in de strijd om het Heilige Geel, waar Lanterne rouge nog immer de scepter zwaait en samen met team stinissen al een stevige bonus op de rest der pretendenten heeft gesprokkeld:

1 Lanterne rouge 308
2 stinissen 282
3 2↑ Knisper 239
4 1↓ Finisterra 214
5 2↓ Nole 200
6 4↑ lucdecoster 171
7 4↑ joram van d 163
8 1↑ MatthijsGr00t 159
. 1↓ De Jantjes 159
10 3↑ eRCee 155
. 4↓ jeroen dn urste 155

De SubLeague staat op 2 te shinen, bóven het perfide WielerFlits, en de Lanterne Rouge ging over op Arjan_Hanse met 70 miezerige puntjes. Enfin, de renners zitten alweer aan het biefstuk voor een etappe door de Vogezen, ik zeg u graag: à plus tard.

avatar van otherfool
geplaatst:
Nooit spotten, waarde Volgers van de Tour, met de Tourminator zelve: Peter de Grote heeft na een rits ereplekken namelijk tóch weer zijn ritzege te pakken, en hij deed dat in zijn eigen groene trui. Een machtsexploot van de grote held van het hedendaagse wielrennen, en in de MoMeSubLiga zijn het ook al bekende namen van voren. Wat heet: de nummers 1 en 2, respectievelijk Lanterne rouge en stinissen, deelden de buit vandaag in Colmar:

1 stinissen 80
. Lanterne rouge 80
3 jeroen dn urste 77
4 Nole 68
5 Finisterra 64
6 El Loco 56
7 Sitsie 55
8 StillIll 52
9 Knisper 51
. eRCee 51

Het is niet al te ingewikkeld om dan door te rekenen dat beide goudhaantjes hun posities in het MoMeKlassement nog wat extra in het Fransche zonnetje zetten: kijk eens naar de achterstand van eerste achtervolger Knisper op de twee kannibalen van dienst. Hoe lang kan zulks blijven duren?

1 Lanterne rouge 388
2 stinissen 362
3 Knisper 290
4 Finisterra 278
5 Nole 268
6 4↑ jeroen dn urste 232
7 3↑ eRCee 206
8 MatthijsGr00t 205
9 3↓ lucdecoster 202
10 2↑ Sir Tinus 198

Uitstekend nieuws vanuit het SubLigaAlgemeenKlassement, want aangezien ook 'De Daltons' vandaag werden opgepeuzeld, staat MovieMeter daar, uiteraard meer dan terecht, helemaal bovenaan! Dit helaas niet dankzij teams Paap en Arjan_Hanse die morgen beide met een rood lantaarntje aan het frame de Plank van de Schone Meiskes op moeten karren. U leest het goed: morgen spektakel! A demain.

avatar van TheBunk
geplaatst:
Mesdames et Messieurs,

Het moest natuurlijk een keer raak zijn voor Peter de Grote, en dat was vandaag. Waar moviefreak#1 honderd punten pakte, was het tot zijn schrik goudhaantje Teunnis die de handjes in de lucht mocht steken alsmede de leiding in het algemeen klassement nam en bovendien zijn voorsprong op david bohm in de jaarstand wist te vergroten. De champagne zal ontkurkt worden in huize Teunnis.

Dankzij viking Boasson Hagen kwam Knisper van de hatelijke 0 af, zo vlak voor de etappe naar Belles Filles. En da's ook wat waard.

Rest nog de uitslagen, rangen en standen...

Etappe 5:
1 Teunnis 139
2 moviefreak#1 100
3 tovenaar 78
4 AHWA 60
5 Montorsi 32
6 McSavah 31
7 Finisterra 20
8 david bohm 15
9 Outsiders 10
10 Knisper 9
11 MatthijsGr00t 4
12 otherfool 0
13 TheBunk 0

Algemeen klassement:
1 Teunnis 362
2 tovenaar 341
3 moviefreak#1 319
4 Montorsi 191
5 Finisterra 184
6 AHWA 150
7 MatthijsGr00t 144
8 david bohm 128
9 McSavah 122
10 TheBunk 118
11 Outsiders 35
12 otherfool 16
13 Knisper 9

Jaarstand:
1 Teunnis 6253
2 david bohm 5690
3 McSavah 4663
4 Montorsi 4481
5 MatthijsGr00t 4243
6 Knisper 4238
7 tovenaar 4216
8 moviefreak#1 3968
9 otherfool 3853
10 AHWA 3465
11 TheBunk 3188
12 Finisterra 2884
13 Outsiders 953

Op Belles Filles pakt Kleerhanger geel & een groet

avatar van otherfool
geplaatst:
Hoe vaak, waarde Volgers van de Tour, hebben we de parcoursleggers van de Ronde niet vervloekt om de zoveelste eerste week met louter saaie sprintetappes? Dit jaar is alles anders, met als apotheose een fantastische aankomst op de verlengde Planche de Belle Filles, de hoge duikplank zo u wilt. Waar de klassementsmannen nog wat in hun kot bleven, werd de strijd vooraan een man-tegen-man gevecht tussen Dylan 'Teunske' Teuns en Giulio Ciccone, de Wolf van de Abruzzen. Toen het stof van het grint bovenop was opgelost, bleek de eerste de dagzege en de tweede het Geel aan hun huzarenstukje te hebben overgehouden: iedereen blij.

Over de blijde medemensch gesproken, wat te denken van Paap? Met de zo gehate Lanterne Rouge zwaarwegend aan het frame de Plank opdansen en een glorieuze ritzege pakken: aldus de criticasters de mond gesnoerd:

1 Paap 40
2 Finisterra 34
. StillIll 34
4 El Conquistador 32
. lucdecoster 32
6 Arjan_Hanse 31
7 Nole 29
8 david bohm 28
9 TheBunk 27
10 Happie 26
. Justus18 26
. Spetie 26
. eRCee 26
. Sitsie 26

Geen extreem hoge scores vandaag en dus weinig wijzigingen in de top van het klassement: Lanterne rouge blijft leider ondanks het sprokkelen van klunsje G:

1 Lanterne rouge 372
2 stinissen 362
3 1↑ Finisterra 307
4 1↑ Nole 297
5 2↓ Knisper 290
6 jeroen dn urste 251
7 2↑ lucdecoster 234
8 1↓ eRCee 232
9 3↑ david bohm 223
10 1↑ El Loco 221

De MoMeSubLiga, had u anders verwacht, behield de leiding in het Grote SubLigaKlassement, terwijl de rode lantaarn na de ritzege van Paap alleen overgegaan is op Arjan_Hanse. Goed, morgen is het dan weer voor de sprinters; hoogste tijd voor Dylan 'bowlingbal' Groenewegen om zijn neus aan het venster te steken, als u het mij vraagt. Graag à demain!

avatar van TheBunk
geplaatst:
Mesdames et Messieurs,

Eindelijk, we mochten klimmen. En met 'we' bedoel ik dan die arme zielen die zich La Planche des Belles Filles op moesten hijsen. Het was tovenaar die zich voor de twee keer deze ronde op het podium mocht melden, dankzij het trio Ciccone/Buchmann/Bernal, en omdat het team van Teunnis een collectieve snipperdag opnam kreeg hij ook de leiderstrui omgehangen.

Etappe 6:
1 tovenaar 114
2 McSavah 100
3 otherfool 78
4 david bohm 70
5 Outsiders 70
6 TheBunk 50
7 Montorsi 35
8 AHWA 8
9 Knisper 7
10 Teunnis 6
11 moviefreak#1 4
12 Finisterra 3
13 MatthijsGr00t 0

Algemeen klassement:
1 tovenaar 455
2 Teunnis 368
3 moviefreak#1 323
4 Montorsi 226
5 McSavah 222
6 david bohm 198
7 Finisterra 187
8 TheBunk 168
9 AHWA 158
10 MatthijsGr00t 144
11 Outsiders 105
12 otherfool 94
13 Knisper 16

1 Teunnis 6259
2 david bohm 5760
3 McSavah 4763

Morgen weer voor de snelle mannen & een groet

avatar van otherfool
geplaatst:
Het is Dylan voor en Dylan na, waarde Volgers van de Tour, deze dagen in den Ronde want na 'Teunske' was het ditmaal de Bowlingbal zelve die een ritzege pakte: het is nu wachten op Van Baarle zeker? In de MoMeSubLiga betekent sprinten een overwinning voor Lanterne rouge, u weet dat, maar er waren vandaag zelfs 3 kenners met meer dan 100 punten:

1 Lanterne rouge 125
2 stinissen 112
3 Knisper 101
4 AHWA 78
. Finisterra 78
6 Happie 76
7 Gh8st 75
8 MatthijsGr00t 71
9 TheBunk 63
10 mjk87 62
. Sir Tinus 62

Het olijke duo Lanterne rouge en stinissen gingen derhalve vrolijk door met scoren als een tierelier, terwijl Knisper zijn podiumplekje weer teruggreep door Finisterra en Nole voorbij te steken. Daarachter een gat naar de rest van de pretendenten:

1 Lanterne rouge 497
2 stinissen 474
3 2↑ Knisper 391
4 1↓ Finisterra 385
5 1↓ Nole 350
6 jeroen dn urste 292
7 4↑ MatthijsGr00t 291
8 1↓ lucdecoster 288
9 3↑ Sir Tinus 281
10 2↓ eRCee 276

De SubLiga staat uiteraard nog altijd bovenaan, geen mensch die daaraan hoeft te twijfelen, terwijl de Lanterne Rouge voor Arjan_Hanse blijft met 140 punten. Morgen door naar Saint-Etienne met een kort maar pittig knikske op 15 kilometer voor de finish. Wat dat gaat geven? A demain!

avatar van TheBunk
geplaatst:
Mesdames et Messieurs,

wat een poepsaaie rit, maar met wel een prachtuitslag. Groenewegen wint en in het MoMeJaarspel pakt Finisterra met een fotofinish de ritzege; 130 vs 130, maar Fini wint omdat Dylan voor hem sprint.

In het AK zijn tovenaar, moviefreak#1 en Teunnis bezig aan een boeiende strijd om het felbegeerde gele tricot.

Dit weekend lekker af en op en af en op door het Centraal Massief.

Etappe 7:
1 Finisterra 130
2 moviefreak#1 130
3 MatthijsGr00t 80
4 david bohm 70
5 AHWA 66
6 Teunnis 40
7 TheBunk 38
8 Montorsi 29
9 McSavah 15
10 otherfool 3
11 Outsiders 2
12 tovenaar 1
13 Knisper 0

Algemeen klassement:
1 tovenaar 456
2 moviefreak#1 453
3 Teunnis 408
4 Finisterra 317
5 Montorsi 255
6 McSavah 237
7 MatthijsGr00t 224
7 AHWA 224
9 TheBunk 206
10 david bohm 202
11 Outsiders 107
12 otherfool 97
13 Knisper 16

Jaarstand:
1 Teunnis 6299
2 david bohm 5764
3 McSavah 4778

Goed weekend & een groet

Gast
geplaatst: vandaag om 10:23 uur

geplaatst: vandaag om 10:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.