• 11.273 nieuwsartikelen
 • 163.460 films
 • 10.414 series
 • 30.334 seizoenen
 • 617.992 acteurs
 • 193.911 gebruikers
 • 9.025.427 stemmen
Avatar
 

Weeds

zoeken in:
avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

Inmiddels in een rap tempo seizoen 1 er doorheen gejaagd, eindelijk weer een serie om samen met mijn vriendin te kijken en wat een succes. Briljante serie. Vooral een zorgvuldig uitgekozen cast en erg fijne personages, erg goed geschreven ook. Niets inventiefs, ook geen pretentie qua diepgang maar Weeds blinkt vooral uit omdat het door dat gebrek aan pretentie gewoon een enorm sympathieke serie is. Vooral de geniale wisselwerking tussen drama en komedie blijft zo sterk, ook maar weinig series die dit kunnen maar Weeds is er zo één. Ik verbaas me er werkelijk over hoe stil het in dit topic is. Verslavingsniveau ligt ook erg hoog.

Parker blijft de kracht van de serie. Magistrale mimiek en qua presence staat ze ook als een huis. Haar uitstraling is ook behoorlijk sympathiek en dat helpt haar personage enorm. Dat het ook een prachtvrouw is is dan mooi meegenomen. Maar ze wordt omringd door een heerlijke supporting cast. Nealon, Kirk, Perkins, Milder, Patano en vooral Malco (ideale sidekick natuurlijk) zijn goud waard. Heylia .Parrish, Gould en de andere supporters doen het ook allemaal naar behoren. Enorm pluspunt zijn ook de geniale gastrolletjes en cameo's. Al wat leuke voorbij zien komen maar als ik zo door de hele cast scroll is dit nog maar het topje van de ijsberg. Zag ook dat Jessica Jaymes een cameo vertolkt, kijk, met dit soort niet-standaard cameo's gooi je wel hoge ogen (at least, in my book). Dat maakt het allemaal nog briljanter. Kijk er nu al naar uit, en al de andere die komen gaan.

Verhaal is sterker dan ik verwacht had. Het leek me gewoon een melige komedie serie maar Weeds is zoveel meer dan dat. Casual humor afgewisseld met hele scherpe humor (maar qua humor is het bijna altijd grappig), grappige references en overtuigend drama. Verhaal is erg boeiend, en toch erg fijn dat door de serie heen er een rode draad loopt en je niet opgescheept zit met stand alone episodes. Erg veel fijne momenten ook weer, te veel om op te noemen. Dat zegt veel over de serie. Nancy Botwin behoort nu al tot mijn favoriete seriepersonages. Ook erg fijn hoe je haar op zekere hoogte toch erg goed kent maar ze dan toch wel weer enorm weet te verrassen (bvb. hoe ze dat geschil met Alejandro oplost ). End twist beloofd ook weer veel goeds (en trouble) en haar expansion move biedt veel uitkomst voor seizoen 2.

Enorm verrast. De dvd's waren al wat stof aan het happen maar ben toch blij dat ik deze serie sinds kort een kans heb gegeven. Toch wel uniek in zijn soort en toch wel één van de sterkere comedy series die ik ooit gezien heb, die ideale wisselwerking met drama maakt de serie nog unieker. Op naar seizoen 2, en mijn Weeds collectie snel maar aanvullen met seizoen 4 en 5.


avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

 • 14194 berichten
 • 2557 stemmen

Erg fijne serie inderdaad, De personages zijn allemaal leuk en interessant, je krijgt al snel een band met de familie Botwin, met name door het geweldige acteerwerk van Parker. Heerlijke vrouw met een krachtige uitstraling. Bijrollen zijn erg goed, en de humor is gewoon geweldig. Lekker scherp met af en toe een vleugje drama, wat overigens erg overtuigend overkomt.

Fijn ook dat het geen stand alone episodes zijn, en dat er toch wel verhaal in verwerkt word, waardoor je steeds verder wilt kijken. Weeds heeft me toch wel verrast. had er niet al te hoge verwachtingen van, maar het is eigenlijk een hele leuke serie met memorabele personages! Verbaasd me dat er zo weinig mensen zijn die het kijken op MM, kan het namelijk iedereen aanraden

Op naar de volgende seizoenen!


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

Tweede seizoen was ook weer heerlijk, op gebied van ontwikkelingen gebeurt er veel. Vooral tegen het eind gaat het helemaal over the top. Is dat erg? Helemaal niet. Parker blijft op acteergebied indrukwekkend, Nancy Botwin is zo'n lovable personage die alles doet vanuit de juiste intenties maar het zit altijd tegen. Soms met een komische en soms met een serieuze noot. Andy en Doug blijven goud waard met hun goofy humor en situaties waar ze in terecht komen. Jammer van Deschanel, beetje een hit or miss rolletje, ook heeft ze niet echt komisch talent. Eindelijk de kus tussen Conrad en Nancy , al zal dat door hun situatie in dit seizoen niet langer duren. Lekkere cliffhanger ook. Op naar seizoen 3 en de cameo van Jessica Jaymes .


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

Who are your owners?

Derde seizoen was weer erg sterk. Andy en Doug weer in topvorm, veel leuke hilarische momenten, licht drama en natuurlijk de cameo van Kirsten Price, Lexington Steele en natuurlijk Jessica Jaymes. Die porn catering was sowieso erg droog. Heerlijk, die zelfspot en Steele gaat helemaal los. Erg leuk dit soort cameo's, en Jessica's boobs zijn altijd +1. Best veel serieuze ontwikkelingen ook, en Nancy bewees heel ver te willen gaan voor haar 'protection'. Ook erg benieuwd met de serieuze omvangrijkheid van de rol van Andy in het gezin en Doug is altijd fijn voor de komische noot. Ga Heylia wel missen overigens. Erg benieuwd hoe S4 verder gaat door de ontwikkelingen in de season finale.


avatar van Rascal

Rascal

 • 537 berichten
 • 792 stemmen

Niet om je joy te verneuken, maar vanaf seizoen 4 vond ik de serie aardig inkakken.. Maar seizoen 7 (latest & running) is ècht weer super enjoyable Aan de ene kant wil ik wachten tot de seizoen is afgelopen en dan alle episodes kijken i.p.v. per keer. Maar ik kan dus niet wachten;) dus dat zegt al beetje over seizoen 7.

Either way, have fun tuurlijk met deze - volgens mij - underground reeks.

Memorabel (voor mij dan) 't laatste deel van season 6. De 1st base zoen van Andy & Sylas

Was ik maar f Andy toen
Fok.


avatar van shockdog

shockdog

 • 322 berichten
 • 1024 stemmen

Net SE07E08 teruggekeken, beste Weeds-cliff ooit. Gelukkig wordt in seizoen 7 de stijl van seizoen 1,2,3 weer opgepakt.

EDIT: Net ook afl. 9 gezien, jammer dat alles nu al weer fout moet gaan. Hopelijk moeten ze nu niet wéér helemaal op nieuw beginnen.


avatar van eppo349

eppo349

 • 860 berichten
 • 3879 stemmen

Van de week begonnen met Weeds. 2 seizoenen in één ruk afgekeken en zit er helemaal in. Geniale serie, hulde aan de schrijvers. Prettige bijkomstigheid is dat zowel de afleveringen als de seizoenen niet te lang duren, waardoor de vaart er goed in blijft zitten. In tegenstelling tot andere serie's is dat er ook geen irritante personages in mee doen. Op naar de volgende seizoenen.

Litlle boxes on the hillside.


avatar van Dakduivel

Dakduivel

 • 34 berichten
 • 805 stemmen

Wat was seizoen 7 slecht zeg. Gelukkig zijn Andy en Doug er nog steeds anders zou ik allang afgehaakt zijn.


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21231 berichten
 • 4608 stemmen

Eerste seizoen er razend snel doorheen geknald. Zeldzame serie waar ik, na het zien van de eerste 2 aflevering, gewoon niet meer kon stoppen. Wat is Parker geweldig zeg...zucht


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21231 berichten
 • 4608 stemmen

Seizoen 2 wordt alsmaar beter en beter....en dan staat ineens Zooey Deschanel voor de deur...oef

Dit is een persoonlijk favoriet aan het worden!


avatar van eppo349

eppo349

 • 860 berichten
 • 3879 stemmen

Je moet niet te snel door de seizoenen heen vliegen. Ik kon het op den duur niet meer aanzien, helaas wordt het per seizoen slechter. Vooral seizoen 7.


avatar van Fortune

Fortune

 • 4106 berichten
 • 2550 stemmen

Heb Weeds soms hier en daar op tv gekeken maar vond er niet veel aan. Vond het vooral een neppe bedoeling waar de familie telkens op goed geluk aan de galg ontsnappen.

Maar laatst met een maat van mij die aan het vierde seizoen begon een paar afleveringen mee gekeken en helemaal verslaafd geraakt al zitten er ook weer mindere afleveringen tussen.

Het is vooral de humor die de serie redt maar ook Amerika die altijd op de hak genomen wordt.

Dus ja, leuk, grappig, en een nieuwe serie erbij om te volgen. Dadelijk nieuwe aflevering kijken.


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

Seizoen 4 was aardig maar inderdaad wel een flinke achteruitgang qua kwaliteit. Vooral de change of scenery breekt dit seizoen flink op. De tussenstop bij Albert Brooks was hier flink debet aan, al was Brooks zelf wel goed te pruimen. Wel hier en daar een komisch hoogtepuntje maar die momenten zijn veel te schaars. Tweede helft van het seizoen is al beter, grappen die beter aankomen (wtf masturbatie momentje van Shane ) en Julie Bowen is ook zeer op haar plaats. Shane is qua char wel veel beter genieten nou. De magie van Nealon raakt wel een beetje op. Rode draad ook niet echt pakkend.

Het kijkt nog bijzonder goed weg maar het is allemaal wel veel minder dan voorgaande seizoenen. Ook Heylia is een groot gemis zonder waardig vervanger. Silas als stud is wel top, ook de metamorfose van Shane, El Andy altijd top maar vooral qua rode draad niet zo leuk. Hopelijk op verbetering, nieuwe setting ligt me wel. Veel illegalen, veel zon en mexican piece of ass. Hopelijk z.s.m. seizoen 5 al zit dat er voorlopig niet in ben ik bang.


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

In een rap tempo een paar weken geleden seizoen 5, 6 en 7 er doorheen gejaagd. Toch wel weer beter geworden in deze seizoenen. Vooral Shane is een absolute baas. Ontwikkeling van Silas zeer welkom, Andy altijd +1 maar het personage van Parker loopt wel veel schade op. Wordt steeds onsympathieker en haar beweegredenen zijn vrij onlogisch. De kracht blijft toch wel de hilariteit en dat is toch wel weer aangenaam aanwezig. Vooral de massage handjob salon was een hoogtepunt en seizoen 6 had dan eindelijk eens een goede cliffhanger in petto. Nu wachten tot S8 up for grabs is.


avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

 • 2809 berichten
 • 9511 stemmen

...en dat was 't alweer.

Na acht seizoenen was 't ook wel mooi geweest. Tussen seizoenen kan ik 't minder waarderen maar net zoals bij de finale van Six Feet Under was de tijdsprong hier wel gepast; zelfs een paar losse touwtjes stammende uit 't eerste seizoen werden dichtgeknoopt. Had echter graag nog Perkins willen zien; die werd zo jammerlijk weggestuurd na 't vijfde seizoen.


avatar van Dakduivel

Dakduivel

 • 34 berichten
 • 805 stemmen

Haha het niveau in seizoen 8 was wel echt bedroevend. Bij vlagen wel leuk maar over het algemeen was het veel te makkelijk allemaal, vooral 'het einde'. De koe is gemolken tot de laatste druppel.


avatar van Nierika

Nierika

 • 39 berichten
 • 262 stemmen

Iemand enig idee wanneer seizoen 6 op DVD verschijnt?


avatar van shockdog

shockdog

 • 322 berichten
 • 1024 stemmen

26 juni


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

Moet seizoen 6 hier zelfs nog op DVD komen?


avatar van Shinobi

Shinobi

 • 4283 berichten
 • 2505 stemmen

De afgelopen maand even alle seizoenen er doorheen gejaagd ter vervanging van Breaking Bad en ik moet zeggen dat dit best een aardige serie is voor tussendoor. De eerste vier seizoen kijken prima weg, daarna wordt het ietwat wisselvallig. Met de laatste twee seizoenen gaat het redelijk bergafwaarts.

Maar gelukkig bestaat de Botwin familie uit alleen maar 'screw ups', dus je kunt er altijd wel op rekenen dat het vroeg of laat (goed) misgaat. Daarnaast zorgt Justin Kirk als Andy voor geweldig vermaak.

Alleen jammer dat Celia halverwege eruit is geschreven, het leek erop alsof zij opgezet zou worden als een gedegen antagonist. Zeker met de tijd dat aan haar personage werd besteed in de eerste paar seizoenen. Zelfs geen return voor haar in het laatste seizoen, erg spijtig.

Verder zijn de vele tijdsprongen lichtelijk irritant, met name de laatste. Om vooral niet te vergeten dat er niks meer wordt gedaan met Shane die Pilar heeft vermoord, afgezien van wat referenties.

Overall gezien toch een fijne serie met o.a.: aardige karakterontwikkeling, leuke cliffhangers, vermakelijke gastrollen (o.a.: Julie Bowen, Zooey Deschanel, Michelle Trachtenberg) en uiteraard de MILF zelf Mary-Louise Parker.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.