• 9.371.052 stemmen

Geregisseerd door: Lisa Takeba

Met onder meer: Ryota Ozawa, Miwako Wagatsuma en Haruka Suenaga

Gesproken taal: Japans

Plot Samayou Koyubi

Al sinds ze vijf jaar oud zijn, wordt Ryosuke gestalkt door Momoko, destijds het lelijkste meisje van het dorp. Haar liefde voor Ryosuke is zo onbegrensd dat ze haar gezicht chirurgisch aan liet passen aan zijn smaak, maar nog steeds moet hij niets van haar weten. Ryosuke gaat voor de vluchtige liefde, bijvoorbeeld met het liefje van een gangsterbaas. Maar als die achter hun verhouding komt, laat hij Ryosuke's pink afhakken.

Erg leuk weer.

Takeba's eerste, maar zo heel veel verschil met die andere is er eigenlijk niet. De opzet is redelijk gelijkaardig. Compleet maffe verhaallijn, die in dienst staat van de humor en niks anders. Het enige verschil is dat deze net wat korter is.

De acteurs voelen zich duidelijk goed in hun rol, heb je ook wel nodig voor een maffe film als deze. De humor is weer redelijk gevarieerd, al is het toch vooral een film die op het absurde en het overwachte speelt. Vooral dat laatste zorgt voor een aantal erg grappige momenten.

't Is verder wel uberJapans, met een hoop bekende Japanse clichés die duchtig uitgebuit worden. Dat maakt dat deze film alleen nog maar gekker en vreemder wordt, maar ook dat het allemaal wel erg vrijblijvend is. Ik kan er mij niet aan storen, maar het is waarschijnlijk wel de reden waarom deze film buiten Japan niet echt een publiek vindt.

Heb er mij in ieder geval meer dan kostelijk mee vermaakt. Hopelijk maakt Takeba nog een derde.