• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: Oldrich Lipský

Met onder meer: Miloš Kopecký, Iva Janžurová en Vladimír Menšík

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Slamený Klobouk

Klaploper Maurice Fadinard heeft zijn hele erfenis erdoorheen gejaagd en ziet als enige uitweg een huwelijk met Helen Nonankur, de dochter van een rijke herenboer. Na zijn laatste bezoekje aan zijn maîtresse eet het paard van Maurice de strooien hoed van een getrouwde vrouw in het gezelschap van luitenant Emil. Deze laatste zet Maurice voor de keuze: of hij zorgt ervoor dat de dame precies dezelfde hoed terug krijgt, of Emil zorgt ervoor dat het voorgenomen huwelijk van Maurice niet doorgaat.

avatar van Baggerman

Baggerman

Gelukkig bleek mijn spotgoedkope dvd'tje tòch Engelse ondertiteling te hebben, zodat ik deze film toch kon kijken. Niet de meest originele film van Lipsky die ik heb gezien, maar evengoed nog wel uit te zitten. Kopecky speelt weer een voor hem typische rol; de man was geniaal als gladde glipper of booswicht! Het plot is iets van een John Lanting-achtige klucht, met gelukkig af en toe wat van de leukigheidjes die ik van Lipsky gewend ben. Visueel dit keer niet echt spectaculair.

Ik had overigens regisseur/acteur Jiri Menzel absoluut niet herkend in de potsierlijke rol van Nissardi!