• 9.370.299 stemmen

Met onder meer: Diana Prazak en Lucia Rijker

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 2 oktober 2014

Plot Bittersweet

De vrouwelijke bokser Diana Prazak wil de beste van de wereld worden en neemt daarom een zeer ambitieus besluit door op een uitnodiging in te gaan om tegen de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld Frida Wallberg te vechten. Beide vechtsters zijn totaal verschillend. De onverslaanbaar geachte Frida is een prachtige verschijning met blond haar en krijgt volop aandacht van media, sponsoren en fans. Diana daarentegen knoopt de eindjes aan elkaar en is in de anonimiteit bezig met haar gepassioneerde training. Bijzonder is echter dat zij getraind wordt door zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker. Bittersweet volgt deze twee vrouwen en bouwt op naar een dramatische wending. Is dit waar Diana het allemaal voor deed?

Vanaf 2 oktober in de bioscoop (A-film)

avatar van Stephan

Stephan

Mooie Docu. Dicht op de huid bij een gedreven bokster die wordt getraind door een rot in het vak.

Een Rocky-achtige opbouw met een zeer verrassend en heftig einde.

Marieke Niestadt begon de opnames om haar nieuwe camera te testen maar dat ontaarde in een bloedspannend geheel.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik ben denk ik een beetje veel verliefd geworden op Diana, wat een lieverd is dat zeg.

avatar van Tripler

Tripler

Soms heeft een documentairemaker het geluk om een geweldige finale voor zijn film te hebben.

Marieke Niestadt kent dus dit in dit geval 'bitterzoete' geluk voor haar film.

Overall een boeiend relaas. Voor mij was het moment dat Lucia zich vrijwel direct bij de tegenstander van Diana voegt en klaarblijkelijk haar pupil even compleet lijkt te vergeten, een prachtig moment.

Ik kreeg daar tranen van in de ogen...

avatar van missl

missl

Hele mooie docu waarin een bokser naar de top gevolgd word. De spanning wordt langzaam opgebouwd tot een waanzinnig einde. Ben er stil van.

avatar van tattoobob

tattoobob

Goeie docu...mooi gefilmd en de liefde en passie voor de sport straalt er aan alle kanten uit.
Mooi om te zien dat er ook nog sporters zijn waar er veel respect voor elkaar is.
Ook altijd tof om Lycia Rijker te zien....ze weet echt waar ze het over heeft..inderdaad een rot in het vak.
De docu heeft een zwart randje maar gelukkig is alles nog goed gekomen.

avatar van Polignac

Polignac

Adembenemend. Je vergeet dat het een documentaire is.

avatar van marximaal

marximaal

Geweldig!!! En ik schaam mij dood dat ik Lucia Rijker niet kende. Wat een sportvrouw is dat (geweest)

Prachtige docu waarbij je idd vergeet dat het een docu is en geen film

avatar van Rickyman

Rickyman

Had het van te voren niet verwacht, maar wat was dit een boeiende documentaire en het laatste half uur erg indrukwekkend. Daar kan geen Rocky oid tegenop.

Een tof wijf Lucia Rijker, een sterke en fanatieke sportvrouw die in haar bokscarriëre alles heeft gewonnen en op eenzame hoogte stond, maar ook ondergewaardeerd omdat de sport in die tijd meer in de taboesfeer hing.

Daarna sterk teruggekomen als trainer en speelde een aantal filmrolletjes. Helaas net niet de vrouwelijke hoofdrol in Terminator 3 gehaald.

Wel een rol in Million Dollar Baby en gaf daarbij nog bokslessen aan Hilary Swank.

avatar van bjerik76

bjerik76

wat een goeie recensies, heb helemaal niks met deze sport, misschien daarom juist eens gaan kijken, is nu toch op netflix