• 9.371.747 stemmen

Shôjo wa Isekai de Tatakatta (2014)

Actie / Sciencefiction | 97 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Danger Dolls

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Shûsuke Kaneko

Met onder meer: Rumi Hanai, Noboru Kaneko en Kayano Masuyama

Gesproken taal: Japans

Plot Shôjo wa Isekai de Tatakatta

In de huidige wereld zijn alle wapens verboden. Van pistolen tot kernwapens. Nadat een grote aardbeving Japan trof, arriveren mysterieuze indringers om de wereld over te nemen. Terwijl de situatie van kwaad tot erger gaat, beginnen vier speciaal getrainde meisjes de indringers te doden.

Zeer matig.

Was alweer even geleden dat ik nog wat van Kaneko gezien had, na deze film weet ik weer zo'n beetje waarom. Ondanks dat het eigenlijk nog wel leuk begint (die alternatieve wereld is best lachen, met Bush als redder van de planeet), vervalt het eigelijk al snel in een definitieve plooi.

Danger Dolls is een vehikel opgebouwd rond een iets té overtuigend popgroepje dat de wereld poogt te redden op z'n Sailor Moon's. Of Power Ranger's, maar dan zonder het plastiek en de rubber. Leuk voor de camp fans, maar het is toch allemaal wat te braaf om te kunnen boeien.

De martial arts scenes zijn te beperkt, het acteerwerk is aardig goedkoop en ondanks dat er links en recht toch een beetje campy fun inzit oogt het ook allemaal wat te goedkoop om echt leuk te worden. Eentje voor de échte fans dus, uitgezonderd een paar leuke momentjes kon ik er niet zoveel mee.