• 9.372.683 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Jan-Willem den Bok

Plot Corpus Mama

18 jaar, 4 maanden, 6 dagen en 3 uur zorgde Marcel voor zijn verlamde moeder. De laatste twee jaar volgde maker Jan Willem den Bok hem en filmde van zeer nabij hoe hij zijn mantelzorg vormgaf. Onlangs overleed Marcels moeder. Zijn taak als mantelzorger is volbracht... Wat heeft deze lange tijd van zorgen met hem gedaan? Hoe heeft hij het op kunnen brengen? En wat is na deze kruisweg nog over van zijn eigen leven?

avatar van adso

adso

Oké, het is onmogelijk om ruim 18 jaar mantelzorg in een uurtje samen te vatten,

maar ondanks de sympathieke start werd het gaandeweg helaas steeds meer ijdeltuiterij...

avatar van henrygreenways

henrygreenways

Je moet dit zelf ondergaan heb zelf ook 18 jaar een beperkte mantelzorg met mijn moeder gehad, de laatste 2 jaar (ze werd 102) lijkt ze erg op Madre in deze docu. fantastisch !!!

avatar van Mug

Mug

Mooie documentaire over mantelzorg, dat helaas overschaduwd wordt door een te rijke EO-saus, waardoor het lijkt dat liefde/compassie voor je medemens puur en alleen gegeven kan worden als je gelovig bent. Tja...

Protagonist Marcel maakt veel offers (werk + relatie), en dan te bedenken dat hij ook nog een zus heeft, die niet in beeld komt. Ik was wel benieuwd naar haar bevindingen. De documentaire laat puur de moeder-zoon-relatie zien. Zou een sterktepunt geweest kunnen zijn als informatie (die zus dus) achterwege was gebleven.

Meer materiaal op de site van de filmmaker: Corpus Mama (Holland Doc, 13-05-14, 23.00, EO Ned. 2) | - janwillemdenbok.nl

En Marcel heeft ook een website: http://www.17001.nl/

adso schreef:

helaas steeds meer ijdeltuiterij...

*krabt acher z'n oren en blijft vriendelijk*

avatar van mister blonde

mister blonde

Heb de film niet gezien, maar ben eigenlijk wel benieuwd wat adso daarmee bedoelt. IJdeltuiterij door wie en met welk doel?

avatar van adso

adso

Eigenlijk geef Mug het antwoord al, mister blonde; Marcel heeft zelfs een website...