• 9.372.269 stemmen

Small Time (2014)

Geregisseerd door: Joel Surnow

Met onder meer: Christopher Meloni, Devon Bostick en Dean Norris

Plot Small Time

"Close the Deal"

Al Klein en zijn oude vriend Ash Martini bezitten een tweedehands autohandel. Ze kennen alle trucjes wanneer het aankomt op het verkopen van auto's. Martini is een goedzak die nooit een gezin is gestart. Klein daarentegen smacht nog steeds naar zijn ex-vrouw, Barbara, die hem jaren geleden verliet voor een succesvolle zakenman. Als zijn zoon Freddy de middelbare school heeft afgerond besluit hij in de zaak van zijn vader te gaan werken. Klein is blij dat Freddy deze stap maakt maar Barbara totaal niet. Als Freddy vervolgens snel verandert van een onschuldige jongen in een doorgewinterde autoverkoper zal hij een zware beslissing moeten nemen.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Binnenkort maar even bekijken en dan vooral vanwege de aanwezigheid van Dean Norris.

avatar van fred1946

fred1946

Ben benieuwd,lijk me een rustige comedie,geen geschreeuw drukte enz.

Met acteurs uit Braking bad en een politie serie nu in een comedie?, moet kunnen.

Toch mij nieuwsgierigheid gewekt.

Laat het weten na het gezien te hebben.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Het was inderdaad de geweldige serie 'Breaking bad' en hij heeft ook nog in 6 speelfilms gespeeld en nu in de serie 'Under the Dome', dus denk ik dat Dean Norris wel heeft laten zien dat hij een aardig spelende acteur is. Maar net als Fred1946 ben ik wel nieuwsgierig naar het resultaat en ga de film binnenkort ook op het scherm bekijken.

En ook ik laat jullie horen hoe het was. (kan wel even duren)

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

verhaal is een beetje mwa mwa niks bijzonders en gebeurt ook vrij weinig maar heb hem toch wel af kunnen kijken en dat is voor deze meneer heel wat...

avatar van vranque

vranque

levensbeschouwelijk alledaags niemendalletje, wat een beetje opbeurend , dan weer deprimerend werkt. De aftiteling zorgde door de heerlijke swing voor een smile maar dat was te laat..

avatar van stinissen

Small Time (2014) is een kleine meesterlijke film over vriendschap , vergeving en echte liefde de film laat je met een happy gevoel achter . Verwacht geen komedie maar gewoon een warme film.

avatar van Waku

Waku

Degelijk en goed geacteerd familie verhaal met veel humor maar die ook een serieuze ondertoon kent,

3*/3.5*

avatar van ricone

ricone

prima film, met een lach en een traan

avatar van gauke

gauke

Persoonlijk vond ik de eerste helft van deze kleine persoonlijke "tweedehands auto's" komedie het sterkst, daarna zakt het verhaal weg in clichés en saaiheid (ook al focuste de film meer op de personen en hun karakters). De betrokken personages waren gewiekst en aardig, ook al haten we deze mensen vaak in ons dagelijks leven. De productie had vooral wat meer emotie kunnen gebruiken. Leuk om Christopher Meloni weer eens in een film te zien; wat speelde hij sterk in de televisie gevangenisserie OZ.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima "small time" filmpje met een redelijk verhaal met een prettige sfeer. Ik vond het fijn om naar te kijken in ieder geval. Ook het acteerwerk is prima. 3 dikke sterren

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

Eigenlijk een niemendalletje, maar stiekem toch wel een vermakelijke film met een 'ik ben benieuwd waar het heen gaat' gevoel. De cast doet het prima en de muziek en camerawerk zijn dik in orde. Deze film moet je niet als komedie zien, maar meer als licht drama. Bewijs dat een niet bijster boeiend verhaal tóch een aardige film kan opleveren.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

"This is the story about my father and the summer we spent together many years ago. It was the summer that changed my life."

Als in een film het bovenstaande citaat wordt gebruikt (of nog erger ingesproken door een voice over) dan verwacht je je eigenlijk aan een zoetsappig verhaal met een moralistische inslag over een generatieconflict tussen opgroeiende jeugd en hun ouders. Verwacht echter niet teveel dramatiek in deze “Small time” want zo dramatisch is het nu ook weer niet allemaal. Tot mijn verrassing vond ik het toch een plezante film. Bij momenten redelijk grappig en onderhoudend. Toegegeven, er zat wel een moraal in verwerkt. Laten we het erop houden dat het een nietig verhaaltje is over het feit dat jongeren best naar hun ouders luisteren als het over significante levensbeslissingen gaat. Uiteindelijk willen ze toch alleen het beste voor hun kinderen en kunnen ze die weerbarstige opgroeiende pubers toch alleen maar bijstaan met hun wijze, uit het leven gegrepen raad.

Volledige recensie hier ...