• 9.371.607 stemmen

Geregisseerd door: Orhan Aksoy

Met onder meer: Filiz Akın, Ediz Hun en Bülent Kayabaş

Gesproken taal: Turks

Plot Kareteci Kiz

Zeynep kan door een ongeluk niet meer praten en woont nog bij haar oude vader. Op een dag dringen vijf ontsnapte criminelen hun huis binnen en doden haar vader. Door de schok herkrijgt ze haar spraakvermogen. De misdadigers worden gepakt, maar Zeynep weigert een verklaring af te geven, want ze wil zelf wraak nemen. De politie stuurt Murat als een undercoveragent om een verklaring uit haar los te peuteren. Ondertussen geeft hij haar wat karate- en wapentraining. Gaandeweg worden ze verliefd en besluiten te trouwen. Op de dag van het huwelijk komt de groep criminelen echter terug en doden Murat. Nu staat Zeynep niets meer in de weg om wraak te nemen. Ze besluit zelf bij de politie te gaan zodat ze de voortvluchtigen één voor één kan opsporen.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Wat te hek. Eerste kennismaking met Turkse laag budget vechtfilms. Met mijn goede wansmaak, heb ik hier wel van genoten. De ene boef gaat nog mooier dood dan de andere. De leermeester van het hoofdpersonage speelt tijdens zijn lessen met zijn leven, door doodnormaal over de schietbaan te lopen. Net zoals deze tekst, vliegt de regie alle kanten op. Karate Girl komt je halen. Krappe voldoende van mijn kant uit, maar kan nog groeien. 2,5*