• 9.370.278 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Paul Donovan en Digby Cook

Met onder meer: Donna King en Tim Choate

Plot DEFCON4

"The last defense. The last hope. The battle for the future of the world has begun."

Drie astronauten, die de aarde in een atoomruimtestation hebben verlaten tijdens een atoomoorlog, keren drie maanden later terug. Ze worden geconfronteerd met de verschrikkelijke realiteit als ze ontdekken dat alle dorpen en steden zijn weggevaagd en de beschaving van voor de oorlog totaal vernietigd is. Eén van hen wordt, als hij zich uit het neergestorte station probeert te worstelen, onmiddellijk gedood en opgegeten door terminals, krankzinnige overlevenden die ongeneeslijk ziek zijn.

avatar van djelle

djelle

Ik had iets meer verwacht van deze '80 s SFpulp. Leuk prentje, typisch en amusant verhaaltje waarin je ook wel wat meer gore en horrorachtige gebeurtenissen verwacht. Ik had deze opgepikt onder het stof in de videotheek. Zo'n vergeten b-filmpje uit de jaren 80. Kan nog wel gezellig worden dacht ik. Maar zoals ik al zei, er had meer in gezeten. De atoomgevolgen mochten o.a. wat beter uitgewerkt zijn, de vernieuwing in de scenes, de decors wat fantasierijker enz...

Maar al bij al redelijk kijkbaar tijdverdrijf, die wel zijn boeiende momenten heeft. Niettemin, je kan hem gerust links laten liggen. 2*

avatar van korp

korp

Werkelijk een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Het verhaal heeft potentie, als in de stijl van 28 days later. Maar man o man, alles is waardeloos in deze film. De acteurs, de visuals, de omgeving, de uitwerking, alles.

Het is net alsof je een aflevering van een slechte kinderserie zit te kijken

avatar van Arjandouma

Arjandouma

Deze film was echt te slecht voor woorden:

Zowel het verhaal, de acteer prestaties, de visuele effecten en het geluid waren van een bedroevend niveau. Dat deze film ruim 2 decennia oud is en een klein budget had, rechtvaardigt niet dit product.

Besteed je tijd liever aan goede 80s sf-films, zoals mad-max. Beter die 2 keer zien, dan deze 1 keer

avatar van dominion

dominion

De poster is wel heel erg mooi.

avatar van yellowflag

yellowflag

een van de eerste films die ik zag over derde wereldoorlog in 1988 op de mavo. Slechts een keer gezien en nu nog een keer zien. Nostalgie, en helemaal in de tijd van toen. Zou het nu niet meer halen als c-film, maar leuk ding.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Komt een blu ray van uit via Arrow

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Idioot low budget post apocalyptisch filmpje. Ik was kennelijk in een goede bui. Want ondanks dat ik niks goeds kan benoemen, of het met de redelijke kill rate zijn, heb ik me er toch best mee vermaakt.

Krappe 3, al is dat aan de hoge kant.