• 9.372.307 stemmen

Someone's Wife in the Boat of Someone's Husband (2013)

Oorsprong: Zuid-Korea / Indonesië

Geregisseerd door: Edwin

Met onder meer: Nicholas Saputra en Mariana Renata

Gesproken taal: Engels en Indonesisch

Plot Someone's Wife in the Boat of Someone's Husband

Mariana gelooft nog steeds in de mysterieuze legende van de geliefden Halimah en Sukab op het eiland Sawai. Deze legende speelde zich ongeveer een honderd jaar geleden af. Ze reist naar Sawai om te voelen wat Halimah eens gevoeld heeft toen ze hoopte Sukab daar te vinden. De mensen van Sawai hebben zelf nog nooit gehoord van de legende van de geliefden ...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Malick

Malick

Draaide op het afgelopen Filmfestival van Locarno. Compleet langs me heen gegaan. IFFR?

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Mijn hoogtepunt in 5 dagen iffr. Beeldschoon, fijngevoelig en betoverend.

Edwin lijkt me hard op weg naar een plekje in competitie in Cannes.

avatar van starbright boy

Ik noemde bij Blind Pig.. Edwin een belofte, ondanks dat ik de film maar 3 sterren gaf. Ik miste Postcard, maar hij is al rijp zo blijkt uit deze piepkleine, voor een Koreaans filmfestival gemaakte film van amper een uur.

In het begin is het nog vrij aards en zien we een vrouw vragen naar een plaatselijke legende. Maar wat volgt is een poëtische, gevoelige film over verhalen vertellen, persoonlijke verbindingen met het verleden en de plek waar je vandaan komt. Heel warm en heel menselijk. Als het al ergens mee te vergelijken is komt recente Thaise cinema het dichtst in de buurt.

Bijna ongelofelijk wat Edwin bijna zonder budget, in een heel afgelegen streek neerzet. Hij vertelde dat hij met een heel ander idee de film inging (een vrij letterlijke verfilming van de legende uit de film), maar toen dat onhaalbaar bleek is hij het anders gaan aanpakken.

Magische film.