• 9.370.985 stemmen

Hidamari no Kanojo (2013)

Alternatieve titels: The Girl in the Sun / Girl in the Sunny Place

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takahiro Miki

Met onder meer: Juri Ueno, Jun Matsumoto en Mitsuki Tanimura

Gesproken taal: Japans

Plot Hidamari no Kanojo

De jonge verkoper Kosuke Okuda ontmoet Mao Watarai, een vriendin uit zijn middelbare schooljaren. Toen was Mao een lelijk eendje en werd ze gepest, maar inmiddels is ze veranderd in een mooie, attractieve vrouw. Kosuke en Mao worden verliefd en besluiten te gaan trouwen, maar Mao heeft een geheim.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mao Watarai

Kosuke Okuda

Shota Okuda

Susumu Tanaka

Yuri Minegishi

Kosuke Okuda (middle school)

Mao Watarai (middle school)

Department Head Sugihara

avatar van BBarbie

BBarbie

"Wouldn't It Be Nice?"

De hit van de Beach Boys is wonderwel gekozen als Leitmotiv van deze film. Doorgaans ben ik niet zo’n liefhebber van films waarin bovennatuurlijke dingen gebeuren. Maar er zijn uiteraard uitzonderingen en dit is zo’n uitzondering. Door de ingelaste flashbacks kreeg ik zo ongeveer halverwege de film al wel een idee hoe vork in de steel zat en de ontknoping kwam dus niet helemaal als een verrassing. Gelukkig breit regisseur Miki aan die ontknoping nog een heerlijk slotakkoord, dat mij met meer dan een goed gevoel achterliet.
Een vertederende film met twee uitstekende acteurs in de hoofdrollen. Vooral Juri Ueno met haar opvallend grote ogen is mij uitermate goed bevallen. Liefhebbers van romantiek mogen dit niet missen, inclusief de slotcredits!