Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: John Mackenzie
Met onder meer: Omar Epps, Joss Ackland en Sean Pertwee
6,6 (689)
Plot Deadly Voyage
Op volle zee ontdekt de bemanning van een Russisch containerschip dat er zich negen Afrikaanse verstekelingen aan boord bevinden. Wanneer ze ontdekt worden besluit een aantal bemanningsleden onder aanvoering van sadistische officier Plesin en bootsman Romachenko om het negental uit de weg te ruimen. Alleen Kingsley Ofusu overleeft het bloedbad en moet uit handen zien te blijven van de moordlustige bemanning op volle zee. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1992.
Deze film is een absolute must, zeer aangrijpend en goed geacteerd, ga hem zien!
TVGids
Schitterend geacteerd, goed maar hard verhaal en een toch wel ontroerend einde. 4,5 ster
De Knip
Het begint echt interessant te worden als er eentje overblijft. Helaas is dat maar een half uurtje.
Toch vergoed dat toch vrij veel en kom ik op een voldoende uit:
***1/2
steven36
Boeiend, chippie d'r bij en genieten totdat je begrijpt dat het echt is gebeurd. Rare jongens die Russen.
joeri15
haha, ja inderdaad, nogal lullig als je 1 van die negers bent
tenzij je de laatste bent
Roodkapje
toevallig bekeken en ik vond er eigenlijk niet veel aan. Die russen rulen wel, en het is natuurlijk erg kut voor die negers maar om daar echt ne hele film mee te vullen.
Spartaan1986
Hadden ze dan als tussendoortje de horlepiep moeten dansen ofzo.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Aangrijpende film. Spannend ook, een goede thriller. Het moet je maar overkomen zoiets!
Groezelig hoe ze per twee of drie de vluchtelingen roepen om hen dan af te maken.
klara
- 20367 stemmen
Had deze al eens eerder gezien op t.v., maar kon maar niet op de titel komen. Nietsvermoedend
wezen kijken, en het kwartje viel al gauw. Vond haar nu (nog) beter als bij mijn eerste kijkervaring.
Spannende film, en je leeft mee met de beleving van de verstekelingen. Naturel acteerwerk vooral
van de Afrikanen (Met ook Chiwetel Ejiofor - 12 Years a Slave) van de partij), maar ook van de
bemanningsleden o.l.v. de Britse acteur Sean Pertwee.
Lebarron
Deadly Voyage gaat over negen Afrikanen die een beter leven willen en daarom als verstekeling met een vrachtschip meereizen. Na enkele dagen worden ze betrapt en de Oost-Europese bemanning, die bang zijn voor hun eigen banen omdat de rederij aansprakelijk is voor verstekelingen, besluit om ze uit de weg te ruimen. Alleen Kingsley Ofusu(Epps) weet te ontkomen maar nu ontstaat er een kat en muisspel op zee.
Buiten dat hij een gruwelijk, waargebeurd verhaal vertelt beschikt deze film ook over een aansprekende cast met bekende namen. Zoals Omar Epps, Joss Ackland, Sean Pertwee, David Suchet, Chiwetel Ejiofor en Adewale Akkinuoye-Agbaje. Pertwee speelt een ploert van het ergste soort maar Andrew Divoff, de man met de magistrale schurkenkop, steelt de show als zijn gewillige beul bootsman Romachenko. Zijn moordlust is beangstigend echt waardoor de doodsangst die Epps personage voelt realistisch voor de kijker is. Hierdoor krijgt de film de extra dosis spanning die hem beter maakt dan de gemiddelde made-for-tv-film. Kingsley Ofosu woont sinds 2007 weer in Ghana nadat hij failliet is gegaan in Frankrijk. Hij kocht tweedehands witgoed op en verkocht dat in Ghana. Hij is getrouwd en heeft 4 kinderen maar nog net zo arm als eerst.
Deadly Voyage is een geweldige verfilming van een afschuwelijk waargebeurd verhaal.

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix