• 9.373.194 stemmen

Geregisseerd door: Peng Zhang Li

Met onder meer: Hu Sang, Jeremy Marr Williams en Zhao Jun Long

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Japans

Plot The Resistance

"In a time of war, when an invasion turns to genocide, a peasant girl must choose between death or The Resistance"

In 1937 begon Japan met de invasie van China door het vermoorden van meer dan 300.000 mensen in de hoofdstad van Nanking. Hierbij zijn de wreedheden tegen vrouwen en hun dochters bijzonder barbaars. In Peking gaan er geruchten de ronde dat een gemaskerde man systematisch Japanse soldaten vermoordt. Op deze manier probeert hij in de buurt te komen van de Japanse generaal die achter de volkerenmoord zit. Omdat Europa in deze periode alle aandacht opeiste waren verdragen nutteloos en bleef de genocide onopgemerkt. Een Amerikaanse journalist wordt naar China gestuurd om de waarheid over de onrust tussen China en Japan te ontdekken. Wat hij vervolgens tegenkomt brengt niet alleen zijn eigen leven in gevaar maar ook de soevereiniteit van de Verenigde Staten.

avatar van fritsje

fritsje

Zeldzaam domme oorlogsfilm !een en al nep en onzin,zonde van je tijd.

avatar van nicolaas1974

nicolaas1974

Slechtste film ooit. Amateuristisch, slechtste special effects.

Zonde van je tijd indeed

avatar van Tarkus

Tarkus

Wat een slechte film is dit.

Ik kan geen goed woord over mijn lippen krijgen voor deze film.

Slechte vertolkingen, barslechte speciale effecten, niets is goed aan deze film.

En ik vind het niet kunnen dat men een historisch, bijzonder tragische gebeurtenis als de massamoorden in Nanking als achtergrond gebruikt om zulk een flutverhaal te vertellen.

Ik zou als regisseur door de grond zakken van schaamte.

Dit is een van mijn grootste miskopen ooit, want de film is geen cent waard !!

avatar van Janne1968

Janne1968

Ik hou van dit soort film, het perceel vindt plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar het verhaal van de film wordt verteld als een klassieke ninja film.

Dit is niet een traditionele oorlogsfilm met bunkers en explosies, maar meer van een traditionele zwaarden en met de hand te bestrijden met de hand net als de klassieke Shinobi films uit Japan.

Ik raad deze film voor alle ninja fans, het is leuk om een ninja oorlogsfilm uit China te zien

avatar van John Milton

John Milton

Janne1968 schreef:

Qua rating zit je 2 volle sterren hoger dan de andere drie stemmen bij elkaar opgeteld. Nice

avatar van Polignac

Polignac

Kan niet voorstellen dat iemand deze film uitkijkt. Het begint goed maar daar na is het amateuristisch in elkaar gezet. Na 10 minuten was het voor mij einde film.

Zeer goede film, Ik hou van het verhaal, zeer interessant avontuur over een boer meisje tegen het Japanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wauw!!! dit is de heer Li enige meesterwerk! Ik hou van het bloed CGI aan het begin! En ik hou van de personages. Chinese vrouwelijke ninja tegen de Japanse ninjas. Verder is een gevaarlijke geisha en een nazi-commandant, zowel maakt de film onvergetelijk! 5 sterren!!!!!

avatar van joolstein

joolstein

Deze film heeft als genre Oorlog en ook het plot doet dit vermoeden. Toch is dit alles behalve een oorlogsfilm. De film is vooral een martial-art film die lichtelijk doet denken aan de films uit de jaren '70. Waarschijnlijk ook met hetzelfde budget. We zien aan het begin wel wat zwart/wit beelden van de Chinees-Japanse oorlog en een aanhaling van het beruchte bloedbad van Nanking waar de Japanners naar schatting 300.000 Chinezen hebben vermoord. Veel verder kwam het echter niet. Het was voornamelijk een flauwe wraakfilm die als excuus deze oorlogsfeiten gebruikt. De gevechten waren onderhoudend maar over het algemeen genomen voegde de film niets nieuws toe. Ergens voor het einde komen er ook nog beelden van Hitler waarna er een paar Duitser te zien zijn. En daarnaast was er ook nog een Amerikaanse journalist die vermoedelijk alleen maar in de film zat omdat het een samenwerkingsverband van beide landen is. Ik had soms het gevoel dat door het meerdere keren vernoemen van die 300.000 vermoorde Chinezen dat dit een beetje Chinese propaganda was. Vermakelijk maar meer ook niet.