• 9.370.282 stemmen

Global Gâchis, le Scandale Mondial du Gaspillage Alimentaire (2011)

Documentaire | 90 minuten / 54 minuten (Netflix)

Genre: Documentaire

Speelduur: 90 minuten / 54 minuten (Netflix)

Alternatieve titel: Global Waste: The Scandal of Food Waste

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Lemaire

Met onder meer: Tristram Stuart

Gesproken taal: Frans

Plot Global Gâchis, le Scandale Mondial du Gaspillage Alimentaire

Terwijl een miljard mensen lijdt aan ondervoeding, wordt een derde van de totale wereldvoedselproductie weggegooid. Als slechts een zevende daarvan gerecupereerd wordt, kan de hele wereldbevolking gevoed worden. Het probleem situeert zich niet alleen bij de consument, maar ook bij de producenten en distributeurs. Tristram Stuart gaat in Europa, Costa Rica, de VS en Japan op zoek naar wantoestanden, maar ook naar oplossingen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardige docu wel die vooral gaat over verspilling in de voedselketen en niet bij de consumenten. Er komt wel af en toe de vraag voorbij waarom er zo veel wordt verspild, maar daar blijft het wat bij hangen, ook al komt Ripert (chef van Le Bernardin) nog wel met een interessante opmerking dat voedsel te weinig kost om er echt de waarde van te zien. Verder richt de docu zich op enkele lokale initiatieven die meer dan alleen sympathiek zijn, maar ook niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Er daar blijft het hangen. Ik heb de korte Netflix-versie gezien, geen idee of de lange versie dan de verdiepingsslag maakt naar oplossingen en verder kijkt naar de oorzaken. Dat miste ik wel om dit echt een goede film te vinden. Visueel probeert de regisseur af en toe wat en zo blijft het geheel flitsend en soepel wegkijken. 3,0*.