Supremacy (2014)
Met onder meer: Joe Anderson, Danny Glover en Dawn Olivieri
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Supremacy
"No One Is Save"
Een voorwaardelijk vrijgelaten, blanke racist heeft zojuist een agent vermoord. Wanneer de autoriteiten de wijk uitkammen neemt hij een Afro-Amerikaanse familie in gijzeling en houdt hij zich samen met zijn vrouwelijke medeplichtige schuil. Sobecki, een zwaar getatoeëerde gevangene die aan het hoofd staat van de Aryan Brotherhood die hij achter de tralies leidt, is niet blij wanneer hij opgeroepen wordt om met de ontvoerder te onderhandelen.
Mr. Walker
Deputy Rivers
Hannity
Cassie
gauke
Een pakkend, krachtig en emotioneel gijzelingsdrama (gebaseerd op een ware gebeurtenis), in samenhang met het verlies van controle (paniek en radeloosheid) en racistische ideologie (rassenhaat), waarbij de personages een gezicht kregen, hoe volkomen gestoord ze ook konden zijn. Werkelijk een goede rolbezetting door de gehele cast, met name Danny Clover en Joe Anderson en de soundtrack was mooi. Jammer alleen van de vervelende wiebelende handcamera's, die zoals zo vaak het geval was, niet werkten, maar eerder afleidden.

jarno1975 (moderator series)
Check het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam maar eens in Google Maps
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik zie er geen foto's tussen staan die vanuit de lucht zijn genomen, dus ik kan geen vergelijking maken.
Of kijk ik verkeerd?
jarno1975 (moderator series)
Of kijk ik verkeerd?
HALVE TAMME. (moderator series)
Het is geen exacte kopie van het symbool, maar je kan er wel een verdomde goede vergelijking uithalen.
Slordig & triest.
Kondoro
Flat Eric
Ik ben wel benieuwd naar deze...
Ik moest qua onderwerp een beetje denken aan American History met een geweldige Edward Norton.
tattoobob
Aardig filmpje wat volgens mij op ware feiten is gebaseerd....de cast doet het redelijk alleen van mij had iemand anders de badguy mogen spelen...op een één of andere manier kwam hij niet echt op mij over.
Danny Glover ook gelukkig weer eens in een iets betere film.....dat mocht ook wel weer eens.
De film heeft z,n momenten maar soms was mijn aandacht ook even weg.
Net aan drie sterren.
Movie-Addicted
Eens met onderbuurman. Niets aan toe te voegen, behalve een halve ster minder.
*2.5
Kondoro
Eens met onderbuurman. Niets aan toe te voegen, behalve een halve ster minder.
*2.5
Bovenbuurman*

Movie-Addicted
Nee hoor Kondoro0614 :Instellingen>sorteervolgorde>"nieuwste bericht eerst"
david bohm
Gekeken vanwege de toch wel fraaie poster maar de film is haast precies zoals je kunt verwachten. Met nogal wat flashbacks wordt het verhaal nog wat gerekt. Acteerwerk is heel behoorlijk overigens.
Brabants
Voor deze film werd ik op het begin bij het lezen van de plotomschrijving behoorlijk enthousiast, maar na gezien te hebben is het toch een echte deceptie van formaat. De gezichten van de Aryan Brotherhood zijn alles behalve geloofwaardig en stralen geen enkele dreiging uit in welke vorm dan ook. Dit is dan weer zo een typisch voorbeeld van miscasting en slechte karakterontwikkeling. De flashbacks die het verhaal vorm geven kijken terug op momenten die nauwelijks het uitlichten waard zijn en dat geldt trouwens voor het verhaal an sich zeker zo. Het camerawerk en de audio zijn van zeer goedkope kwaliteit en in zijn totaliteit is het gewoon een saaie en slecht geschoten prent. Heb hem met moeite uitgekeken en was blij de aftiteling te zien. B.t.w. Danny Glover valt niets te verwijten en dit was dan ook het enige lichtpuntje.
marbas
Ik vind het zo idioot dat sommige film of zijn het poster liefhebbers, het alleen over posters hebben.
Het gaat toch om de film, of beoordeel ik dat verkeerd?
HALVE TAMME. (moderator series)
Het gaat toch om de film, of beoordeel ik dat verkeerd?
De filmindustrie is zeer breed, Je kan dus vele verschillende dingen bespreekbaar
maken, maar als jij je specifiek op een ding wil richten, mijn zegen heb je
Pazmaster
Niemendalletje met een vrij oninteressant verhaal, ik zat me op sommige momenten behoorlijk te vervelen. De flashbacks voegen ook weinig toe. Het acteerwerk is over het algemeen zeer matig en het camerawerk is belabberd.
Waku
Goed misdaad en gijzeldrama.
Oude rot Danny Glover zet routineus de rol van een van de gijzelaars neer
Beetje ongeloofwaardige eindscene alleen tussen hem en de gijzelnemer maar voor de rest een degelijke film die de moeite van kijken zeker waard is.
3*/3.5*
joey1973
Acteerwerk dik in orde, eindscene vond ik juist wel geloofwaardig: Door de hele film zie je eigenlijk al twijfel bij Tully, hij wil de kids niet vermoorden etc. Je ziet dat de oude man hem raakt en als op het eind iedereen hem heeft laten barsten en hij uit de AB is gegooid, ziet hij in dat hij foute keuzes in zijn leven heeft gemaakt. Soms zakte de film wat in, daarom geen 4 sterren, maar een dik verdiende 3,5*
DragQueen
Degelijk filmpje, met een verhaal dat op ware feiten is gebaseerd. De aanwezige cast, waaronder Danny Glover, acteert overtuigend. 3 Sterren.
snarfje5508
Prima drama met voldoende vaart om de aandacht vast te houden en met aardig acteerwerk.
Matige film over een net vrijgelaten racist die een zwarte gezin gijzelt in hun eigen woning. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar de personages komen niet echt geloofwaardig over (ondanks een prima rol van Joe Anderson). En de gijzeling zelf kent de nodige clichématige situaties. De opbouw met de flashbacks is geheel onnodig en zelfs storend.
yesplease
Het motto van de film zou kunnen zijn: Zwakzinnige man in bezit van wapen maakt verkeerde beslisingen. De hoofdpersoon is een idioot. Hij komt uit de gevangenis en pleegt een overval (die niet veel geld kan opleveren) en vervolgens doodt hij een agent. Kan best waargebeurd zijn, iets dergelijks komt wel eens in voorbij in het nieuws, maar waarom gebeurt dit alles, wat is de motivatie. Nu ja, die is beperkt tot de man is zwakbegaafd en heeft een wapen en voelt zich gesteund door neo-nazis.
Overigens wordt er best goed geacteerd
Raffael77
Overigens wordt er best goed geacteerd
Volgens mij heb jij de film niet eens gezien. De gebeurtenissen zijn logisch als je de film begrijpt. Het is geen GTA.
Als jij beter had opgelet wist je waarom hij dat deed. Hij zou geld krijgen van Aryan Brotherhood maar kreeg niets of Dorien (Aryan Brotherhood groupie) had zijn geld wel maar zelf gehouden.(tegen het einde zie je dat ze geld heeft) Vervolgens pleegt hij de overval met alle gevolgen van dien.
Raffael77
Een prima kleine film met goed acteer werk van Glover. Het is misschien cliché maar door omstandigheden wel te begrijpen. Hoe zou jij je voelen/gedragen.
Vergeet niet dat Aryan Brotherhood heel omstreden en levens gevaarlijk.
Het enige dat ik niet begrijp is dat ze Michael Thompson verfilmen die al decennia lang niets met Brotherhood te maken heeft. (Volgens waren de gebeurtenissen in 2013)

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus