• 9.234.493 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Nova van Dijk

Met onder meer: Robrecht Vanden Thoren, Marijke Pinoy en Raymond Thiry

Plot Onder Invloed

Jeanne en Kirk van Cauwelaert leven in een symbiose samen nadat Kirks vader “Rudolf” 23 jaar eerder pijptabak ging halen en nooit meer terugkeerde. Op een dag wordt hun degelijke en sobere leven bruut verstoord door Marcus, de flamboyante nieuwe buurman. Terwijl Kirk door Marcus wordt losgeweekt van zijn moeder, gaat Jeanne op onderzoek uit om koste wat kost haar zoon terug te winnen, maar niets is wat het lijkt.

avatar van Zinema

Hollandse hippie.

Een van de betere 'One Night Stand'-films moet haast wel deze donkere komedie zijn. Een moeder en zoon leven een doodsaai leven tot een Hollander naast hen komt wonen. Het burgerlijke gezinnetje is oprecht geïnteresseerd in de hippie, maar ze zijn ook als de dood voor hem. Hij doet hen namelijk herinneren aan het verdwenen vaderfiguur, broer en oom Rudolf. De man die een pakje pijptabak zou gaan halen maar nooit meer terugkwam.

Raymond Thiry is geweldig als de losbol die het hoofd van Marijke Pinoy op hol brengt. Zijn plotselinge toevoeging aan het verhaal is zeer welkom. Toch is de grootste smaakmaker wellicht Robrecht Vanden Thoren. De jonge Belg weet met alleen al zijn mimiek de lachstuipen op het lijf te jagen. Een uitzonderlijke gave. Voeg daar aan toe de doldwaze dialogen en het sterke script, en je hebt een bijzonder vermakelijk filmpje te pakken. Gaat dat zien.

Zeer goed.

Met dank aan One Night Stand & Herrie voor het recensie-exemplaar.

avatar van Alleygator

Alleygator

Heel aardige streekroman.Erg leuke rollen van, met name Robrecht Vanden Thoren die de onweerstaanbare Belgische humor weer eens goed onder de aandacht brengt en Raymond Thiry als zijn losgeslagen, Nederlandse buurman. Vanwege het uitstekende acteerspel geef ik deze film 3 1/2 sterren.

avatar van adso

adso

Begon FANTASTISCH, maar vlak voor het einde was ineens de koek en de inspiratie? op…

avatar van Edie

Edie

Had rustig wat langer mogen duren, nergens verveelt.. De film kijkt lekker vlot weg, ook die Charlotte de Bruyne mocht er in de film wel wezen Gewoon 4*

avatar van 93.9

93.9

Film speelt zich af in 1975, met September van Earth, Wind & Fire uit '81...

Maar dat is een detail. Verder echt leuk, had een uur langer mogen duren.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Wat een leuke film. Ik heb mij prima vermaakt. Het kijkt vlot weg, het verhaal bleef mij boeien en het acteerwerk is helemaal in orde. Toen het net begonnen was, dacht ik: ik weet niet of dit wel mijn ding is, maar die twijfel verdween gauw. Een mooi en sterk werk. 4,5*