• 9.378.163 stemmen

That Wonderful Urge (1948)

Komedie / Romantiek | 82 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Robert B. Sinclair

Met onder meer: Gene Tierney, Tyrone Power en Gene Lockhart

Plot That Wonderful Urge

"Obey That Impluse!!!!!"

Sarah Farley (Gene Tierney), een rijke erfgename, is het doelwit van de pers die geleid wordt door Thomas Jefferson Tyler (Tyrone Power). Om wraak te nemen op Tyler zegt zij tegen de pers dat zij met hem gaat trouwen.

Thomas Jefferson Tyler

Whitson, Farley's Executive

Attorney Rice

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Twee van de Amerikaanse posters: link.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Deze film is een her-verfilming van de 1937-hit "Love is news" met Loretta Young als de erfgename en Tyrone Power als de verslaggever.

Tyrone Power speelt,in deze versie uit 1948, opnieuw de verslaggever,actrice Gene Tierney speelt de rol die Loretta Young speelde in 1937.

Alhoewel deze versie het niet haalt bij de geweldige 1937-versie,is de film nog erg vermakelijk.

Gene Tierney is beeldschoon,maar ik zie haar liever in film-noir-films,dat in komedies.

Power is goed in de hoofdrol.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ook ik vond deze film niet echt iets voor Gene Tierney, ik zie haar liever in avonturenfilms als Son of Fury of dramafilms als The Razor's Edge. De film zelf was nogal dertien in een dozijn, maar door enkele komische (en soms gewaagde) situaties en twee geweldige hoofdrolspelers (!) is de film toch nog heel goed te pruimen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Naar verluidt is dit een remake van een Tyrone Power film uit 1937 (Love is News) met Loretta Young als zijn tegenspeelster. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik die film nooit gezien en ik kan dus geen vergelijking maken.

Hoe dan ook dit is een weliswaar vlotte, maar verder weinig opmerkelijke komedie van het duo Power – Tierney. Een aardige niemandalletjes, die vooral leunt op het talent van zijn protagonisten. Niet meer dan dat. Gene Tierney lijkt niet echt gebouwd voor romantische komedies.

avatar van Dk2008

Dk2008

Hij heeft wel een donkere blik in zijn ogen....niettemin blijft het toch een leuke acteur om te zien en was zeer geliefd, Tyrone Power. (....maar toen natuurlijk)

De film begint behoorlijk leuk maar zakt als een plumpudding in elkaar zodra ze in die hut zijn en komt nooit meer goed en heeft Power weer een verkeerde tegenspeelster. En gewoon weer zo'n ouderwetse houterige film (als je die decors ook ziet), waar met 7 stemmen, zo goed als niemand hier nog naar zulke films kijkt. 2.0