• 9.371.727 stemmen

I'm the Same, I'm an Other (2013)

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Caroline Strubbe

Met onder meer: Zoltán Miklós Hajdu en Kimke Desart

Gesproken taal: Engels, Nederlands en Hongaars

Releasedatum: 7 mei 2015

Plot I'm the Same, I'm an Other

De 30-jarige Szabolcs is op de vlucht met het 9-jarige meisje Tess. Op de veerboot die ze nemen probeert hij het meisje verborgen te houden. Op de boot ontdekt Tess in een krant dat haar ouders zijn overleden. Geschokt door dit nieuws raakt ze erg obsessief. Samen belanden ze in een klein huisje bij de zee, waar ze proberen te overleven in de dagelijkse beslommeringen. Als Tess middels haar creativiteit haar gevoelens leert te uiten aanvaardt Szabolcs langzaam zijn nieuwe rol in haar leven. Maar kan hij haar verborgen weten te houden voor de buitenwereld.

avatar van dimi303

dimi303

Naast de soundtrack van Albert Markos additional music van niemand minder dan Eliane Radigue!!!

Vanaf 22 januari 2015 in de bioscoop (Amstelfilm)

EDIT: release verplaatst naar 7 mei 2015 (onder voorbehoud)

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Mocht Mug de film gaan zien, voorspel ik hem alvast een "snorefest van jewelste" (toen deze quote van Vanishing Point mij te binnen schoot tijdens het kijken schoot ik ook in de lach). Verder een clichématige arthouse film, die (te) weinig nieuws brengt in zwijgende protagonisten, lethargie alom, treurige locaties en dit alles vanwege een achterliggend drama dat mondjesmaat de film binnendruppelt. Cherry Pie (vanwege de boot associatie), Silent Ones (ook al op een boot), je kunt er tientallen opnoemen. Zeker niet slecht, maar ook niks gezien of gehoord dat dit uittilde boven het gemiddelde.

avatar van McSavah

McSavah

Blijkbaar het tweede deel van een nog te voltooien trilogie, waarvan de eerste Lost Persons Area (2009) is. Was denk ik beter te plaatsen en aan te voelen als je die eerste hebt gezien.

avatar van Malick

Malick

Nou, ik zag Lost Persons Area meer dan vijf jaar geleden maar kon het karakter Szabolcs helemaal niet meer herinneren. En volgens de regisseuse hoef je het eerste deel niet te zien om het te begrijpen / plaatsen / voelen:

Moet je Lost Persons Area gezien hebben om I'm the same I'm an other te kunnen volgen?
Strubbe: Nee. Er zijn drie testvisies geweest met vijftig mensen die Lost Persons Area niet gezien hadden. En wat blijkt? Ze verstaan de voorgeschiedenis in drie, vier beelden. Waardoor ik me nu wel afvraag of Lost Persons Area niet korter had gekund (lacht). Mensen raden dat de Hongaar de minnaar was van de moeder van het meisje en dat er iets met de ouders is gebeurd. Hij rouwt om een vrouw die er niet meer is, zij om haar ouders. Ze hebben een totaal anders verlies maar omdat ze allebei iemand verloren hebben, gaan ze een bondgenootschap aan.

Uit deze film haal ik het dus niet. Hij kon net zo goed de 'buurman' of een 'dief' voorstellen ...

avatar van McSavah

McSavah

Deze kijker begs to differ. Ik denk overigens niet dat ik het daarmee (helemaal) eens ga zijn, want ik vind hem los in ieder geval ook geslaagd en inderdaad geeft Strubbe ook al aan het juist wel interessant is om de film zonder de eerste te bekijken en wellicht daarna pas de eerste te zien, wat ik wel van plan ben als hij op mijn pad komt.