• 9.370.316 stemmen

Geregisseerd door: Bas Labruyère

Met onder meer: Wouter de Jong, Frederik de Groot en Timo Ottevanger

Gesproken taal: Nederlands

Plot Verloren Jaren

Na drie eerdere afwijzingen wordt Bart in 2001 aangenomen voor de studie regie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij heeft het naar zijn zin tot in 2003 het noodlot toeslaat. Bart krijgt te kampen met zware hartkloppingen en hyperventilatie. Daarnaast begint hij de filmacademie ervan te verdenken acteurs in te huren die alleen voor hem speciaal bestemde boodschappen brengen.

avatar van Nomak

Nomak

Hier te bekijken.

Op school gezien in de lessen psychiatrie. Psychoses worden erg sterk in beeld gebracht.

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Een autobiografische film, waardoor het erg realistisch aandoet allemaal. Met deze film krijg je echt een goede inkijk in wat iemand meemaakt die vol in het leven staat, maar ineens psychotisch wordt.

avatar van soom

soom

Kwam hierop door de gebruikster voor mij, die een bericht had geplaatst bij Psychiatrie films. (ja SelmaDuim, al zeg (of beter natuurlijk, schrijf) ik online de stomste dingen tegen je, ik volg wel een beetje waar je naar kijkt hoor ) Het leek me dus wel een redelijk interessant onderwerp ook, en voila, de reden om dit te aanschouwen was daar.

Interessant dus, al heb ik geen echte ervaring met psychoses en aanverwante ziektes. Wouter de Jong heeft zich, naar ik aanneem, wel goed voorbereid, want anders kun je, vermoedelijk, nooit zo levensecht iets spelen. De kunst van een acteur is toch namelijk om over te brengen dat je dat hébt, wat je moet spelen. Hij is in elk geval GTST meer dan wat ook ontgroeid.

3.5*. Heel interessant benadruk ik nogmaals.

De film laat het erg goed zien hoe iemand een psychose beleefd. Erg speciaal dat dit een waargebeurd verhaal is. Vond het een mooie film.