• 9.373.722 stemmen

The Night before Halloween (2016)

Horror / Thriller | 87 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sheldon Wilson

Met onder meer: Bailee Madison, Justin Kelly en Jahmil French

Plot The Night before Halloween

"THE TRICK IS TO STAY ALIVE"

Toen Megan zeventien jaar was raakte zij en enkele van haar vrienden betrokken bij een grap die verschrikkelijk uit de hand liep. Hun vriendin Beth raakte in coma. Wat de vrienden toen niet wisten, was dat één van hen vervloekt was en er alles voor over had om de vloek op te heffen. Het is reeds één jaar later en Megan en haar vrienden komen weer bijeen. Wanneer zij opnieuw geconfronteerd worden met de vloek, zullen ze moeten vechten om te overleven.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Maar niet zo slecht als ik vooraf had gedacht, want het kijkt allemaal behoorlijk aardig weg. In het eerste halfuur van de film had ik zelfs nog een best aardige film voor mijn kiezen, maar na inzinking is het toch allemaal niet zo best blijven zitten, ook niet op een so-bad-its-good manier.

De film opent met een grote vaart, en laat die vaart ook niet echt meer lopen. Daar hou ik eigenlijk wel van, gewoon aan een stuk door wat gezonde vaart. Weinig rustmomenten in het algemeen, maar uiteindelijk wel vooral het verhaal die de vaart erin houdt en niet de regie. De regisseur doet het tempo een klein beetje ten onder.

Acteerwerk is eigenlijk best goed, het is alleen zo jammer dat de rollen met zo weinig creativiteit en personaliteit worden ingevuld. Ieder personage voelt eigenlijk aan als een personage die je ook in 100.000 andere horrorfilms ziet. Dat is jammer, want zeker in recentere horrorfilms is die creativiteit hard nodig.

Het is tevens jammer dat de film buiten de karakters om ook weinig creativiteit toont in het verhaal zelf. De film loopt klunzig in elke cliché die je je maar kan bedenken. En de film doet er ook geen enkele moeite voor om deze te ontlopen. Hierdoor wordt alles wel erg voorspelbaar en dan heb je toch weer het gevoel 90 minuten te hebben gekeken naar iets wat je al heel vaak eerder hebt gezien.

Ik denk dat de film qua budget genoeg had, want het ziet er eigenlijk niet zo heel goedkoop uit allemaal. Een aantal opvallend gedetailleerde CGI-scenes en zelfs een aantal stunts, dus qua budget hadden ze genoeg in de kluis liggen. Er was ook ruimte voor wat degelijke sets, en dat werkt ook positief.

Negatief is het feit dat de film gewoon niets nieuws weet te bieden en veels te braaf de sporen volgt van een standaard horrorrecept. De CGI was in orde, maar het script nergens. Ik zie ook te weinig creativiteit en inspanning voor de sfeer. Spannend is het nergens, en een Halloween-sfeertje, voor mijn favoriete periode van het jaar, komt nergens naar voren helaas. Dan kom je toch wel uiteindelijk op een ondermaats cijfer terecht.

avatar van Daan258

Daan258

Niks aan!

Het viel me al gelijk op bij het begin van de film dat er veel gestolen werd van andere horror films.

Zeker met de intro wat heel erg was afgekeken van I Know What You Did Last Summer.

Vreselijk saaie hap.

avatar van blackwolves

blackwolves

buiten de stukken waarin ze elkander zweren er nooit een woord van te zeggen tegen iemand natuurlijk hebben ze dat uit de andere tiener horror genomen van i know what you deed maar voor de rest vond ik het niet erg slecht want er zitten wat spannende stukken bij en het verveeld niet zo erg wat bij sommige onbekende horror wel is