• 9.370.399 stemmen

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: Phillip Chung-Fung Kwok, Meng Lo en Feng Lu

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Sheng Si Dou

Mo Jun Feng is een zwaardvechter die op zoek is naar de ondergedoken wapenmaker Qui Zi Yu om voor hem zeven dodelijke dolken te maken. Maar Qui Zi Yu voelt er niets voor om weer wapens te maken en zijn rust op te geven nadat zijn laatste werkgever hem verraadde. Maar Mo Jun moet vier valse martial arts figuren verslaan die een waardevolle jade hebben gestolen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mo Jun-Feng

Yan Zi-Fei

Yun Xiang

Peng Shuang-Shuang

Chief Constable Xiao

Xiao hong

Master Nan's man

Anders.

Maar het is wel gewoon weer een Shaw Bros film, dus the devil is in the details. Het zijn vooral kleinere zaken die van deze film toch een wat aparte toevoeging aan Cheh Chang's oeuvre maken. Positief wat mij betreft, een beetje afwisseling is welgekomen.

Allereerst meer vrouwelijke personages. Meestal is er niet zoveel plaats voor vrouwen in de SB films, als er dan toch ruimte voor gemaakt wordt beperkt men zich meestal tot één uitgewerkter bijpersonage. Hier telde ik er toch meteen een stuk of 3! Die ook elk een belangrijke rol te vervullen kregen.

Sowieso wel een film met iets minder aandacht voor martial arts, al zit er tegen het einde toch weer een serieuze portie in (wel wat creatiever, vooral het vlaggenstukje). Het draait eigenlijk rond een gokwedstrijd met als inzet een jade juweel. Daar komt uiteraard een hoop volk op af, die elk met hun eigen trucje proberen het juweel te bemachtigen. Iets snoder dus, in plaats van al dat gekletter en geklop.

Late '70s film dus visueel ook wat netter en verder uiteraard uitsluitend bekende gezichten. Mnee, heb me best vermaakt met deze Cheh Chang. Eén van de betere in z'n oeuvre.