• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Kam Kwok-Leung

Met onder meer: Simon Yam, Francis Ng en Joan Chen

Gesproken taal: Kantonees

Plot Yit Oi Dou

Drie koppels verblijven op het befaamde "Passion Island". Elk koppel heeft zo zijn eigen geschiedenis en problemen, maar de paradijselijke setting en een aantal onverwachte gebeurtenissen brengen de koppels weer dichter bij elkaar. Rest enkel de vraag of hun relaties blijvend gesterkt zijn, want de invloed van het eiland is niet blijvend.

Vreemde komedie.

Na 90 minuten wist ik nog steeds niet echt naar wat ik juist had zitten kijken. Het plot is een poging tot een mini-ensemblefilm rond een aantal figuren die op "Passion Island" verblijven. Maar coherentie is ver te zoeken en ook de personages zijn stuk voor stuk redelijk apart.

Daar mikt de film ook wel op. Af en toe quirky (en erg onrealistische) humor die het losse en frisse karakter van de film wel onderstreept, maar een volbloed komedie is het nu ook weer niet. Doorheen de film lopen er enkele dramatische lijnen die toch nog relatief uitvoerig uitgewerkt worden.

De film moet het vooral hebben van momenten. Ng en Yam dragen de film qua acteerwerk, visueel wisselt het tussen crappy CG en fris camerawerk, de soundtrack is losjes en er gebeurt genoeg zodat de film nergens inzakt. Maar een écht geheel wil het niet worden, waardoor je je blijft afvragen naar wat je nu net zit te kijken.

Kwok-Leung Gan toont potentieel, maar moet nog een beetje de juiste richting vinden heb ik de indruk, al is dat wat gek om te zeggen over iemand die ondertussen toch al aan z'n 5e film toe is (al dateert z'n vorige alweer van 16 jaar geleden). Het voelt eigenlijk als een film die uit het jonge Chinese filmhoekje komt, raar om te zien dat het dan eerder het oude HK filmhoekje betreft.