• 9.370.349 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Scott Di Lalla

Met onder meer: Kelly McLaren, Courtney Foxworthy en Demetrius Sager

Plot I Am ZoZo

Vijf jongeren sluipen stiekem binnen in een vakantiewoning op het eiland van één van hun rijke ouders tijdens een halloweenweekend. Als zij besluiten om met een ouijabord te spelen, nemen de zaken een vreselijke wending en moeten ze het ergste vrezen als zij het doelwit worden van de door hen gewekte, kwaadaardige demon, genaamd ZoZo.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

ik ben een groot liefhebber van horror, en zeker van occulte horror. Dus nadat ik van deze film hoorde en daarbij vernam dat het gebaseerd was op waargebeurde feiten moest ik deze film zien.

Tja, wat kan ik zeggen. Het gaat dus over een entiteit genaamd Zozo. een stel jongelui gaan met halloween naar een huisje in het bos (tja het zal eens niet zo zijn) en één van deze jongelui is een wicca meisje die een ouija bord onder haar arm heeft meegnomen. We gaan dus geesten oproepen, en toevallig is de elektriciteit ook nog uit gevallen

OK, we romantiseren de boel, dat is goed voor verkoopcijfers, tenminste, dat denkt de filmmaker. Maar in mijn optie werkt het averechts, de setting is al veel te vaak gedaan.

Waar het op neerkomt in deze film, is dat 5 jongelui te maken krijgen met een demon die Zozo heet, en dat er 1 overlijdt tijdens de séances, 1 pleegt zelfmoord, en 1 belandt in een gesticht. Het is triest als dat echt gebeurd is natuurlijk, en zoeken op het net geeft ook genoeg info over de demon genaamd Zozo, zoals de info dat hij zich kenbaar maakt door een 8 op het bord te draaien, terug te tellen van 10 naar 1, of ze Z wegkrast op het bord

Waar of niet waar, het gegeven is angstaanjagend, en dat is het probleem, deze film is nergens eng! Hoewel de gebeurtenissen, als ze daadwerkelijk 'echt' gebeurd zijn super beangstigend moeten zijn geweest, komt dit geenzins uit de verf in de film.

Het eind is ook een tegenvaller; je verwacht dat er nog heel wat komt, maar het eindigt met het meisje in het gesticht en dan de aftiteling Ook daar gebeurd niets spannend.

Zonde, maar 1.5 * is al wat ik kan geven.