• 9.370.323 stemmen

Yumeno Kyûsaku no Shôjo Jigoku (1977)

Horror / Erotiek | 92 minuten

Genre: Horror / Erotiek

Alternatieve titels: Kasei no Onna / 火星の / 夢野久作の少女地獄

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Masaru Konuma

Met onder meer: Asami Ogawa, Yûko Asuka en Masakazu Kuwayama

Gesproken taal: Japans

Plot Yumeno Kyûsaku no Shôjo Jigoku

Utae (Ogawa) en Aiko (Asuka) zitten op een privé-school voor meisjes. Het ziet er naar uit dat de diepreligieuze directeur van de school sommige meisjes verkracht heeft, waaronder Utae. Aiko, de dochter van de directeur, is zelf ook op vreselijke wijze door haar vader misbruikt toen ze een klein kind was. De twee meisjes smeden een plan om voor eens en altijd met de geilaard af te rekenen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Aiko Tonomiya(殿宮アイ子)

Geisya Girl A(芸者 A)

Geisya Girl B(芸者 B)

avatar van Fransman

Fransman

Een weerbarstige film en lastig om te beoordelen. Ook de synopsis hier slaagt er maar ten dele in om over te brengen waar het precies om gaat in deze film. Alles draait om die privéschool voor meisjes uit de betere kringen. Twee meisjes zijn vriendinnen, de een is de dochter van het schoolhoofd, de ander is de dochter van de onderwijsinspecteur. Dat schoolhoofd en die inspecteur zijn seksuele roofdieren en vergrijpen zich regelmatig aan de mooie studentes. De film heeft dan ook een hoog gehalte aan verkrachtingen, naakt en seks, maar erotisch kun je dat niet noemen.

Dat is ook de 'meisjeshel', waar één van de hier niet genoemde alternatieve titels naar verwijst: 'Yumenos Girl Hell', dat weer verwijst naar de schrijver van het korte verhaal waar de film op is gebaseerd. Een film die in het #me too-tijdperk niet zou misstaan. Het verhaal zit nogal ingewikkeld in elkaar en met name het tweede deel heb ik denk ik niet helemaal begrepen. Er zitten prachtige beelden in, zoals het balspel van de beide meisjes dat uiting moet geven aan hun seksuele gevoelens voor elkaar of de beelden van het ene meisje dat naakt troost zoekt in de golven van de zee. Maar ik stoorde me zeer aan de schreeuwerige overacting, tot op het karikaturale af, van een aantal personages. Dat schijnt een Japanse traditie of mode uit die tijd te zijn. Daardoor kom ik niet verder dan een voldoende.