• 9.379.546 stemmen

Mördaren Ljuger Inte Ensam (2013)

Misdaad | 90 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Crimes of Passion: Death of a Loved One / Death of a Loved One

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Birger Larsen

Met onder meer: Tuva Novotny, Ola Rapace en Linus Wahlgren

Gesproken taal: Zweeds

Plot Mördaren Ljuger Inte Ensam

Puck is door haar mentor op de universiteit uitgenodigd om op een afgelegen eiland de Midzomerfeesten te vieren met hem en zijn vrienden, waaronder Einar Bure. Einar en Puck hebben een geheime relatie en hij is de reden dat ze toestemt te komen. Tijdens de zwoele zomernachten lopen de seksuele spanningen bij de gasten hoog op, maar tijdens een avontuurtje met Einar treft Puck opeens één van de vrouwelijke gasten vermoord aan. Het wordt nog erger wanneer de enige boot die van het eiland gaat onvindbaar is..

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Niet alle scandinavische films hebben een hoog kaliber, deze sort of Agatha Christie rip off mist met node de nodige spanning. Het is het allemaal net niet.

avatar van Fransman

Fransman

Er zijn er heel wat van (zou Pippo il Buffone zeggen), films over het Midzomerfeest, waar dan steevast een moord de feestvreugde komt verstoren. Vaak ruige feestjes, die als ik het goed begrijp het begin van de zomer inluiden. Vooral in Zweden populair, in Nederland kennen we het niet, al was het 'dansen rond de Meiboom' een soort afgeleide.

Zag onlangs Midsommer (2003) , een prima film die ik zeer kan aanraden. Dat geldt niet voor deze film, een soort Agatha Christie-kloon met veel te veel slecht ingevulde personages, die ik nauwelijks uit elkaar kon houden en veel te veel tekst. Het gaat om een groepje ex-studenten die allemaal in het verleden iets met elkaar gehad hebben, wat precies wordt ook niet echt duidelijk. Het verhaal speelt ergens in de jaren vijftig en er zitten nogal wat ongeloofwaardigheden in. Maar het ergste is: het wordt nergens echt spannend en van die hoogoplopende seksuele spanningen moet je ook niet te veel verwachten.