• 9.371.622 stemmen

Children of the Dust (1995)

Western | 175 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: A Good Day to Die

Geregisseerd door: David Greene

Met onder meer: Sidney Poitier, Farrah Fawcett en Michael Moriarty

Plot Children of the Dust

Amerika, ca. 1880. De halfbloed Gypsy Smith is een gunslinger en een premiejager. Zeer tegen de zin in van de lokale blanke bevolking leidt Smith op verzoek van de zwarte politicus Mossburger een karavaan met voormalige negerslaven naar Oklahoma. Onderweg krijgt Smith met diverse problemen te maken, waaronder de racistische Klu Klux Klan en de Cheyennes, onder aanvoering van ‘White Wolf’ Corby. Corby was als kind door de blanken geadopteerd na een aanval op de Cheyennes, maar hij is uiteindelijk toch weer naar zijn stam teruggekeerd. Smith was toen als legerofficier bij die aanval betrokken.

avatar van Kokopelli

Kokopelli

Leuke miniserie met goed verhaal. Soms wat theatraal gespeeld door Poitier. Verder vind ik Corby wat teveel een Hollywood-Indiaan.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Hier een uitgebreider plot met stills.

avatar van Barfly

Barfly

Prima drama met een goede cast. Dat Billy Worth wat als een Hollywood-indiaan overkomt klopt wel. Maar zo is Joanna Going ook ongetwijfeld niet alleen maar gecast om haar spel (hetgeen ze overigens goed doet).

De film neigt af en toe wel naar een op en top Hollywood liefdesdrama.

Ook het thema racisme wordt er dik ingestampt, al met al geen subtiel verhaal dat tot nadenken stemt. Daarvoor ligt het goede en het kwade te ver uit elkaar en wordt het geheel erg zwart-wit neergezet.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

De serie staat compleet op Youtube.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Brix schreef:

De serie staat compleet op Youtube.

De enige plek waar op dit moment de originele versie van circa 175 minuten te zien is. Voor de dvd-uitgave is de speelduur teruggebracht naar 120 minuten. Deze 'gemutileerde' versie is naar mijn mening niet aan te raden, omdat veel belangrijke scenes ontbreken. Ook de opbouw van het verhaal en de karakterontwikkeling hebben hieronder te lijden.

avatar van trebremmit

trebremmit

De Duitse dvd ook? Er staat 175 minuten speeltijd bij die dvd.

Amazon.de

avatar van daviddoelen

daviddoelen

trebremmit schreef:

De Duitse dvd ook? Er staat 175 minuten speeltijd bij die dvd.

Amazon.de

Bedankt voor de tip! Mogelijk dat ik die dvd bestel. Andere dvd-uitgaven die ik heb (gehad) bevatten enkel de 120 minuten versie, ondanks dat bij sommigen een speelduur van 175 minuten werd vermeld.