• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Alain Raoust

Met onder meer: Caroline Ducey en Roger Souza

Gesproken taal: Frans

Plot La Cage

De zwijgzame, vijfentwintigjarige Anne Verrier (Caroline Ducey) heeft zeven jaar in de gevangenis gezeten wegens een roofmoord die ze als minderjarige heeft gepleegd. Anne is inmiddels een jaar vrij en moet haar plek in de maatschappij terugvinden. Ze gaat op bezoek bij haar ouders en begint daarna aan een lange wandeling naar Col d'Allos. Het is haar eerste doel om Jacques Delieu te vinden, de vader van de man die zij vermoordde.

Anne Verrier

Jacques Delieu

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ik vond dit een bijzondere en indringende film. Zoals hierboven ook staat gaat de film over een vrouw die geboet heeft voor haar misdaden en op zoek gaat naar mensen en plaatsen uit haar verleden, in de hoop vergeving en innerlijke rust te vinden.

In de film wordt nauwelijks gesproken, maar door sterk acteerwerk en juist door al dat zwijgen vond ik de film bijzonder meeslepend en indrukwekkend.