• 9.371.154 stemmen

Challenge to Be Free (1975)

Avontuur | 88 minuten

Genre: Avontuur

Geregisseerd door: Ford Beebe en Tay Garnett

Met onder meer: Mike Mazurki, Jimmy Kane en Fritz Ford

Plot Challenge to Be Free

"The true story of a man you'll always remember. He became a legend you'll never forget..."

Trapper leeft in de bossen met de dieren in de natuur. Hij komt alleen in de bewoonde wereld als hij dingen nodig heeft die hij dan koopt met goud dat hij in de rivieren vindt. Hij beschermt zijn vrienden, de dieren, tegen mensen die ze hun vrijheid willen afnemen. Maar als op een dag twee politiemannen naar zijn hut komen wil hij niet opendoen en er ontstaat een vuurgevecht waardoor een agent gedood wordt. Hij moet vluchten en een team mannen met honden achtervolgt hem.

avatar van gerritdina

gerritdina

Deze film als VHS gekocht op een rommelmarkt. Gedateerd en de kleuren waren niet meer je dát, maar wat een mooie film: een gouwe ouwe!! Rustig maar niet traag, puur en eerlijk, maar niet saai, de spanning voert op en de afloop verrast.

avatar van W.V.

W.V.

Hierboven wordt er een heel positief beeld van de film geschetst, ik weet niet of we dezelfde film hebben gezien, het had beter een soort documentaire kunnen heten dan hadden al die schitterende natuurplaatjes en die van de wilde dieren van Alaska nog nut gehad, nu moest het een achtervolging voorstellen, wat een ramp, de acteurs, als het al acteurs zijn, gedurende de film kreeg ik meer het gevoel dat ze ergens in een plaatselijke bar waren geronseld, die doen maar wat. Er is geen script dus hoeft er ook niet geregisseerd te worden. De film is totaal niet geloofwaardig, er gebeuren dingen in de film die totaal niet kunnen. Oude films op youtube terugkijken wordt op deze manier wel een hel, misschien heb ik bij de volgende meer geluk. Waarom nog 1,5, de prachtige plaatjes, die zorgen tenminste voor enig kijkplezier. In ieder geval vertoonde de film veel overeenkomsten met Death Hunt, met Bronson, vele malen betere film.