• 9.370.299 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Charles Sturridge

Met onder meer: Matthew Rhys, Jodhi May en Eileen Atkins

Plot The Scapegoat

In 1952 ontmoet de onderwijzer John Standing de aristocratische Johnny Spence, die een perfecte dubbelganger van hem blijkt te zijn. Na een nacht waarin hij veel gedronken heeft, ontwaakt John met een kater, stelt vast dat Spence verdwenen is en hem als zijn vervanger heeft achtergelaten. John ‘erft’ een landhuis met een bedlegerige, drugsverslaafde moeder, zijn vrouw Frances, zijn minachtende zuster Blanche, het dochtertje Mary Lou en twee minnaressen, waarvan één getrouwd is met zijn broer Paul.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Nominatie voor de Gouden Hugo Award op het Film Festival van Chicago in 2012.

Verkrijgbaar in Engeland op DVD, widescreen met Engelse ondertitels.

Het scenario is naar de gelijknamige roman van Daphne du Maurier. Het boek werd eerder verfilmd in 1959 door Robert Hamer met Alec Guinness in de hoofdrol.

Trailer van de versie van 2012.

avatar van henkula

henkula

Volkomen zinloos deze verfilming, ik heb een stukje gekeken, saai.

avatar van Decec

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digial)...

avatar van david bohm

david bohm

Het leven inwisselen voor dat van een dubbelganger dat is een prikkelende fantasie waar je best een interessante film aan kunt ophangen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne du Maurier en de setting is dan ook een Engels landhuis waardoor het feitelijk een soort kostuumdrama is.

Prima kijkbaar, door het verhaal, de aankleding en het degelijke acteerwerk.

avatar van Movsin

Movsin

Stapt men over het onwaarschijnlijke van het verhaal alsmede over de enkele hiaten en vraagtekens die achterblijven, dan krijgen we een film te zien, zekerlijk met een Brits cachet (mede door de muziek moest ik af en toe aan een alfevering van "Midsummermurders" denken), waarbij de cinest er toch in slaagt de nieuwsgierigheid en de aandacht van de kijker gaande te houden.

Aldus genietbare film met op het einde zelfs een licht schalkse, voldane toon.

Leuke film, hou gewoon van de Engelse humor en het ,in onze ogen, redelijk overdreven beleefd zijn tegen elkaar.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Dubbelgangers...het levert altijd wel een interessante en/of spannende film op.

Denk Enemy, The Double, The Devil's Double, Face Off, The Parent Trap, Moon om er een paar te noemen.

De setting van The Scapegoat in het Britse jaren 50, met de kroning van Queen Elizabeth op de achtergrond en het prachtige aristocratische landgoed gaven het verhaal net dat beetje extra.

Hoewel niet alle verwikkelingen en reacties van de personages op de dubbelganger even geloofwaardig waren is het verder wel een hele aangename film.