• 9.372.602 stemmen

Nebesnye Zeny Lugovykh Mari (2012)

Alternatieve titels: Celestial Wives of the Meadow Mari / Небесные Жёны Луговых Мари

Oorsprong: Rusland

Geregisseerd door: Aleksey Fedorchenko

Met onder meer: Yana Esipovich

Gesproken taal: Russisch

Plot Nebesnye Zeny Lugovykh Mari

Deze film is een verzameling van portretten, iets wat men een 'film-kalender' kan noemen. Drieëntwintig korte verhalen over de Mari-vrouwen, een soort Decamerone, opgehangen tussen magie en realisme, waarbij de Autonome Republiek Mari El (in Rusland) als achtergrond dient voor de geschiedenis van een volk met oude tradities. Een reis naar een mysterieus en onbekend deel van de wereld.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van beavis

beavis

Donderdag 21 / vrijdag 22 januari, 20.30 uur Cavia

avatar van wibro

wibro

Best wel geamuseerd met deze Russische film waar de Mari vrouwen centraal staan. Heeft inderdaad iets Decamerone-achtigs al die losse verhaaltjes, waarvan er sommige volgens mij niet meer dan een paar minuten duurden. Verreweg het mooiste verhaaltje vond ik dat van onder de naam "Ormarche". Een stel heren maakten hun opwachting en nodigden de dames uit voor het spelletje "Let's Play Hoof". Een van de heren gooide een varkenspoot naar het midden van de zaal. De dames stortten zich er op en de dame die het eerst de varkenspoot in handen kreeg voerde een verrukkelijk dansnummertje in evakostuum op. Daarna gingen alle dames het voorbeeld volgen. Die naaktscènes behoren voor mij tot de mooiste erotische scènes in filmland die ik ooit gezien heb. Zonder die scène had de film van mij niet meer dan een 3.5* gehad. De taal die trouwens gesproken werd is het Marisch, een Fins-Oegrische taal. De Russen synchroniseren trouwens niet na, maar vertalen alles via een voice-over. Niet prettig, maar toch altijd beter dan nasynchronisatie.