Genre: Misdaad / Drama
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ray Burdis
Met onder meer: Martin Compston, John Hannah en Stephen McCole
Plot The Wee Man
"The True Life And Crimes Of Paul Ferris"
De jaren '60. Als 11-jarige jongen heeft Paul geleerd dat het leven op straat hard is. Armoede leidt er tot corruptie, geweld en intimidatie. Iedereen kent er zijn plaats. Als kleine jongen wordt Paul gepest, maar langzaam werkt hij zich op in de misdaadsector om zich af te zetten tegen de 'monsters' uit zijn jeugd.
Tam McGraw
Anne Marie
Schoolbus Policeman
Shady Man 1
Hakuna-Matata
Enigzins vermakelijk om te zien als hersenloos vermaak. Verwacht geen hoogvlieger met een diepgaand verhaal en leuke twists. Absoluut de moeite om een keer te zien maar niet meer dan dat
Movie-Addicted
Opgeblazen puinhoop zonder enige diepgang.
Met moeite en uit verveling maar afgekeken.
*2.5
Best wel aardige misdaad film op ware gebeurtenissen gebaseerd met weer een prima rol van Martin Compston als Paul Ferris , verder nog een kleine rol van John Hannah.
YouTube - Trailer: The Wee Man | Martin Compston, John Hannah (The Fan Carpet)
Piratje
Het begin lijkt braaf en onervaren. Wat helemaal niet thuis hoort in een mafiafilm.
Maar stilaan bouwt zich het verhaal zich op een ooit verleden.
En zo kom je in een wereld waarin niemand te vertrouwen is en geweld de bovenhand haalt zonder te weten waarom of voor wat.
Het verhaal is vrij mooi uitgebouwd.
Alleen de vertolking laat te wensen over.
En zoals in vele mafiafilms spelen geboorte, begrafenisstoeten en godfathers een belangrijke rol tussen de lijken van de corruptie.
Drank en drugs maken er meestal een definitief kruis over.
Weelde doet pijn en is zelfs dodelijk.
Een ontspannen aanbeveling. Meer niet.
milus
Dat zegt meer over jouw verwachting en wensen. We bepalen zelf wel wat er wel of niet in een mafiafilm thuishoort. Alleen al omdat het hier geen Italiaanse mafia betreft. 'Donnie Brasco' is ook een mafia-film. Hoe past die in de cliche's en hoe niet? En is dat relevant? Als er mensen zijn die nieuwe wegen proberen in plaats van een Godfather-kloon of spinoff te maken is dat toe te juichen. En trouwens, als het een Godfather-spinoff zou zijn was het waarschijnlijk ook weer niet goed.Sterker nog; de Godfather-cliche komt ter sprake in de film zelf
. Geen sentimeneel familiegedoe maar smerige spelletjes. Dat is humor en lef tegelijk, een film die naar zichzelf laat kijken zonder uit de film te stappen.
gauke
Het leven van Paul Ferris had genoeg ingrediënten om er een boeiende film van te maken. De regisseur heeft echter een clichématig, traag en eigenlijk te keurig en standaard biografisch gangsterdrama over deze carrière crimineel afgeleverd. Bij de verschillende personages was ik, als kijker, geen moment betrokken; ze lieten me zelfs, ondanks bijvoorbeeld het treurige en gewelddadige milieu waar de hoofdpersoon uit kwam, onberoerd. Martin Compston speelt zijn rol solide, maat ook niet meer dan dat.
Cleanshot
In tegenstelling tot de andere voters vond ik het wel een boeiend karakter en heb deze typische britse misdaad film in 1 ruk uitgekeken. De hoofdrolspeler straalde smeulende dreigende pitbull moordlust uit en de film was eenvoudig maar bikkelhard.. Misschien ben ik geen kenner en is mijn filmvoorkeur omstreden maar ik vond het een 3/3,5 en uiteindelijk koos ik voor een 3,5.
joolstein
Leuke gangster film. Ook wel verfrissend omdat het zich afspeelt in Glasgow. Vind de hoofdrolspeler ook heerlijk spelen!
MovieMind
Niet echt slecht, maar goed is ook weer een groot woord, acteerprestaties zijn over het algemeen (op een paar uitzonderingen na) goed genoeg.
Ben toch van mening dat deze film veel beter had kunnen zijn, vind het verhaal nogal dom en knullig overkomen.
fritsje
Lekkere harde Britse gangsterfilm,leuke locaties en kleurrijke types.Weer van die echte Britse achterbuurtkoppen,wat een volk is dat toch.Er werd ook zeker niet onverdienstelijk geacteerd en het blijkt nog gebaseerd te zijn op een waargebeurde zaak.
hoffhaan
Goed Engels misdaad drama, boeide voortdurend. Rollen werden goed neergezet, goed geacteerd. 3.5
ipman-99
"The True Life And Crimes Of Paul Ferris." ...
" !!!
Heerlijke UK Gangsterfilm !!! Emoji!!! 'The Wee Man' is een geweldige UK gangsterfilm
met volgende tagline 'Respect Will Be Paid' !
Van de producers van 'The Rise Of The Footsoldier' en 'The Krays' ... toch echt wel
twee waardemeters waar ik zeer hard van hou.
De cast met o.a Martin Compston, Hannah Blamires, Bhrina Bache, Harriet Collings,
John Hannah, Claire Grogan en Steven Borrie mag zeker en vast positief vermeld worden.
Fascinerend Misdaadverhaal waarin we kennis maken met Paul Ferris, al van kleine
knaap gevolgd en waarin het duidelijk is om zijn eigen 'instinct' te volgen.
Dit vertaald zich ook verder in zijn verdere leven om die hardheid en die specifieke
code na te leven. De hardheid in deze film is behoorlijk pittig en de Jaguars
komen weer ruimschoots in beeld.
Acteur Martin Compston zet op een fenomenale charismatische manier Paul Ferris neer.
John Hannah ('Spartacus' - Batiatus) heeft een opvallende rol in deze Gangsterfilm.
Er werden regelmatig ook verwijzingen gemaakt naar 'The Godfather' en 'The Krays'
!
Heerlijke UK Gangsterfilm die alweer gebaseerd is op waar gebeurde feuten.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie