Genre: Avontuur / Drama
Speelduur:
180 minuten (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: Das Verlorene Labyrinth
Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Zuid-Afrika
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: John Hurt, Tom Felton, Jessica Brown Findlay
Plot Labyrinth
De 13e-eeuwse Alaïs Pelletier en de hedendaagse archeologe Alice Tanner zijn eeuwen van elkaar verwijderd, maar door een gezamenlijk avontuur worden hun levens met elkaar verbonden. Het zijn allebei sterke en vastberaden vrouwen die hetzelfde lot delen, wanneer ze beiden op zoek gaan naar de Heilige Graal. Alaïs moet de drie heilige boeken die het geheim bevatten veilig zien te bewaren en kan daarbij niemand vertrouwen. Ondertussen probeert Alice in het heden in een race tegen de klok de puzzelstukjes in elkaar te leggen.
sofripa
Welk doolhof?
Best aardig kijkvoer en een interessant gegeven maar tevens erg onevenwichtig. Naar het einde toe compleet afgeraffeld. Best een redelijke cast en de switch van heden en verleden is ook aardig maar uiteindelijk toch een teleurstellende miniserie. Had veel meer ingezeten. 2,5 sterren
Decec
Mars4i
Redelijke stukken wisselen af met slechte stukken. Vooral de criminelen spelen zwak in deze film. Ze deden me aan de boeven uit Bassie en Adriaan denken.
Decec
Een goede drama/fantasy/avontuur film...
Prima verhaal....
Prima acteerwerk...
Zo dezelfde type speelt actrice Katie McGrath zoals tv
serie Merlin...
Leuk bekende acteur John Hurt (hij speelt ook bij Merlin)...
Super mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
RRT
Mooie film.
Zag er ook allemaal mooi uit, zoals Decec al schreef, super mooie HD kwaliteit.
Ik heb me 3uur prima vermaakt.
oemoemenoe
Wat een schitterend verhaal.....
Het is een meesterwerk wat je absoluut moet zien als van avontuur en geschiedenis houdt.
Hansjepansje
Heb het boek gelezen, waar ik maar matig enthousiast over was. Als de switch tussen heden en verleden desondanks goed wordt uitgewerkt kan dit nog wel een aardig tussendoortje worden. Binnenkort maar eens checken.
Roodkapje 1964
Het verhaal was zo leuk, maar de uitwerking naar de film was waardeloos.
Het einde was verschrikkelijk slecht.
Vanwege het verhaal toch maar een 1,5 gegeven.
K. V.
Omdat 'k niet direct zin had om het boek te lezen, me eens aan de film gewaagd. 'k vond het geen misse film. Wel een film die redelijk wat switcht tussen verschillende tijdsperiodes, maar het was goed te volgen. De film/miniserie duurt redelijk lang en eigenlijk vond 'k het tweede deel wel interessanter dan het eerste deel. Niet dat het geheel saai, was maar er gebeurde gewoon meer in het laatste deel.
De cast bestond grotendeels uit onbekenden (behalve John Hurt), maar deden het zeker niet slecht.
Verder vond 'k het wel eens het bekijken waard. Niet waw, maar zo goed voor een keertje.
knusse stoel
Wij hebben geen boek hierover gelezen maar de film was aardig in elkaar gezet.
Leuke wisselingen tussen de 'late middeleeuwen' en het 'heden'.
Leuk avondje, want de film duurt de hele avond als je hem goed in de planning zet.
Een mooi gegeven rond de "Heilige Graal" geweven, ik had altijd begrepen dat dit de beker was waar Jezus het laatste avondmaal met zijn discipelen uit had gedronken, dus niet?
Hansjepansje
Een tijd geleden kreeg ik van een vriendin het boek Labyrinth cadeau. De schrijfstijl was niet erg vernieuwend en het verhaal had iets beter uitgewerkt kunnen worden, maar toch is het boek blijven hangen. De eerste reden daarvoor is omdat het boek twee verhalen uit twee verschillende tijdvakken behelst, die op een mooie manier in elkaar vloeien. Een tweede omdat auteur Kate Mosse een erg interessante, maar weinig gekende historie uit de geschiedenis beschrijft: die van de Katharen. Toen ik toevallig zag dat dit werk verfilmd was, overwon mijn nieuwsgierigheid de strijd tegen mijn scepsis en was het tijd voor een kijkbeurt.
Om te beginnen: een uitstekende keuze om hier een miniserie van te maken. Twee delen van anderhalf uur is perfect om te zorgen dat er voldoende ruimte was voor een gedegen verfilming, de 'verplichte' pauze een goede remedie om te zorgen dat de boel niet gaat slepen. Het oorspronkelijke verhaal wordt vrij trouw gevolgd. Het einde voelde een beetje gehaast aan, maar al bij al is de transitie naar het kleine scherm vrij goed verlopen. Van het camerawerk verwachtte ik weinig en dat bleek terecht. Veel verder dan het in beeld brengen van de acteurs kwam men meestal niet, maar een echte ramp is dat uiteraard niet bij dit soort producties. Al had het prachtige Carcassone nog iets meer op de voorgrond mogen treden wat mij betreft. Acteerwerk variëert van degelijk tot slecht, waarbij de belangrijkste hoofdpersonages gelukkig in de eerste categorie vallen. John Hurt (kleine rol, helaas) is een held, Vanessa Kirby en Jessica Brown Findlay storen nergens als hoofdpersonages en hebben het voordeel er niet slecht uit te zien. Geen hoogvlieger dus, maar omdat die drie uur toch verrassend snel om waren toch genoeg voor een voldoende. 2.5*
AniSter
Ik heb alle boeken van Mosse gelezen en had deze tweedelige film nog nooit gezien. Het viel in ieder geval niet tegen ondanks dat het natuurlijk onmogelijk is zo'n boek net zo gedetailleerd te verfilmen in 3 uur. Er zaten een paar mooie scenes in die overvloeiden van vroeger naar nu en vise versa. Bij films waarin scenes uit vroeger tijden zitten vind ik het altijd jammer dat de setting, decors en aankleding vaak amateuristisch zijn uitgevoerd. Zo ook bij deze film. Ook jammer van sommige acteurs die het beter zouden doen bij een toneelvereniging. Voor de rest vond ik het wel het bekijken waard, zeker de shots van het mooie en mysterieuze Languedoc landschap.