• 9.371.602 stemmen

Met onder meer: Francisco Alfonsin, José Ramón Lafita en Lola Mendoza

Gesproken taal: Spaans

Plot Brecha

"A three voice silence"

De onlangs uit de gevangenis vrijgelaten José Ramon heeft lange tijd zijn inmiddels 12-jarige zoon Andrés niet kunnen zien. De familie heeft een duister geheim waar niemand over spreekt, namelijk de dood van de moeder. De kloof tussen vader en zoon lijkt onoverbrugbaar en ook Abuela, de grootmoeder, slaagt er niet in de twee met elkaar te verzoenen. Het onvermogen van de vader om het verleden te laten rusten en het toenemende storende gedrag van Andrés, leiden onverbiddelijk naar een nieuwe ramp.

avatar van truemovie

truemovie

Zeer realistisch geacteerde film. Erg onderhoudend. De regisseur Ivan Noel regisseerd, filmt en schrijft zijn films helemaal zelf, ook de muziek is door hem gecomponeerd en gespeeld. Met deze film toont deze alles kundige filmmaker dat met een zeer bescheiden budget een concurerende film gemaakt kan worden. Andere films van Ivan Noel die even goed zijn, vuelve, en tu ausencia en limbo.

avatar van gauke

gauke

Het lowbudget gehalte spatte van deze productie af en het verhaal viel te vaak in herhaling en had zeker meer afwisseling kunnen gebruiken (zo nu en dan was ie ronduit saai). Maar aan de andere kant was de film over de gevolgen van een gebeurtenis die vier jaar eerder plaatsvond en over verantwoordelijkheden, het pogen om opnieuw een verbintenis aan te gaan en een zoektocht naar liefde, authentiek en diep triest. Het verhaal, spelend in de lagere sociale klasse (in een dorp in Zuid-Spanje werd verteld in nuchtere beelden. Alles bij elkaar wel een stemmige film die stof tot nadenken gaf.

avatar van Darbie

Darbie

En wie was nu in feite verantwoordelijk voor - laat ik het cryptisch zeggen - " de gebeurtenis van 4 jaar geleden " ?

Dat is de crux van deze film , en die onbeantwoord laten betekent voor mij niets anders dan een 'onvoldoende'.