• 9.370.389 stemmen

Met onder meer: Manuela Martelli, Rutger Hauer en Luigi Ciardo

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 12 december 2013

Plot Il Futuro

De Chileense tieners Bianca en haar jongere broer Tomas blijven als wees achter wanneer hun ouders omkomen tijdens een auto-ongeluk in Italië. Om te overleven zijn ze van de ene op de andere dag op zichzelf en elkaar aangewezen. Op een sportschool leert Tomas twee jonge mannen kennen, die een plan bedacht hebben om de voormalige Mr. Universe te beroven. De mooie Bianca speelt in dat plan een cruciale rol...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Martxela

Martxela

Op IFFR gezien met hoge verwachtingen, Persoonlijk te hoog, want vond hem wat tegenvallen. Verhaal vond ik wel goed, maar en aantal stukken uit de film begreep ik echt niet de teogevoegde warde van, zoals de stukken met die show met dat kind, en die body build karikaturen vond ik ook wat overdreven stigmatisch uitgewerkt, vooral de scene met dat optreden.

De stijl vond ik wel goed, en de actuers speelden ook goed. Maar het was niet wat ik er van had verwacht

Vanaf 12 december in de bioscoop (Imagine)

avatar van gauke

gauke

Een literaire en gekunstelde verfilming waarbij de focus ligt op de karakters van de personages en o.a. erotiek en moreel besef tegenover elkaar staan. Op de achtergrond speelt de huidige economische crisis en de daarmee gepaard gaande jeugdwerkloosheid. Een verhaal over opgroeiende mensen die door het noodlot in de ellende komen en daardoor niet aan een beloftevolle toekomst kunnen werken. Wellicht was ik er niet voor in de juiste stemming maar ik voelde de spanning niet, ik merkte dat ik regelmatig dreigde in te dommelen. Ook vond ik het karakter van de zoon onvoldoende uitgewerkt en de voice-over uitermate hinderlijk.

avatar van madmax1

madmax1

Verhaal is mooi maar vergezocht ,mooi camera werk blijft boeien.

Luigi Ciardo is een prachtige vrouw die de rol perfect speelt, onze oudere Rutger Hauer hier gespeeld als blinde had ogen te kort.

avatar van BBarbie

BBarbie

madmax1 schreef:

Luigi Ciardo is een prachtige vrouw die de rol perfect speelt

Luigi Ciardo speelt haar broer Tomas.

De rol van Bianca wordt gespeeld door Manuela Martelli.

avatar van BBarbie

BBarbie

Psychologisch coming-of-age drama, dat te veel aan de oppervlakte blijft daar waar met name in de relatie van Bianca met de vergane glorie acteur enige diepgang wel zo aardig zou zijn geweest. Het is nu een wat voortkabbelend verhaal zonder veel hoogte- of dieptepunten. Dat de mooie Chileense Manuela Martelli zich zo vaak helemaal bloot moet geven, is in de film weinig functioneel en volgens mij enkel bedoeld voor het stimuleren van de box office.

avatar van madmax1

madmax1

BBarbie schreef:

bedankt mocht wel vermeld worden als hoofdrol speelster?

avatar van Decec

Decec

Een goed drama film...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

Bekende acteur Rutger Hauer (hij gaat gewoon door, zijn leeftijd is 71)...

Redelijk kwaliteit breedbeeld

(geen HD aanwezig)...

Redelijk achtergrond geluid

(geen Dolby Digital aanwezig)...

avatar van Fransman

Fransman

BBarbie schreef:

BBarbie vat het prima samen. Ik had ook geen idee wat ik met deze film aan moest. Uitgangspunt van broer en zus die alleen komen te staan nadat hun ouders wegvallen, is prima. Maar Alicia Scherson doet er vervolgens niet veel mee. Die twee losers die ze in huis halen zijn niet eens bedreigend en doen zo leuk de afwas. Verder wat gedoe met zonlicht om het een magisch-realistisch tintje te geven. Maar dat werkt ook niet. Manuela Martelli heeft een leuk koppie en een mooi lijf, maar dat leidt niet tot hete seks met Rutger Hauer. (Had hij misschien best gewild...) Verder is het me een raadsel hoe hij in zo'n film terecht gekomen is. Het slot van de film is al net zo nietszeggend als de rest.

avatar van Theunissen

Eigenlijk is dit een Drama film van niets (zoals Fransman dat ook al aangeeft), maar desondanks wist het verhaal me te interesseren en vermaken van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 90 minuten) en dat is vooral te danken aan de goed spelende en mooie Manuela Martelli (in de hoofdrol van Bianca) die vanaf de tweede helft van het verhaal (waar ook Rutger Hauer in de niet al te sterke rol van de blinde Maciste zijn intrede in het verhaal maakt, de rol van een blind persoon heeft hij overigens al eens eerder gespeeld in de Actie / Komedie film "Blind Fury (1989)"), zeer regelmatig bloot (en dat van top tot teen) is te bewonderen en toch ook door een paar aparte scenes, zoals de scene waarbij Bianca samen met zijn iets jongere broer Tomas (gespeeld door Luigi Ciardo) naar een pornofilm zitten te kijken en waarbij Bianca dan op een gegeven moment zegt:

"Wat een smerige film"

Dat Tomas op een gegeven moment ook twee mannen van de sportschool, waar Tomas mag werken, mee naar huis neemt en die daarna besluiten om zomaar in te trekken was ook best apart. De twee mannen waren overigens best goed aardig (ondanks hun plan om de kluis van Maciste te beroven via Bianca) en ze hielpen ook mee met het huishouden (zo koken ze o.a. en wachten ze ook netjes met eten totdat iedereen in huis is) en uiteraard deelt Bianca ook het bed met ze, waarbij je haar ziet neuken met één van de mannen (Libyan gespeeld door Nicolas Vaporidis).

Wat eigenlijk ook wel apart is, is dat Manuela Martelli in deze film de tiener Bianca speelt, terwijl ze in werkelijkheid al 30 jaar was (dat was overigens niet echt te zien aan haar fraaie lichaam) Het verhaal is eigenlijk ook in twee helften verdeeld, namelijk de eerste helft (meest interessante) waarbij het vooral draait om Bianca en Tomas m.b.t. hun situatie omtrent de dood van hun ouders (door een auto ongeluk waar je overigens niets van te zien krijgt) en de tweede helft (meest vermakelijke) draait vooral om Bianca en de veel oudere rijke blinde Maciste, waarbij Bianca dus eigenlijk de kluis van Maciste moet zien te vinden en die beroven (wat beiden overigens niet lukt). Maar zodra Bianca kennismaakt met de bijzondere Maciste (die o.a. Bianca steeds uit te kleren willen hebben en haar dan steeds wil voelen en betasten met zijn handen), trekt ze haar eigen plan. Dit levert dan eigenlijk een ietwat onbevredigend (Rutger Hauer werd overigens voldoende bevredigd ) en inderdaad ook een nietszeggende einde op. Maar over 90 minuten gezien was deze film buiten Manuela Martelli eigenlijk ook nietszeggend en ook eentje om weer snel te vergeten.

Toch krijgt deze Drama film van mij nog 2,5* en dat is dus te danken aan de fraaie en blote Manuela Martelli, die ook gewoon goed speelt. Overigens vond ik de rijpe Patricia Rivadeneira (als de eigenares van de kapperszaak) ook wel mooi, maar zij heeft maar een heel kort rolletje.

avatar van Robi

Robi

Twee weeskinderen moeten zien te overleven na de dood van hun ouders. Via vage vrienden die bij hun intrekken komen ze op het plan om een rijke oude man te beroven. Maar dan moet de jonge vrouw wel eerst het vertrouwen winnen van de oude man om zo te ontdekken waar hij de kluis heeft.

Een bijzondere rol is weggelegd voor Rutger Hauer als de oude man en om die zo te zien samen met een mooie jonge vrouw. Het verhaal gaat langzaam en stelt uiteindelijk ook niet veel voor. Maar de sfeer van de film spreekt me wel erg aan. Lekker loom en mooie herkenbare beelden van Rome. Ook is het een genot om naar de prima acteurs te kijken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Viel wel een beetje tegen, verhaal was wel aardig bedacht.