• 9.369.537 stemmen

I Sogni nel Cassetto (1957)

Nog geen stemmen

Alternatieve titels: Blinde Noodlot / Dreams in a Drawer

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Renato Castellani

Met onder meer: Lea Massari, Enrico Pagani en Lilla Brignone

Gesproken taal: Italiaans

Plot I Sogni nel Cassetto

Lucia Moretti, een vrolijk meisje uit een rijke familie, wordt verliefd wordt op Mario Bonelli, een arme student medicijnen. Ze trouwen en installeren zich in een kleine eenkamerflat, maar hun geluk duurt niet lang: geldproblemen en haar zwangerschap vormen een zware last voor de echtgenoot die zich op zijn studie probeert te concentreren.

Lucia Moretti

Mario Bonelli

Antonietta, Lucia's mother

Lucia's Father

Il Supplente

Il Monsignore

The Neurology Professor

The Hospital Doctor

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Goede toevoeging .

Klassieker van auteur Castellani, gebaseerd op een stuk trouwens. De setting is origineel : universiteitsstad Pavia, niet zoveel films die daar spelen. Bovendien zijn er vrij weinig films uit die tijd die zich bezighouden met lief en leed van 2 aankomende urban professionals.

De thematiek is neo-realistisch en het is ook gedeeltelijk een milieuschets , maar in feite is het de eerste 70 minuten ook een romkom, die dan uiteenspat dankzij wat de Belgische titel al verraadt, een titel die nogal afwijkt van de oorspronkelijke die een citaat is van Mario uit de film.

Deze tragedie wordt verder zoals dat in de klassieke traditie hoort off-screen gebracht, en is ook niet volledig. En op het eind zijn we weer terug bij de trivia van weke knieeen.

Mijn type cinema is dit niet meteen, teveel blabla human interest, maar Castellani bewaart een goed evenwicht tussen romkom, neo-realisme en tragedie, brengt het ook in een extreem vlot tempo, en wordt geholpen door het goede spel van vooral jullie geliefde Massari als een onverwoestbaar optimistische naieveling, daar waar Pagani als Mario minder indruk maakt, eerder sullig overkomt. Misschien de bedoeling, maar we hebben later nooit meer wat van hem gehoord.

Nog meer hulp kreeg de regisseur van de grote Barboni die de fotografie verzorgde, en van Vlad die een zeer aanstekelijke score componeerde.

Voor de duidelijkheid: de film is itt de poster niet in kleur.