• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Ryuichi Hiroki

Met onder meer: Aoi Miyazaki, Osamu Mukai en Akira Emoto

Gesproken taal: Japans

Plot Kiiroi Zô

Aiko Tsumari en Ayumu Muko zijn getrouwd en leiden een rustig en vredig leventje. Aiko is wat naïef en Ayumu werkt als een niet al te succesvol schrijver. Op een dag ontvangt hij een brief. Deze brief zet het hele leven van het koppel op z'n kop.

Fijne Hiroki.

Het begin is vooral heel wat opgewekter dan ik van hem gewend ben. Dat verandert dan wel naar het einde toe, maar opvallend is het zeker. Maakt dat deze film ook wel iets meer neigt naar de tradionelere Japanse dramas, maar Hiroki kan duidelijk z'n plan trekken.

Miyazaki doet het erg goed, in beide aspecten van haar rol, Mukai vond ik iets magerder. Visueel is het wel erg mooi allemaal. Minder mobiel en wat statischer, maar vaak erg mooi kleurwerk en sterk uitgekiende shots.

Z'n beste niveau heeft Hiroki nog niet terug, maar hij toont wel dat hij nog steeds een mooi filmpje in elkaar kan draaien.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van BBarbie

BBarbie

Een man en vrouw zijn in een opwelling met elkaar getrouwd, beide belast met onverwerkte ervaringen uit het verleden waarvan de partner geen weet heeft. Dat is te merken. Van een echt huwelijk is geen sprake, want uitgezonderd de copieuze maaltijden leven de twee langs elkaar heen. Dat is zo’n beetje het verhaal (nou ja, verhaal ?) van deze trage en goeddeels ook saaie film met hier en daar een paar surrealistische passages. Ik kon er niet warm of koud van worden.