Emile Roemer - Tussen Pieken en Peilen (2012)
Genre: Documentaire
Nederland
Geregisseerd door: Coen Verbraak
Met onder meer: Emile Roemer
Plot Emile Roemer - Tussen Pieken en Peilen
Voorjaar 2012: de SP doet het in de peilingen beter dan ooit. De partij staat ruim boven de dertig zetels. Daarmee zou Emile Roemer best eens de nieuwe premier van Nederland kunnen worden. Regisseur Coen Verbraak benadert de SP-leider met het voorstel om hem te volgen in zijn voorbereiding naar de verkiezingen, die over een jaar of twee wel zullen komen. Roemer zegt ‘ja’. Want dit kunnen historische tijden worden, zowel voor zijn partij als voor Nederland. Twee dagen na die afspraak valt het eerste kabinet Rutte en komt alles in een razende stroomversnelling. Deze documentaire laat nauwgezet zien wat er vanaf dat moment gebeurt.
mjk87 (moderator films)
Morgenavond op t.v. Ben benieuwd, vond de Wouter Tapes (die hier blijkbaar niet op mag?) ook interessant.
Komt dit nu ook al op de site? Lijkt me gewoon een lange reportage.
¿?ImAmused?¿
Bij toeval gevolgd op tv.
Ik ben geen voorstander van de SP, maar het was gewoon een matige
Docu met een lichte kijk op het leventje van Roemer tot de verkiezingsuitslag.
Verder niks aan toe te voegen.
mister blonde
Eens met Reinbo. Dat dit (en veel andere dingen) op de site mag. Niet elke TV reportage is direct een documentaire.
Onslaught
Lijkt me beter dat jullie die discussie gaan voeren in het forum in plaats van op de plek waar we het eigenlijk over deze documentaire, want dat is het, hebben. Wel een hele slechte documentaire trouwens.
mjk87 (moderator films)
De Wouter Tapes waren beter, vooral omdat die langer was en het verval veel beter te zien was. Dit is echt een korte registratie van wat belangrijke momenten in de campagne. Wel zijn tv-beelden (die iedereen kent, en de gevolgen daarvan) leuk gemixt met eigen beelden achter de schermen en de reacties uit het campagneteam. Verder soms mooie stiltes en het weglaten van achtergrondgeluiden of het toevoegen van een ondertoon aan muziek. Dat en de openheid die er is geven dit ding net een voldoende. 2,5*
Wat me overigens opviel was het amateurisme. Sowieso een heel klein team waarmee hij werkte (of ze even een plaatselijke kleedjesmarkt organiseren, maar ook pas de ochtend van het debat daarmee beginnen. Die onderwerpen zijn al langer bekend. Dan hoor je daar al dagen van tevoren mee bezig te zijn geweest. Als je dat vergelijkt met de presidentsverkiezingen in de V.S.
Dan vond ik overigens die docu over Obama beter.
mister blonde
Waarom zou dit niet voldoen aan de kwalificatie documentaire?
Omdat het niet meer dan een tv-reportage is. Het verschil is dat dit geen film is, maar een tv aflevering. Op basis waarvan mag dit eigenlijk wel op de site eigenlijk? Lang genoeg is eigenlijk het enige.
timbo_
Staat volledig op zichzelf. TV Aflevering suggereert dat het een aflevering uit iets is. In eerste seconde wordt het door de maker overigens ook expliciet een docu genoemd.
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Het is meer een reportage, inderdaad. De camera zetten op Roemer en that's it.
Vrij matige reportage. Dit is gewoon 'een weekje meewandelen met' en dan achter elkaar geplakt. Onderscheid zich enkel in lengte van 2 vandaag items. Enkel de verkiezingsuitslag maakt het niet volkomen oninteressant.
Wanneer komen alle afleveringen van Andere Tijden op MOVIEmeter? Die zijn doorgaans van veel hoger niveau.
1,5
O, de maker van deze reportage noemt zichzelf graag documentairemaker. Klinkt idd wel veel beter. Helaas is het dat niet.
wendyvortex
Niet zo heel veel meer dan een kijkje bij Emile Roemer en z'n campagneteam tijdens de tweede kamer-verkiezingen van 2012. En bij de SP zien we niet zoveel spectaculairders dan we bij de andere partijen zouden zien....de spindoctors en af en toe laat Jan Marijnissen nog even z'n gezicht zien.
Zeer zeker niet zo ontluisterend als "De Wouter Tapes" al slaat hier het noodlot toe als de SP zijn zetels in de prognoses ziet zakken van 37 naar 20 de avond voor de verkiezingen.
Roemer laat zich overbluffen door Rutte in het eerste lijsttrekkersdebat, wordt afgemaakt in een uitzending van De Wereld Draait Door en ziet op de verkiezingsavond zelf dat zijn SP stationair op 15 zetels blijft......en zeker in die fragmenten zien we de wanhoop op het gezicht van Roemer.
Daarin zit de waarde van de documentaire...het masker van de politicus valt even af.
De rest van de beelden zagen we al langs komen in de campagne dit jaar (of het moet zijn Frits Wester die buiten een sigaretje staat te roken of de schijnbaar innige band tussen Roemer en Charles Groenhuijsen).